Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Taková neobyčejná středa

13. 01. 2023
4
5
157
Autor
Kristule

Středeční den začal tak, že jsem jela venku na konzultaci, normálně jsem se oblékla, připravila jsem se na cestu a s tím, že jsem věděla, že neteče voda, a nevěděla jsem do kdy nepoteče, tak jsem sbalila velkou tašku, abychom v ní přinesly barely s vodou. My máme před barákem cisternu s vodou, ale tím, jak jsme ve více lidech a chodí k nám asistenti, tak jsem koupila ještě čtyři barely vody, abychom nemuseli chodit furt pro vodu, a přece mám i Emu. To byste nevěřili, jak těžký je sehnat barely s vodou. Já jsem byla ve třech obchodech, až ten čtvrtý byl úspěšný. Pak už jsem měla hlad, tak jsem si zašla do restaurace. Takže už víte, jak bude probíhat ranní potřeba. :)

I vozíčkáři chodí pro vodu :)

Středa byla opravdu pestrá, s asistentkou se nám stala úsměvná situace. My jsme nastoupily do metra a byl tam jeden vozíčkář, ale byl úplně v pohodě. Ale jeden pán nastoupil a zůstal stát u dveří. Asistentka mu řekla, že se potřebujeme natočit vozíkem zastávku předem, abychom mohly vyjet z metra. A ten pán si stoupnul o necelý půlmetr od toho, kde stál (takže vůbec ničemu nepomohl a překážel dál). Asistentka se ho zeptala, jestli bude vystupovat, nebo jestli nám udělá prostor a on neslyšel a neotáčel se na nás, tak asistentka malinko do něho ťukla, aby nám věnoval pozornost a on řekl: „Už mě prosím vás neotravujte!!“

A my jsme se tam pak hrozně smáli!!!!! :) :)

Pak si uvědomíte, jak dlouho trvá, až se ty dveře otevřou, protože se přeci jenom nemůžete úplně smát v metru, musíte to udržet v sobě, protože za prvé je to blbé a za druhé ten člověk může být agresivní.

Můžu vám říct, že jsem se pak tomu smála celý den, protože mi to přijde přitažené za vlasy, když někdo vidí vozík a místo kolem sebe, tak asi si dokážete představit, že asi si musí spočítat, že se tam dva lidi nevejdou, že se musí uhnout. Nebo si třeba myslel, že třeba vstanu a asistentka si vozík vezme na záda. A přitom by stačilo, kdyby šel dozadu, za nás. To jsou právě ty situace, které buď lidi na vozíku rozpláčou, nebo se musí smát. A nemusí to být jenom lidi na vozíku, ale i lidi, kolem nás.

Po celém dnu jsem si pak zašla na pizzu.


5 názorů

Kristule
21. 01. 2023
Dát tip

Děkuji moc, myslím, že kdybychom se tomu nesmáli, tak bychom se z toho již museli zbláznit :)


vesuvanka
15. 01. 2023
Dát tip

Také si myslím, že je lépe se tomu zasmát :-))).


Abakus
14. 01. 2023
Dát tip

Smiech je je lepšie riečenie, možno skoro vždy. Metrom s vozíkom som nešla, ale belgické vlaky som vyskúšala s  vozíkom a  boli úžasné. V Bratislave v tom čase,  chcelo od človeka, aby vysoko švihol jednou nohou vyšvihol sa  na schodík a  pridržiaval sa  tyče - na kufor mohol zabudnúť, ten mu musel niekto podať.


Alegna
13. 01. 2023
Dát tip

Je dobře, že místo pláče jste se tomu zasmáli.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru