Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka o Tfujíkovi :D

18. 12. 2022
5
21
275
Autor
Aru

No, která UmĚlÁ iNtElIGeNcE by tohle zvládla, cha?

Za dvanáctkrát třiceti šesti kvákavými tůňkami žil byl Tfujík, měl velice důležitou práci, chodil ven a odhovnocucával ulice ve městě Ťufík. K tomu měl hovnocucovou káru, která odsávala nechutná hnědozvěrstva, kudy se ploužila svou maximální rychlostí 0,6 km/h, a že to byla pomalá rychlost! Práce tedy Tfujíkovi utíkala z v o   l    n     aaaaaaaaaaaa 0,6 km/h a tak nepřehlédl jediného hnědého pasažéra okupujícího městocesty. Hnědozločin páchali domácí gaučopolštářoví psíci, jejichž páníkům a paničkám se nechtělo vést své mazlíky, velké jako autobusy do nedalekého příměstského lesíka mezi bažiny, močály, bubáky, nemrtvé umrlce, divé žíňky z kópelky, duchy a vodníky, tak jako ostatním spořádaným Ťufíkovským měšťanům znalým vyhlášky: "Ehm, ehm, ježto se městó Ťufík potejká s velikó hnědó záplavó, rozhodlo městkxké radní o zákazu venčit domácí hovadá po měsťé, ať táhnojí v lesó za městém. Starosté Ťukíť"

Jednoho skoroslunečného dne po těžkých útrapách hovnocucáře nastala sobota do které vběhl Tfujíkovi před domovní dvířa jeho letitý kamarád ze školy Ťuflík, jehož pan prapraprapraprapraprapraprapraprapraprapraprapraděd založil osobně sám svýma mozolnatýma rukama shrben nad první vozovkou město Ťufík, kde na náměstí s kašnou zdobí v tomto zakladatelském postoji socha slavného předka. Dostavivše město trefil slavného předka šlak a tak mu připadla čest spočinout jako prvnímu na městském hřibtově, kde v míru a klidu hříbí dodnes.

"Cililililililililinnnk," držel prst na zvonítku Ťuflík.

"Koho to sem čerti nesou, doprrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... Á tos ty, můj dávný školní příteli Ťuflíku. Vítej a přijmi mou náruč profesionálního hovnocucáře."

"Rád, příteli Tfujíku. Těší mne že sis našel povolání, jež se k tobě hodí."

"Však víš, můj dávný školní příteli Ťuflíku kolik svačin jsem nechal plesnivět ve školní lavici.

"Vím, příteli Tfujíku a dodnes na to s nostalgií vzpomínám, jak jsme pospolu seděli a vdechovali odér hnijících svačin."

"Ach ano, můj dávný školní příteli Ťuflíku, to byly časy našeho mládí, na ty se nezapomíná."

"Pravdu díš, příteli Tfujíku, dnes kdy jsem ženat a mám 3×3 dvanáctero dítek mi má jinak hodná a věrná manželka nedovolí zplesnivět jedinou svačinku, ani na narozeniny."

"To je mi, můj dávný školní příteli Ťuflíku líto, proto jsi po letech za mnou přišel? Abychom pohnili svačin co hrdlo ráčí?"

"Nikoli, příteli Tfujíku, našel jsem si, tak říkajíc bokem přítelkyni, ale má, jinak hodná a věrná manželka začíná větřit nevěru a tak jsem si vzpomněl na tebe, přítele od hnijících svačin, kterého nikdy žádná nechtěla."

"Je to pravda, můj dávný školní příteli Ťuflíku a nikdy jsem nepřišel na to, čím bych je mohl odpuzovat. Žádná se mnou nechtěla ani pobýt, kdykoli jsem nabízel pozorování hnijících svačin. Kde máš tu přítelkyni, můj dávný školní příteli Ťuflíku?"

"Tady v tašce, příteli Tfujíku."

"To je, můj dávný školní příteli Ťuflíku, jakási trpaslice?"

"Nikoli, příteli Tfujíku, je gumová, jen tě prosím, abys ji nenafukoval, pak je divoká jako saň."

"Spolehni se, můj dávný školní příteli Ťuflíku, ohlídám ti ji, aby za ni náhodou nebrousili jiní nardženci."

"To mi, příteli Tfujíku spadl šutrák ze srdce, tys nejlepší dávný přítel z naší společné lavice. Ale už musím domů, aby jinak hodná a věrná manželka nenabyla podezřeního."

"Chápu, můj dávný školní příteli Ťuflíku, běž, nechtěl bych mít na svědomí rozpad šťastné rodiny mého dávného školního přítele."

"ACH díky, příteli Tfujíku, přijdu jakmile mi má jinak hodná a věrná manželka povolí opět vycházky."

Zaklapli se za pelášícím Ťuflíkem dveře a Tfujík osaměl s dámou, která odolala jeho šarmu a nepromluvila z tašky jediného slova. Tfujík ji šoupnul na chodbě do skříně mezi kabáty a spokojeně se uvelebil před obrazový Telecí Vizor shlížeje v reklamách spoře oděné ženštiny nabízející nezbytně užitečné domácí (vibrující) doplňky. Až přišla noc a Tfujík se odebral k ležení do půlletiště. O půlnoci se počalo ozývat jakési tlumené volání. I napadlo Tfujíka, že se ho chystají přepadnout duchové, vytáhl z nočního stolku upilovanou šestikomorovou revolverovou brokovnici, zajel do bačkor a jal se blížiti k oněm duchovním pazvukům, až stanul v chodbě před skříní. Jakmile ji jen na tři prstéčky otévřel, vrhla se na něj Ťuflíkova přítelkyně, která ho odzbrojila svými vnady a donutila ho ji nafouknout a celou noc ho pak znásilňovala, dokud neměla dost! A to je konec Tfujíkova a Ťuflíkova dávného školního přátelství.


21 názorů

Aru
21. 12. 2022
Dát tip

díky F.M.R.C. ;)


Lili.
20. 12. 2022
Dát tip

Mormontův havran zakrákal: " Smííích! Smíích! "

Tohle se podařilo od prvního písmene do posledního:D


Aru
19. 12. 2022
Dát tip

ne-ee ☀️ mám silnějsí drogu! ... kafíčko :D

⛄díky☃️ ;)


blacksabbath
19. 12. 2022
Dát tip Aru

že tys zase koštoval lysohlávky:-)))))


Aru
19. 12. 2022
Dát tip

aby něco zkoumala, napřed by ji to někdo musel dát příkazem :D:D

pokud vím, lidstvo přežilo všechny předchozí pády všech minulých civilizací, hladomory i všechny predchozí války, nevím proč mělo najednou skončit, to je asi tak relevantní jako tvrdit, že s koncem Římské říše skončila kultura


Na toto je umělá inteligence krátká. 

Také mívám podivné nápady a moji nejbližší žasnou, kam prý na ty hovadiny chodím.


Andreina
18. 12. 2022
Dát tip

Tři diskutující, a jak to vypadá, jediný Kočkodánek má rozum. Bodejť ne, patří sice k řádu primátů stejně jako člověk, ale díky životu v korunách stromů má o dost lepší rozhled. 

Tfujík zřejmě nečetl Homéra, protože kdyby ano, věděl by, že jít za ženským vábením je hezká blbost. 


Aru
18. 12. 2022
Dát tip

ano, jsem sebestředný, je toho schopna ta tvá umělá inteligence :D

na sebestřednosti není nic špatného že ji lidé disponují, je to stejné jako když hladový láteří tomu kdo má jídlo. slabost je slabostí jen pokud, potud ji nedožeš využít jako svou sílu.

jestli nazýváš originalitou to, že práce je vykonaná na příkaz, tak to je opravdu kuriózní názor, tys ses úplně zhlédl v odlištěném světě materialismu a robotických jednotek, můj svět to není ;)

správně a arogance, je toho schopna AI? ona mrtvolná mysl bez emocí, netvoří nic nového, ani bez příkazu, chtěla snad sama malovat obraz z vlastního pnutí? či chtěla AI sama psát o Goře? nebo jsi musel zadávat téma o čem má otrocky psát? hm? :))


Aru
18. 12. 2022
Dát tip

☃️pffff, evidentně nezvládne, protože celá ta AI nechápe ani humor, ani absurdnost, ale postupuje l o g i c k y, viz zvýšení výkonů káry, aby byla efektivnější, navíc celá ta slavná AI nedokáže vymyslet nic vlastního, ale pracuje jen s tím, co je do ní vloženo a ještě ke všemu na příkaz zadavatele o čem vůbec má psát, tedy pouze vykrádá to co už je.⛄

⚡ano, zvládne dělat věci p o d o b n é, vlastní nikoli, a už vůbec ne samostatně, bez lidského faktoru, který zadává "téma", takže celá ta AI je úplně směšná, csssss :D ⛱


Aru
18. 12. 2022
Dát tip

⚡❄Loki❄, nechceš radši postavit sněhuláčka? ⛄⚡

:D


Kočkodan
18. 12. 2022
Dát tip Prosecký

Tfujík a Ťuflík mi připomínají jinou světově proslulou přátelskou dvojici – Čuka a Geka.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru