Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jeho Zapšklost XVIII.

07. 03. 2023
5
9
229
Autor
Aru

Pokud ve světě fantazie najdete někoho vám podobného, nebo známého, je to jenom vaše chyba. :D

Byl na světě král, rád hudroval, rudý jako krocan všem nadával, jeho Zapšklost XVIII. V tom království bylo dobrým mravem si navzájem nadávat a mračit se na sebe. Kdo se usmál, hned ji schytal, jako tu facku po obličeji. Jeho Zapšklost XVIII. každého rána otevíralo noviny, televizi, či internet, aby se dozvědělo co se v jeho království i u sousedních královských bratranců zase posralo, aby mělo na celý den tu správně nasranou náladu.
 
"Jeane, vylezte od sloupu, vidím vás," oslovilo jeho Zapšklost XVIII. sluhu krčícího se za sloupem, držícího zlatý tácek na kterém měl denní tisk, televizi a internet. Sluha roztřeseným krokem přistoupil k jeho Zapšklosti XVIII.
 
"Vaše výsosti, mnoho se toho nestalo, coby potěšilo vaší Zapšklost XVIII."
 
"Nemel a dej to sem, sám posoudím katastrofy tohoto dne." Ranní zprávy byly nejpřesnější a udávaly události, které se během dne měly stát. "Hm, hm, to je dobré, v Horní Lhotě bude dopoledne hořet seník a Jan Novák při sebevraždě skočí v poledne z věže do historické střechy, kterou poškodí. A tady je konečně něco! U mého královského bratrance v Kalifornii dojde k večeru k zemětřesení, spadne mu půlka města, zemřou stovky lidí a tisíce budou zraněných, to mám radost, že se mohu nasrat nad něčím pořádným, minulý týden byl dost ubohý."
 
"Vaše výsosti, mám nechat poslat vašemu královskému Kalifornskému bratranci zprávu?"
 
"Ano, jistě, pošlete mu zprávu, že soucítím s jeho lidem, jehož postihne k večeru zemětřesení. Ach, to jsem se zase nasral, jak je svět strašný, konečně jsem opět ve své náladě. V noci jsem se vůbec nebudil!"
 
"To mne mrzí, vaše výsosti."
 
Po snídani, která jeho Zapšklosti XVIII. nechutnala, jak muselo myslet na hrůzy domácí i zahraniční, schylovalo se k požáru v seníku v Horní Lhotě se jeho Zapšklost XVIII. odebralo do zahrady podívat se na špatně zastřižené růže, nefunkční fontánu a zahradníka nemehlo, který nebyl ani vrahem.
 
Bylo sychravé počasí lehce nad nulou, foukal ledový vítr.
 
"No to je ale hnusně!" Proneslo jeho Zapšklost XVIII. světu. "Že jsem sem vůbec lezl! Růže jsou stále stejně strašně zastřižené, fontána stále nefunguje a zahradník je stále stejné nemehlo." Když se jeho Zapšklost XVIII. dostatečně nasralo nad svou zahradou, ukojeno vlastním sebenasráním odebralo se zpátky do královských komnat.
 
"Jeane, už shořel konečně seník v Horní Lhotě?"
 
"Ano vaše výsosti, je po něm a Novák se chystá zabít skokem z věže a jako blbec přitom poškodit historickou střechu kostela."
 
"To má ale zpoždění Jeane, už je dvanáct tři."
 
"Tuto zprávu napsal málo zkušený redaktor."
 
"To je strašné, jak nemám být nasrán, když ani zprávy nejsou přesné, dejte mi vědět až ten blbec skočí. A Jeane, nepřežije to?"
 
"Ne, vaše výsosti, zaklíní se do střechy, proto se k němu dostanou pozdě."
 
"No to je výborné, to už jsem opět správně nasrán nad hloupostí lidstva, zastoupené dnes Novákem skokanem."
 
Po oznámení úspěšného výkonu Jana Nováka a poškození střechy v hodnotě jednoho milionu korun se jeho Zapšklost XVIII. začetlo do slavných námořních katastrof a nevysvětlitelných zmizení lodí tamtéž. Spokojeno nad knižním nasráním si jeho Zapšklost XVIII. dalo chrupínka očekávajíc neštěstí Kalifornského královského bratrance.
 
"Vaše výsosti, váš královský bratranec žádá o finanční pomoc při zemětřesení."
 
"Nic mu nedám! Celý den jsem nasraný, ať má důvod se taky nasrat!"
 
"Jistě vaše výsosti."
 
Večer si jeho Zapšklost XVIII. po celodenním nasrání dalo vydatnou královskou večeři, která mu nechutnala, což ho tak nasralo, že se odebralo do královské ložnice, kde se pořádně nevyspalo a celou noc se převalovalo z boku na bok. Inu, další úspěšný den jeho Zapšklosti XVIII.

9 názorů

Aru
09. 03. 2023
Dát tip

jo, iví, o vánocích jsme se dívali :))

když jsem viděl Mrazíka po letech, už coby větší, skoro jsem se válel po zemi, kolik vtipu tam je :)

díky iví ;)


Kočkodan
08. 03. 2023
Dát tip

Aru, úspěšně na tom pracuji. To víš, už mi není dvacet... (hořkokyselý smajlík)


blacksabbath
08. 03. 2023
Dát tip Aru

nasrání by se dalo shrnout asi takto.... "Ani spát mi nechutná, ani jíst mi nechutná- ten, co tu byl, mě urazil. Už jsem ho sníst chtěla a nesnědla a já mu na lopatu, já husa, nasedla!"(Baba Jaga Mrazík):-))))))))))))


Aru
07. 03. 2023
Dát tip

měl Evži!!!! :D

její identita však nebude prozrazena, nechceme být zlý? že ne? :))

plus příběh byl ZAruověn šrouby absurdna :D

díky za kukínko ;)


Měl jsi nějakou konkrétní osobnost jako předlohu? Nasraná Zapšklost by se tu určitě nějaká našla.


Aru
07. 03. 2023
Dát tip

snad nejsi zapšklý Kočkodane? ;))


Kočkodan
07. 03. 2023
Dát tip

Po dočtení dílka jsem měl úplně stejné pocity jako ty oblíbené Jeho Zapšklosti. ;-)


Aru
06. 03. 2023
Dát tip

zlaté pravidlo praví že: "událost do které nezasáhneme, je zbytečné se ji zabývat v případě, že nám bere energii, náladu a šlouží ke zdroji zbytečných nikam nevedoucích diskuzí".

- je ale fakt, že jsou vysloveně dny se "skříženou energií", kdy je snadné se pohádat/naštvat, nebo skupiny lidí, kdy rozhovor s nimi vede rovnou k hádce, nasrání se, - tak fungují média, předhodí lidem to s čím nemůže většina sledovatelů nic dělat a deprivují je proudem špatných zpráv


8hanka
06. 03. 2023
Dát tip

proti nemu som slabý odvar, viem sa nasr...diť (zatiaľ) hlavne na seba, sú dni,kedy som samonas..racia...

žiaľ, sú aj také dni, kedy ma se...všetko okolo a to ani správy nečítam...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru