Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Holubí automat

21. 07. 2022
8
12
287

„Ty krávo, vletěl tam holub, se poseru!“ zavřeštěl cikán. Významně poklepal na bankomat, pak si poskočil z jedné nohy na druhou. Mával u toho flaškou, z níž se napil asi tak dvacetkrát během minuty. Za ním se šklebily dveře od veřejných hajzlíků, jednoho z chapadel metra, které kdosi zapomněl zavřít.

Zůstal jsem na to zírat.

Přidal se ke mně prodavač Nového prostoru – přidělená vesta mu byla malá a zarývala se do špeků na jeho panděru. Zrovna tak všeho nechal chlápek na vozíku, který den co den prodával slaměné figurky.

V bankomatu to zavrkalo.

Vycházelo to zevnitř? Totální nesmysl, opakoval jsem si, to jsou holubi z betonových říms, z vík od popelnic. Přesto jsem čekal, dokud si někdo nepřijde vybrat svoje úspory.

K bankomatu nedůvěřivě přistoupila starší dáma v brýlích. Když se cikán stáhnul, zasunula kartu a namačkala PIN. Výběr stvrdila zeleným tlačítkem. V bankomatu píplo, ale dál nic. Po celé tři minuty, které se zdály být jako věčnost, dáma nevěřícně zírala na monitor a marně mačkala všemožná tlačítka.

„Vrkú, vrkú,“ zanotoval bankomat. Z díry pro peníze vyjel šedivý trus, který spadl dámě do klína. Dáma zařvala jako pavián ve smrtelném nebezpečí a vzala nohy na ramena.

Chechtali jsme se jeden přes druhého. Cikán se prohnul v pase, že málem lízal dlaždice. V tu chvíli mi došlo, že je po všem.

Prošel jsem kolem cikána a vyšlapal si schody k autobusové zastávce. Pokračoval jsem směrem za rodinou. Prodavač i chlápek na vozíku se vrátili k lákání svých zákazníků, cikán k rozeřvané tlupě u kašny, která nechala kolovat další flašku.


12 názorů

- chudák hloubek, mám pocit, že se stal nedílnou součástí stroje... kam se hrabe nějákej Verne nebo co... ;-))


"Z díry pro peníze vyjel šedivý trus"...:-))))))Co jiného by mělo vypadnout holubího automatu:-)))))...jen doufám, že holubí automat nezhmotní jako výtvor z verneovek).....P.S. snad mu pomohl někdo ven


Biskup z Bath a Wells
22. 07. 2022
Dát tip annnie

:-)) a dík a dík


annnie
22. 07. 2022
Dát tip

:) :) :) Tip a.


dík... ;-)


Aru
22. 07. 2022
Dát tip

výborný :))


asi jim chudák posloužil jenom jako zábava při všedním dnu..


bixley
21. 07. 2022
Dát tip blacksabbath

Chudák holub! Proč mu nikdo nepomohl ven?


někdy ;-)


Jo, díra dole u cashmachine je někdy docela velká :)


hele, to rád slyším. :-)

ale vždycky je co vylepšovat... ;-)


Janina6
21. 07. 2022
Dát tip Zeanddrich E.

Tak to mi prozářilo dnešní ráno :-D Dokonce jsem v textu ani nenašla nic k vylepšení... super...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru