Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Esence štěstí

14. 10. 2022
5
15
283
Autor
Aru

Amatérský psycholog Aru opět vtrhnul i na vaše obrazovky, miliony děkovných dopisů z celého světa i rozhovor v rádiu Jerevan ;))

- Je to blbůstka! Veškeré návody na vlastní nebezpečí ;)

A smajlíky v textu jako bonus navíc ;D

S hudební vložkou jako podbonus: Orinoco Flow

Dnes si uděláme recept na štěstí. Nejprve si je pořeba položit elementární otázku: Kde to štěstí jako je, případně kde se dá koupit, ale žádný strach, přední vědci rodu Homo za miliony let existence, napříč milionům světelných let kosmu vykonali práci za vás. Štěstí je stav mysli.

Tak tady to máte, dělejte si s tím co chcete :D

Bylo zjištěno, že brečením do vlastních dlaní se mnoho nepořídilo, ačkoli daný postup byl mnohokrát opakován bez úspěchu. Leč, jak dosáhnout stavu mysli, že, toť otázka věru hodná tazatele pídícího se po smyslu. Taktéž platí, že situace, která nemá řešení zve se patovou a čím déle v takové situaci se setrvává, tím déle takový stav bude trvat a tím bude tristnější ve své beznadějnosti.

V zásadě platí, že šťastné mysli dosáhneme tím, že budeme tadá (ne TyDý) pozitivně naladěni. A toho dosáhneme tím, že si mysl nezahážeme těma hovnama, které nám štěstí nepřínašejí, páč lidská mysl nemá nekonečnou kapacitu, že. Když je například tanker plný hoven, nic dalšího se tam nevejde a bude převážet zcela nepřekvapivě pouze hovna.

Taktéž je zajímavé se zabývat, tím co nemůžeme změnit, přináší to štěstí, či ne? Pokud ne proč se tím zabývat, když s tím nemůžeme nic dělat, hm? Zabývejte se tím co změnit můžete, nikoli výbuchy sopky Krakatoa, které pod kontrolou nemáte.

A samozřejmě, dělejte to co vás baví, nebaví-li vás něco, nedělejte to, (to je také skutečnou revolucí) jelikož to co vás nebaví, šťastnými vás to neučiní, protože ani mysl činnost jíž ji nebaví ji šťastnou nečiní.

Zkoumejte štěstí, je jen ve vás zcela na dosah ;)


15 názorů

Aru
17. 10. 2022
Dát tip

jo, jo, i tak bixley, leč jde jít naproti minimálně vlastní vyrovnanosti sám se sebou, nebo naopak se huntovat a odrovnat se, cesty jsou :)

díky! ;)


bixley
17. 10. 2022
Dát tip

Štěstí je muška zlatá...

A když na nás sedne, tak jsme šťastní.


Aru
16. 10. 2022
Dát tip

díky iví, ty mi rozumíš ;)


blacksabbath
16. 10. 2022
Dát tip Aru

Štěstí je příjemný pocit....Šťastný člověk většinou nejde k psychiatrům řka: „Páni doktoři, je mi prostě skvěle, udělejte s tím něco!“ .......Každý večer před usnutím se sebe zeptejte ... co nejhezčího dneska zažil/a.....


Andreina
15. 10. 2022
Dát tip

Aru, nerosporuji, co jsi napsal a kdyby se mi to nelíbilo, jdu prostě dál. Jen mne při komentování nenapadly ty malé děti. Tam máš samozřejmě pravdu, ale těch, kdo si uchová dětskou duši do dospělosti je bohužel tak málo, že se snad nemohou počítat. 


Aru
15. 10. 2022
Dát tip

já nevím Andreino, podívej se na malé děti, jsou šťastné jen tak, to až dospělí je naučí, že nebýt šťastný je normální, jsou to programy chování, které nám říkají jak se věci v daném místě a čase mají a čemu je potřeba se přizpůsobit i za cenu ztráty vlastní integrity, sebevraždy na západě jasně dokazují, že společenská pravidla jsou postavena tak aby lidem štěstí brala.

myslím že jsem to napsal dobře, podstatné body tam jsou, i když je text v odlehčené formě a není tam prostě všechno ;)


Andreina
15. 10. 2022
Dát tip

Aru, malý nesouhlas. Štěstí samozřejmě musíš mít v sobě, jinak bys ho nemohl cítit, ale samo se nedostaví. Musí  dostat podnět a ten většinou bývá zvenku. Jedinou výjimku může tvořit štěstí, které člověk cítí sám ze sebe, ale tam si nejsem jistá, zdali nejde o úchylku.


Aru
15. 10. 2022
Dát tip

možná tady některé čtenářstvo, počínaje Lokim nepochopilo, ale pro mě je štěstí i úplně obyčejný klid, nevím co si kdo pod tím představuje, Loki možná kompulzivně obsedantní mačkání tlačítek na jakémsi panelu :D

jinak ahoj Andreino ;)

právě to píšu na konci, štěstí má každý v sobě, není za ním nutno chodit světa lán, skvěle to viděli stoikové


Andreina
15. 10. 2022
Dát tip

Aru, tak za prvé, možná Ti vezmu kousek pocitu štěstí, že jsi opět vtrhl na naše monitory, protože tu jsem po delší době taky.

No a za druhé vím, že nemusím po štěstí bláhově pátrat, protože vím, kde to moje je, a kam za ním kdykoliv můžu. Heč. 


Aru
15. 10. 2022
Dát tip

no vidíš Evži ;)


Evženie Brambůrková
15. 10. 2022
Dát tip Nami 99, Aru, Alegna, blacksabbath

Dělám si, co chci. A není to špatné. Mohu doporučit. 


Aru
15. 10. 2022
Dát tip

pravděbobně ti ušlo jak zařazení kategorie, tak prolog Loki ;)

proto se s tebou přit nebudu


Aru
15. 10. 2022
Dát tip

a já jsem šťastný, že jsi šťastný :D


Kočkodan
15. 10. 2022
Dát tip Aru, blacksabbath

Jsem šťastný, že se mi podařilo bez negativních psychických následků dočíst tvoje dílko až do konce. Snad se nedostaví ani se zpožděním. ;-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru