Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

La mort arrive, ma chérie

24. 09. 2022
3
13
282
Autor
Aru

Game of Thrones Main Theme (Gingertail Cover) - House of the Dragon Opening Theme

On se moquera des fusées,

Nous avons la nature de colombe des lions à deux queues !

Nous allons nous diriger vers l'est, vers la mer de Béring.

Ne vous inquiétez pas, mon ami, nous allons tous mourir.

Peu importe que nous soyons gouvernés par des meurtriers et des fous.

On va aller au fond de l'enfer parce qu'on est tchèques !


13 názorů

Aru
10. 10. 2022
Dát tip

přistát samozřejmě dokážou, společnost funguje v cyklech: upevňování moci; růst a rozkvět společnosti; těžení z plodů předchozích generací a úpadek společnosti; rozklad a tyranie mocných; chaos a revoluce; upevňování moci;... ;)


Aru
10. 10. 2022
Dát tip

Loki, Loki, samozřejmě k tomu chybí vysvětlení, které ale je u jiné básně :D

a to že míra hypnózy jež je na lidi užívaná, aby byli poslušné ovečky, není konstantní, nýbrž má vzrůstající křivku, tak jako inflace, přičemž čím více roste, tím užívá brutálnějších metod, které vedou k tomu, že se o to víc lidí probudí, čím jsou užité metody elit krutější přibližujíce se totalitním praktikám, které jsou na začátku zaváděny pokradmu a v malém množství, ale postupně jejich instalování se zrychluje a jsou stále intenzivnější.

je to typický model francouzské revoluce, lidé jež vyčerpali své úspory, kteří hladovějí, přišli domov (nebo se těší dluhům a hrozící exekuci) a jejich rodinní příslušníci už poslušně umrzli (nebo stihli utéct), nakonec v nenávisti a beznaději zabijí své dominantní tyrany, to je samozřejmě extrém, češi naposled vedly války někdy za Husitů (jako samostatný národ), takže tady doma vyžene národ své politiky s palmovými ratolestmi za tance a bubnování na bubínky :D

není tedy otázky jestli svrhnout domácí tyrany, ale kdy a jakým způsobem.

poslední změny ve svobodě slova to ukazují, nepohodlné weby nebudou zavřeny, tak jako unáhleně na začátku východního konfliktu, ale na takové informační kanály se bez VPNky nepůjde dostat. občan nerezonující s vládou si tedy bude moct psát co chce, ale nikdo si to nepřečte, tomu říkám geniální interpretace svobody slova, zrušit nebo zablokovat nevhodné stránky je nedemokratické samozřejmě, zablokovat k nim přístup je naprosto v pořádku, perfektní :D

- samozřejmě že to není francouzština rodilého mluvčího, tvrdil jsem snad někdy něco takového? je to přiznaná bariéra v připadech, kdy slova jež byla užita jsou krutá a drsná, protože francoužština má tu vlastnost, že jednak je to cizokrajný jazyk (všichni se učí jako druhý jazyk angličtinu a nikoli francouzštinu) a i ty největší hrůzy v něm znějí jen jako příjemný bukolický výjev s pástýři hrajicími na flétničky u potoka, kde pijí ovečky a čirou náhodou se v připalujícím letním dopoledni přikvačil zchvácený malíř, aby scénu zachytil pro příští generace, kterým z času na čas padá nejen barák na hlavu, ale i celá města, proto aby tento scénář mohl být odvrácen je třeba aby se národ probudil a odmítl ty jež ho vysávají k vlastnímu bezuzdnému prospěchu ;)


Aru
10. 10. 2022
Dát tip

je to tak morbidní, kam až jsme nechali zajít pár lidí, které jsme nechali dělat co chtějí, vůbec svět nemusí tak vypadat jak vypadá, myslíš že 99% musí poslouchat 1% lidí? nebo že by 99% lidí nedokázalo srovnat ono 1%? většina lidí nechce perverznosti, války, vraždy, násilí, pouze malá část a té shodou okolností jsme předali vlastní životy, aby si s nimi dělali co chtěli a určovali co smíme a nesmíme


bixley
09. 10. 2022
Dát tip

Tak díky blacki vím o čem to je. Pěkně morbidní!


Aru
24. 09. 2022
Dát tip

Phil., takové rozhodnutí nespadlo z nebe, buď si jistá, že to budou prosazovat globálně a že ty kroky mají pečlivě naplánované dopředu, spoustu lidí jim ale neochvějně věří, to je na tom to nejlepší, od r. 2020 žijeme v jiným světě, vem si že covid se jel až na ojedinělé vyjímky celosvětově, takže i toto odklepnou i ostatní po celém světě, vlády světa dnes jsou ne-li černé, tak značně potemnělé.

důležitý je nenechat se pohltit strachem :)


Philogyny
24. 09. 2022
Dát tip

No ano, ale to je USA, že. Tady genově pozměněné potraviny dovážet nesmí. Dcera mi napsala, že mi mám vybrat. NY nebo ten svůj Island. Ksysi si ho zaplatila s Orlem, zrovna přemítal, jakou barvu bund, on se rád fotí...a přišla corona. Dostali náhradní poukazy, já se nakonec cukla. Orel se zdravě naštval. No, našel si nakonec přítele. Takže jsem dodnes neletěla nikam. Přemýšlím...V Ny jsem už s ní jednou byla. Ukázala mi, kde studovala, kde chodila do knihovny, všechna důležitá místa. I Brooklyn a pláž, tam mi učarovalo, v ten den byly těžké mraky. Večer jme se zeťěm chodívali do obchodu s alkoholem. Drželi jsme basu. Byla tam, když padala dvojčata, všechno na vlastní oči. Byla tam, když havaroval trajekt z Long Islandu. Jezdila s ním.  Bydlela u židovské rodiny, vlastnili restauraci. Měla na starost tři děti. Dostala teréňáka a plav... Platili jí školu. Vždycky jsem měla ve své děti neochvějnou jistotu, že když přežily porod se mnou, tak už všechno. Zatím to jde. Jen někdy, někdy víc popadaných jablek...  :)


Aru
24. 09. 2022
Dát tip

Phil, eugenika, bioinženýrství, Biden už to podepsal...


Aru
24. 09. 2022
Dát tip

ano iví, v temnotě leží naše budoucnost, možná už se nic nezmění, možná je pozdě....


Philogyny
24. 09. 2022
Dát tip blacksabbath

Parádní text. Taky k těm dvouocasým...trochu z jiného soudku. Včera se bavili, že bychom potřebovali vyšlechtit dvouocasé býky. Všichni chtějí oháňku na polévku a potažmo morkovou kost... :) 


blacksabbath
24. 09. 2022
Dát tip Aru, Nami 99, Alegna

Tož jsem použila strýčka Gogla a on mi napsal....

Smrt přichází, má drahá

Budeme se smát raketám,

Máme holubičí povahu dvouocasých lvů!.........to vypichuju!!!

Vydáme se na východ, směrem k Beringovu moři.

Neboj se, příteli, všichni zemřeme.

Nezáleží na tom, že nám vládnou vrazi a šílenci.

Jdeme na dno pekla, protože jsme Češi!

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru