Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

MIMOZEMŠŤAN - 9. díl

11. 02. 2023
6
17
328

 

Kroužek kuřáků stojí zase před hospodou, Guláš popotahuje a u toho kašle. Tyčka si hraje s psem. Homole je pozoruje.

Závěr nadstrážmistra Horejse:

Na prosklených dveřích je parte na paní Antonii Vonáskovou vzpomíná její sestra. Nikdo nevěděl, že Vonáskové jsou dvě, identické dvojčata, které se spolu nebavily. Nikoho nezajímal bezdomovec Pepíno, který stojí vždy buď před hospodou nebo obchodem, popíjí pivo z plastové lahve a dojíždí vajgly. S tím Pepínem právě žila sestra Nina Vonásková, no žila, bydleli na černo v rozpadlém domě, který nemohla prodat realitní kancelář. Potkali se tehdy v parku, Pepíno si je popletl, ten den našli nějaké hadry u popelnice, myslel si, že se převlékla. Jakmile je Nina uviděla spolu, celá zrudla, počkala, až Pepíno odejde a zautočila na Antonii, protože byly stejně stavěné, Nina ji chtěla chytit pod krkem, ale jen se jí ulomil nehet. Nebyla to jen zuřivost, co ji popohánělo, zdálo se jí, že rodiče ji měli raději a když byla před půl stoletím zasnoubená Nina, právě Antonie jí toho snoubence přebrala. Když ještě s Pepínem kradli boty u bytů, náhodou našla pod rohožkou klíč od bytu Tyčky, byla se tam podívat a našla hada, vše chtěla naaranžovat na hada, ten ji ale nespolknul, jen ji nadobro uškrtil, po ráně do hlavy tupým předmětem, proto patolog našel kousky hada. Když pak po dvou dnech zjistila, že Tyčka ještě nebyl z hospody doma, vysoukala pod rouškou noci tělo Vraždový, u hospody ji nechala ležet, protože už nemohla, a vrátila se k Pepínovi. To parte napsala proto, aby zdědila její tří pokojový byt,

Pepíno na fotce pozná Antonii, dojde mu toho víc?

Bude Kukvajc povýšen?  

17 názorů

zápisník z Utopie
12. 02. 2023
Dát tip Benetka

třeba to nebude Ulice, ale něco jakoko Raul bez obrázků, bude to tak populární, že z ohně vyletí Fénix, já už bych měl další mord pro vraha, ale jde o vysokou hru a další díl by se mi třeba tak nepodařil


Benetka
12. 02. 2023
Dát tip blacksabbath, dievča z lesa, Alegna, Gora, Kočkodan

Jen aby se z toho nestala ULICE!

(PRO Pana JENOM TO NÉÉÉ!!!)

A třítisísíčtyřstýšedesátýdevátý díl pro změnu zase napíše Benetka... :D


Alegna
12. 02. 2023
Dát tip blacksabbath, dievča z lesa, Janina6

Těším se na další jiskřivý Evženin, na speciál speciálně, na Benetkův v očekávání, na můj v naději, že nebude, nebo alespoň nebude poslední :)


díl č.11 Aru+blacksabbath (MIMOZEMŠŤAN - SPECIÁL)

díl č. 12 Benetka

díl č. 13 Alegna

 

 

 


dievča z lesa
12. 02. 2023
Dát tip zápisník z Utopie

takže, ešte sa to odvíja, to je fajn ...***


Benetka
12. 02. 2023
Dát tip Alegna, dievča z lesa, zápisník z Utopie

Beru díl č.12


Alegna
12. 02. 2023
Dát tip zápisník z Utopie

Taky bych to viděla na více dílů, bude fajn, když si Benetka jeden vezme. A co náhradníci, doporučuji jim to, je to velice zajímavá zkušenost :) a možná další, co už jednou psali? Kdyby bylo opravdu nejhůř jeden si ještě vezmu :)


Janina6
12. 02. 2023
Dát tip zápisník z Utopie

Mě si nevšímej :) asi jsem už přečetla moc detektivek. Je to samozřejmě tvůj díl a deus ex machina je taky řešení. Aruovi se zdálo, že můj Boban "spadl z nebe", tak doufám, že tady bude spokojen :-)


blacksabbath
12. 02. 2023
Dát tip zápisník z Utopie

zápisníku....nic jsi nepokazil!....díl je dobrej.....a je to závěr nadstrážmistra Horejse....na první dobrou se sice zdá, že je po záhadě, ale.....případ je pořád dost zamotaný....

možná by to opravdu chtělo víc dílů...ale chybí nám autoři....

chce ještě někdo psát a ulehčit tím Evženii její úděl posledního dílu?????

Bene?...Ty jsi chtěl díl místo Phil....můžeš mít ten po Evženii...Jo?


Janina6: přidal jsem tam, že je to závěr nadstrážmustra Horejse, třeba to pomůže

Alegna: chtělo by to možná víc dílů

Benetka: díky

všem díky


Benetka
12. 02. 2023
Dát tip

Velmi zajímavý povedený díl!

Ačkoli jak správně podotýká Alegna některé věci moc nesedí což případ i nadále dělá zamotaný a záhadný... 

Jak to jenom dopadne?! :D


Alegna
12. 02. 2023
Dát tip Janina6

Možná vůbec ne, jenom víc zapletené a bude potřeba mnohem více dílů k rozuzlení. Co když Nina kryje opravdového vraha? Co když to, co svírá v ruce ukáže na někoho jiného. Spousta věcí nesedí, jednaosmdesátiletá ženská přece sotva utáhne sebe, hm. Možná, že Bílek s Kukvajcem Ninu našli a ona jim tohle vypověděla. Co když to má v hlavě popletené?


Janina6
12. 02. 2023
Dát tip

A máme vyřešeno, ne? Je úplně jedno, co bylo kolem Vraždové za lidi, jaké měli motivy... a vlastně je taky jedno, co nečekaného svírala babka v ruce, klidně to může být růžovej hajzlpapír. Ach jo.


Alegna
11. 02. 2023
Dát tip

Tak to se posunulo o velký kus a úplně jiným nečekaným směrem. Fantazie ti nechybí, ale pár záhad přece jen ještě potřebuje objasnit. Například, Nina ji pohodila u hospody, ale kdo ji nasoukal do Bobanova "oblečku"?


snad jsem Vám to moc nepokazil, za všechny ohlasy díky


takže už je všetko jasné, a dokonca z toho môže byť aj odložený prípad ... ***


Gora
11. 02. 2023
Dát tip

Záměna staré Vonáskové za dvojče je možnost, která mne nenapadla:-). Dvojice bezdomovců jako pachatelé vraždy už vůbec, ale proč ne, je to tvůj díl.

Vzals to dost hopem, sežrání hadem /kdyby se povedlo/ by bylo zmizení beze stopy...

Něco jsi objasnil, něco posunul, posílám tip.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru