Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

rytířové

03. 04. 2023
1
3
182
Autor
stanislav

 

 

někdy jen větrné mlýny

jindy zas hidalgo chudý

zblázněný do své paní

 

z hradu na hrad

od čerta k ďáblu

pod praporem panenky

 

čas skřípění zubů

čas na modlitbu

zpěv milosti

 

někdy sám jindy ne

pitky a žízeň 

nekonečné konce čekání

 

 

Palästinalied 

knihy o rytířích

 

 

automat: rytířové. proč tak tohle thema je mi blízké? vyluštil jsem o nich, jejich řádech etc. už nejednu knížku. v kdysi vizích se mi zjevili bleděmodří rytíři, kteří procházeli mým tělem a mizeli ve velké řece. jindy v psychose jsem měl nutkavou potřebu meditovat erb bílého lva. měl ho i jakýsi můj předek. křižák. v 15. století. potomek komtura rytířského řádu v 12. století. v Lutychu. je to nějak doloženo jednou příbuznou, která zkoumala rod mé matky. jejího otce a tak dál do minulosti. nějaký propad v čase, kdy rytíř měl svůj erb. svou paní. hodnoty, které ztratit, tak ztratí vše. svou čest. která by neměla být jen prázdný pojem. zajímavý je pro mě potulný rytíř, takový něco jako hidalgo, který kašle na vydělávání peněz, to považuje za projev nehodný jeho sem tam vratkého postavení ve společnosti. kterou ignoruje, nebo proti ní vede i marný zápas. a pak hraju Hrady, takovou online hru, která je svým způsobem má nejoblíbenější zábava. no. je toho mnohem víc, ale každý automat se má včas utnout, nebo začne být trošku mimo, když se odbočí nechtě.   


3 názory

Alenakar
před 10 měsíci
Dát tip

Jsem ráda, že už nejsem na Písmáku sama s quijotovskými tématy.


Bříza
před 10 měsíci
Dát tip

Někdy tak přemítám, jak by asi dopadl souboj rytíře s Marií Bastlovou v jejím pořadu "Ptám se já" . . .

 


osobní vyznání z lásky k rytířům, na druhé straně nevím, jestli právě pro jakousi "úzkospektrálnost" má dílo moc oslovit širší obec čtenářskou


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru