Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdykde 84.

02. 05. 2023
2
3
96
Autor
Benetka

Tak snad se podaří pro Log...

https://www.youtube.com/watch?v=z8wnLt9NX-o&ab_channel=he1enk4

Second may...

A ten první? Prý že svátek LÁSKY. Pche!

Bytový dům který Slávek obývá je postaven z cihel které jsou duté. Stejně tak jak jeho hlíva. Což samo o sobě není nic proti ničemu. Akorát teda ty duté cihly NEpěkně přenášejí zvuky. Zvuky od sousedů. Ve vedlejším 2+1 bydlí hódně mladá rodinka. Nastěhovali se v roce 2017 a to už měli škvrně. Teď už mají tři a oběma ještě ani zdaleka není třicet. A včera po ránu... No - mohlo bejt tak osum? Slávek šel na wc a slyšel hádku od vedle. Manželka křičela na manžela: Ty hajzle! Tak ty máš jinou jo?! Manžel: Nemám! Proč bych měl mít když mám tebe!? Ano! Máš mě. Ale s ní jsi chtěl píchat! A manžel poněkud ztišil hlas takže Slávek neslyšel co říká ale_! Její reakce: Vypadni ty hajzle!!! Krásný first may - no ni?! No... Slávka akorát ještě napadlo že manželovi zčekla telefon a ten vůl si nevymazal SMS... Dobře mu tak! :D

A pak se koukal z vokna a... Sice mu zase sousedi vykáceli několik stromečků v nejbližším okolí ale ještě (zatím) ne všechny... :( A sledoval párek STRAK. Za bytovkou naproti roste vysoký jehličnan - na tu dálku není schopen rozpoznat zda-li se jedná o smrk či jedli? Sic! Nicméně straky si až skoro na vrcholku budují hnízdečko lásky. Dobře. Tak jenom hnízdečko no... A ona sbírá uschlá stébla trav a snaží se je dopravit k hnízdu. Není to tak úplně snadné. Stébelko si musí v zobáčku dobře vyvážit protože jinak nezvlétne. Jenže straka je chytrý ptáček a tak ví co a jak a poučí se z nezdarů. On zase nabírá do zobáčku bláto z rozježděné polní cesty kterou pravidelně přerývá Slávek cestou do zaměstnání. A tím blátem spojuje stébla která přináší ona. Krásný první máj což? A kašlat na hrdličky... ;)

Při posledním nákupu v domu Teskna mu padla do voka čokoláda LINDT. Hořká a s citrónem a mandlemi... Made in France. Původní cena 100,- káčé. Z důvodu min. trvanlivosti do konce IV. slevněná na polovic. A když máš ještě CC (ClubCard) tak za 25,-!!! No nekupto!!!!!! :) A byly tam dvě. Jedna pro Slávka a druhá pro Martinku. On tu svou sežral v neděli a_! Luxusní chuťový zážitek! A ZLATOHNĚDÁ dnes za Slávkem přišla bezmála téměř s ránem_! S raníčkem... A... Jako jindy. Jako vždy. Krásná celičká. Ty její oči!!! Ach Pane!!!!!! Ty to vidíš? Řikal Jí: Neodcházej ještě. Mám pro Tebe dárek k včerejšímu svátku! A Ona: Jáj? A ja som kto?! Hmmm... Zdá se že asi vůbec nemá ponětí že první květen je svátek zamilovaných. A tak je až nadvakrát pasé ptát se jí zda-li dostala políbení pod třešní...... Inu... Předal Jí čokoládku a Ona pravila: to si ani nezaslůžim. Čo za to? A Slávek: Pusu! Dej mi pusu sem na tvář!!! A ona?

Áno.

POBOZKALA HO.

Bodka.


3 názory

dievča z lesa
před rokem
Dát tip Benetka

 ... a kašľať na hrdličky ... stredná časť je nežnoláskavá***


Kočkodan
před rokem
Dát tip Benetka

V tom prvním případě se jedná o hnízdo spíše kulometné. (i když i tam hrál určitou roli ptáček)


Alegna
před rokem
Dát tip Benetka

Mohl by se z toho udělat nový zvyk, prvního máje políbí on ji pod rozkvetlou třešní, druhého ona za čokoládu. Pravda ona z toho vychází vždycky líp :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru