Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdo by chtěl na Vánoce rýmu?

22. 12. 2022
10
20
358
Autor
Lenochod

Zapálíme čtyři svíce

ohřejeme zmrzlé ... tváře

rozsvítí se slavnostní ... světla

hejna vloček už se k nám ... valí

dřevo praská a kamna ... hřejí

v očekávání se děti ... perou

stůl plný dobrot, jen vybrat si ... z nich

oknem se dívat, jak padá ... hvězda

o zlatém prasátku zas se nám ... nesní

jablíčka dostala zvířátka ... divoká

rybu jsme vrátili zpátky do ... vody

salát a cukroví jsou pro nás ... hostinou

nakonec usneme s dárky pod ... duchnou.


20 názorů

Alenakar
02. 01. 2023
Dát tip Zeanddrich E.

Leno,

takže ti do nového roku přeju nejen hodně zdraví, ale i hodně sluníčka a těším se, že až zas začne pořádně svítit, potkáme se tady.


„Pozdrav Pánbůh“....."Na zdraví":-))))))))


Lenochod
24. 12. 2022
Dát tip

Moji milí příznivci, děkuji vám všem za návštěvu a za váš tip, moc jste mne potěšili, že i po té dlouhé době lenochdího spánku jste na mne nezanevřeli a svou náruč mi opět otevřeli :0) ! Díky a krásné svátky :0) !


Lenochod
24. 12. 2022
Dát tip

Milá Janino6, všchni jste mne moc potěšili svým milým zavítáním, ale tvůj komentář je pro mne tou třešničkou na dortu a musím si ho vychutnávat stále dokola (dokud ho někdo nesmaže), neboť dokonale zachovává ducha celé mé slavné básně ;0))) ! Děkuju :0)


Lenochod
24. 12. 2022
Dát tip

Uroň slzí ještě více Kočkodánku milý,

zastihl's mě tu jen na krátkou chvíli...

I lenochod v lese slzy roní jako hrachy

že neuzří častěji své oblíbené brachy...

:0) Díky moc :0)

 


Lenochod
24. 12. 2022
Dát tip

Milá AlenkoKar, ty umíš člověka potěšit, nebo rozesmát, ale já ti to tentokrát nemohu oplatit, neboť přestože bych si s tebou moc ráda povídala a také tě tu moc ráda potkávám, okolnosti mi stále nedovolují zavítat na Písmáka častěji než vzácně. I když situce se alespoň pořízením nového tabletu trošku zlepšila. Mé připojení k síti je totiž závislé na přítomnosti slunečního svitu, neboť nemám jiný zdroj energie (tedy nepočítám- li jídlo) a počasí bylo v posledních 2 měsících štědré pouze a jenom na štědrý den (a jednou jsem to riskla v práci, kde to mám již od léta zakázáno, načež se mi doma rozbila postupně úplně všechna technika). Kdo má i normální elektrickou síť, tak si dvouměsíční nepřetržité mlhy možná ani nemusí všimnout, narozdíl od lenochoda, který pak vaří s čelovkou na čele a o internetu na jiné než nejnutnější věci si může nechat leda zdát. Moc ti děkuji a těším se, že sdelšími dny bude možnost se opět setkávat čím dál méně vzácná! :0)


Lenochod
24. 12. 2022
Dát tip

Al Jal Úde, také tobě přeji krásné svátky a děkuji ti za milé zavítáni :0)


Lenochod
24. 12. 2022
Dát tip

Milá Evženie, děkuji ti za doplnění - bohužel, jak jsem před chvílí zjistila, je to s tím pohoštěním zvířátek trošku jinak... Lidé jim nenosí jen jablíčka, ale i staré pečivo. A když pak po tmě venčím v lese psa a myslím si, že chytil zajímavou stopu, a že ho nechám užít si trochu toho čmuchání, rázem jsem svědkem nezřízené žravosti, která propukla u mého psa již pod vánočním stromečkem vlivem samých chutných dárečků, (kterými ho obdařila kromě Ježíška i celá má rodina, neboť jej všichni milují), a neopouští ho ani v lese. Ve výsledku na zvířátka nezbyde nic, protože můj pes ve žravém amoku nepohrdne ani těmi jablíčky...

Děkuji ti a přeji krásné svátky tobě i tvým slípkám ( ať už jsou zavřené nebo dál pobíhají na slunku a dešti přes všechny nápady těch, co to s námi myslí dobře...) :O)


Lenochod
24. 12. 2022
Dát tip

Aru děkuji ti a ráda tě tu vidím :o)


Lenochod
24. 12. 2022
Dát tip

Ahoj Norsko 1, pokud je pro tebe zklamáním konec básně, pak je jím nejspíše i celá báseň, neboť konec se od celé básně nijak zásadně neliší.... Je známo o mužích, že jsou závislí na pointách a třešničkách na dortu (narozdíl od žen, které si dortíček umí vychtnat od prvního ochutnání až po tu třešničku - a když třešnička chybí, nevadí, i tak to stálo za to) mužům jde vlastně jen o ty třešničky, a tím se vysvětluje tvé zklamání. Proto speciálně pro tebe škrtám poslední řádek a nahrazuji tímto:

...

a Norsko 1 + Lenochod skončí pod ... HEPČÍÍÍK!   (no přeci s rýmou).


Janina6
23. 12. 2022
Dát tip Lenochod

Hezká hříčka!

Utekl čas jako voda,

milé je potkat zas... tebe :-)


Kočkodan
23. 12. 2022
Dát tip Lenochod

Slz tu roním jako máku,

že jsi zpátky na Písmáku! ;-)


Alenakar
23. 12. 2022
Dát tip

Lenochode,

vítej. Jsem ráda, že jsi zase tady a budu si mít s kým povídat a pan Erben je asi zase rád, že má zdatnou pokračovatelku v oboru vánoční poezie. Tip.


Al Jal Úd
22. 12. 2022
Dát tip

:-) pěkná, veselé svátky! 


Divoká prasátka a zvěř jelení

jablíčky pohostíme

dárky pak rozbalíme

dřív než půjdeme spát.


Aru
22. 12. 2022
Dát tip

☃️ :)


Norsko 1
22. 12. 2022
Dát tip

Koncem jsem ... zklamán


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru