Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Biatlonista

12. 03. 2023
14
14
367
Autor
supizmus

  Dlouho jsem hledal způsob, jak využít dary, které mi byly dány - neuvěřitelná fyzická výdrž a sportovní duch. S příchodem zimy se našlo vynikající řešení, biatlon. Už jsem si nemusel jen tak bezcílně chodit zaběhat do polí a cvičit po lesích. K tréninkům mezi ostatními biatlonisty jsem si přidával ob den kilometry a kilometry na běžkách a střídal jsem to se stovkami vystřílených nábojů na zahradě do plechovek. A pak přišel závod.

   Od Boha mi daná kondice spojená s tvrdým tréninkem nesla od začátku své ovoce. Držel jsem se ve špičce a na střelnicích jsem ani jednou neminul. Postupně se naše skupinka v čele zužovala, až jsme zůstali jen dva. A ten druhý před poslední střelnicí začal ujíždět i mně. "Přece neskončím druhý, když mám na zádech pušku", řekl jsem si, a ani tentokrát mě moje vycizelovaná muška nezklamala. K překvapení diváků v půli trati zazněl výstřel, kolega se s bolestivou grimasou svalil do sněhu a chytil se za krvácející nohu. Přiběhl jsem k němu, vzal si jeho pistoli, abych měl dost nábojů na poslední střelbu na terče, a pokračoval v závodě.

   Do cíle jsem skutečně dojel za hlasitého pískotu a bučení diváků jako první. Hlavního pořadatele jsem se asertivně zeptal, kdy bude předávání cen, a k mému překvapení na mě zlostně vyjel s dotazem, zda si dělám legraci, neboť jsem diskvalifikován. Počkal jsem si, až zašel pro pohár pro vítěze a i tentokrát mě muška nezradila. Ke sténajícímu pořadateli jsem bleskurychle dojel pro pohár. Zbylé náboje se vzápětí zavrtaly do nohou policistům, kteří se jali mě zadržet. Bylo jich bohužel víc, než jsem měl možnost ochromit a tak se mojí poslední nadějí staly stále ještě nasazené běžky.

   Dík fyzické kondici, která mi i po závodě uchovala dostatek sil, jsem zmizel v horách v okolí závodiště. Teď bloumám po kopcích, s pohárem v batohu, a přemýšlím jaký další sport si vybrat, abych nepromrhal svůj talent a dary, které jsem k němu dostal.


14 názorů

Zajíc Březňák
před 11 měsíci
Dát tip Gora, supizmus

Smál jsem se téměř od samého začátku až do konce.


lastgasp
před rokem
Dát tip supizmus

Samozvaný biatlonista měl štěstí, že před startem ho nikdo nezkontroloval, jestli má platný zbrojní průkaz. Patrně na to zapomněl i autor.


K3
před rokem
Dát tip

Tentokrát moc neoslovilo.


niniw
před rokem
Dát tip supizmus

pobavila som sa ... tiež som nominovaná, tak to by som asi mala začala trénovať beh :o)


supizmus
před rokem
Dát tip

Bude mi velkou ctí a radostí. A pokud nevyhraju, tak v povídce je popsáno, co se stane! :-)


Můžeme nominovat do PM?


Alenakar
16. 03. 2023
Dát tip supizmus

Ve sportu bys byl diskvalifikován, ale v životě ne. V životě bys dostal zlatou medaili. Znám velmi mnoho veleúspěšných lidí, kteří běžně střílejí své bližní do nohy. Tip.


Evženie Brambůrková
14. 03. 2023
Dát tip supizmus

Skvělé, nová disciplína by byla určitě zajímavá.


Aru
14. 03. 2023
Dát tip supizmus

- bloumám po horách a píšu to na internetu :))


MilanH
13. 03. 2023
Dát tip supizmus

Správně pro úspěch je potřeba použít veškeré prostředky :-) :-)


Kočkodan
12. 03. 2023
Dát tip Benetka, supizmus

Supíku, výstřelky tvého humoru snáším velice dobře a i tvoje příští dílko si vezmu na čtenářskou mušku.


Gora
12. 03. 2023
Dát tip supizmus, blacksabbath

Pořádný divoch, tenhle sportovec! Vtipně napsáno...


Janina6
12. 03. 2023
Dát tip supizmus

Bezva :-) Snad jen tu pistol bych vyměnila za malorážku, aby to znělo autenticky.


Benetka
12. 03. 2023
Dát tip supizmus, Aru

:D :D :D ...se tu chlámu jak tele na novou slámu...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru