Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZAMÜŠLENÍ

08. 05. 2023
4
10
188
Autor
Lili.

Nejsem schopen nový Písmák nějak rýpavě kritizovat. Poté, co se objevily informace z kuloárů o jeho zrušení, jsem rád za pokus udržet jej při životě. Tato " infúze " je určitě účinná, nevadí mi dokud půjde spustit, psát, zveřejňovat díla. A to mi jde. Tak zatím dobrá cesta.


10 názorů

Aru
před 11 měsíci
Dát tip

- snaku, i na Twitteru jde odpovědět konkrétnímu uživateli na konkrétní komentář.

  • minule jsem se zamotal, vlastní tip byl vidět okamžitě po rozkliknutí díla, jestli je dílo v oblíbených, či ne, i to jesti je k přečtení později, to vše bylo vidět hned po otevření díla.
  • vůbec nechápu proč nemůže být u komentáře tlačítko "odpovědět", po jehož klinutí by se objevilo komentářové okénko po jehož odeslání by se takový komentář odeslal jen tomu jednomu uživateli.
  • sbírky byly skvělé, patrně nikdo nevytvářel každý den desítky nových sbírek, aby byly vidět ve statistikách, ale byly v nich uloženy texty co patřily k sobě. viděl jsem, že tu byli Písmáci, kteří si tam ukládali většinu textů.
  • Snaku, po vizuální stránce je to jistě "modernější", po funkční/uživatelské stránce je to krok zpátky. kdyby přede mnou byly tyto dvě verze Písmaku a řekl mi že dnešní je starší verze a předchozí novější, věřil bych mu.
  • no a teď si představ, že třeba za deset let bude moderní si s weby vyhrát a mít všude plno barev a detailů, bude se vracet starý Písmák jako znovumoderní a moderní Pismák bude už starý? : D

- Evži, pokud někdo napíše komentář a ty tam máš také svůj komentář, tak se ti a všem ostatním co mají u díla komentáře zašle avízo. u každého avíza je seznam jmen, vždy nejaktuálnější je to poslední jméno, nevíš jestli je avízo určeno tobě, ale vidíš v něm kdo všechno v onom díle psal komentář zasilající ono avízo, poslední jména jsou nejnovější, první nejstarší, čím více je komentujících, tím delší seznam jmen je u takového avíza. pokud někdo okomentuje dílo po půl roce a ty tam máš taky komentář, tobě a všem komentujícím se zašle avízo od posledního komentáře.

avíza rozlišují mezi novým komentářem a tipem k dílu, přičemž i vydání díla oblíbeného je označeno jako nový komentář, ale je tam jen jedno jméno vydávajícího, tam kde je u avíza hromada jmen si můžeš být jistá, že někdo prostě napsal další komentář, zda se tě avízo týka, či ne, zjistíš po kliknutí na avízo, Evži :D

tam kde se teď dává tip je pod ním tlačítko "více", po kliknutí na něj se rozbalí seznam toho co jde u díla dělat, či si prohlédnout - seznam tipů, dání do oblíbených, atd.

avíza smazat nejdou Evži, pouze odkliknout jedno, nebo všechny naráz, jenom sleduj nažloutlá avíza, mazání avíz a komentářů bylo odstraněno jako zastaralá funkce z počátku internetu :D

  • ale odrážky v komentáři jsou plusíkem :D:D
  • uděláte je tak že na prázdném řádku hned zleva napíšete pomlčku: - a pak píšete, tím se pomčka změní v odrážku, další odrážku na nový řádek uděláte enterem, pokud zmáčknete enter podruhé jste na volném řádku bez odrážek

Kde je lišta více?

Už jsem z toho fakt otrávená.          Jak smažu už přečtené?

Proč se mi objeví něčí kritika u něčeho, co jsem hodnotila před půl rokem?

Proč rovnou nevidím, kdo to napsal?

Je to prostě na pytel, pane stavitel!


snake_01
před 11 měsíci
Dát tip

Aru: Já to vidím podobně. Nechápu současný záměr serveru a poměrně mě to odrazuje, natolik, že jsem si začal hledat jinou platformu, kam budu umísťovat díla - sem prozatím díla nedávám, protože mi to všechno přijde nepřehledné a zmatečné. Možnost řadit díla do sbírek byla klíčová, umožňovala to, co dělá ze spisovatelů spisovatele a odlišuje je od uživatelů twiteru - dávat díla do širšího kontextu autorského celku.

Přijde mi, že aktuálními kroky a rozhodnutími se z písmáku možná stává modernější sociální síť, zároveň to ale přestává být sociální síť pro spisovatele.

A protože já osobně jsem se všem sociálním sítím doposud vždy vyhnul a ponechával si tu jedinou, spisovatelskou, totiž Písmák, možná bude na místě zvážit definitivní odchod. Nerad bych byl u toho, až se z písmáka stane nápodoba twiteru...


Aru
před 11 měsíci
Dát tip snake_01

já už se v tom Písmáku vůbec nevyznám, nevím kdo co vydal, než najedu někomu na autorskou stránku, ani nevím, kde jsem dal tip, dřív stačilo u díla kliknout na seznam tipů a bylo to vidět, teď se musí rozjet lišta "více" a teprve tam kliknout na seznam tipů, nevím kdo navštívil moje texty , protože funkce byla zrušena, komentář s překlepy nejde smazat, protože ta funkce byla zrušena. prózu na pokračování, nebo na sebe navazují povídky nejdou dát do jedné sbírky, protože ta funkce byla zrušena. mě přide, že předchozí Písmák byl mnohem modernější, než současný, měl více funkcí a byl přehledný. v tomto Písmáku nevím u jakého díla jsem byl a kde ještě ne. nová avíza jsou schizoidní, po každém komentáři se znovu rozsvítí to staré avízo, jenom v seznamu jmen posílajících v onom avízu je o jméno navíc, takže pak se kliká znovu a znovu na to samé avízo, které se jenom opakovaně rozsvěcí, v čem byl špatný minulý systém, kdy se konkrétnímu autorovi poslalo konkrétní avízo a od díla šlo poslat avízo i tomu kdo dílo vůbec nenavštívil?


Vím, že nic nevím, ale mnozí jsou na tom podobně.

Aby se v tom prase vyznalo.


dadadik
před 11 měsíci
Dát tip

suď bůh..

na internetu je teď tolik platforem, právěže


snake_01
před 11 měsíci
Dát tip Benetka, Ryba_z_obrazu

Mě Písmák donutil k bilancování, přiznám se, že mi nová podoba (příliš) nevyhovuje a přijde mi zmatečná (ale to může být tím, že nejsem zvyklý používat moderní sociální sítě - cíleně se jim vyhýbám). Zároveň mě to přimělo zálohovat si svá díla i jinde, aby nedošlo k definitivní ztrátě všeho (zatím se mi podařilo zálohovat jen něco - bez možnosti stáhnout všechna díla najednou je to celkem fuška).

Myšlenka, že nový kabát Písmáka "nakopne" k lepším zítřkům, je sice lákavá a sympatická, ale jsem v tom ohledu spíše pesimista. Mám za to, že problémem Písmáku není starý nebo nový vzhled, ale celková proměna chování mladých uživatelů internetu i změna jejich vztahu k poezii obecně. Ale můžu se plést, ostatně nebylo by to poprvé...


Aru
před 11 měsíci
Dát tip

nevěděl jsem že Písmák má nějaké postranní chodby :D


Antonín Bogar
před 11 měsíci
Dát tip

:-)


Orin
před 11 měsíci
Dát tip Benetka

PO HANÁCKE UŽ VČIL BÉKAL
NO STÉNĚ DĚLÁ ENEM VÉKAL
TY KOMENTÁŘE EŠČE UŠLE
A INÁČ DO MISY A MUŠLE

AŤ VŠAK OKO NETIKÁ
TOŤ MÁ SEBEKRITIKA
NA PÍSMÁK VRÁTIVŠE ZŮSTAL V ŠOKU
HRŮZA, ZALESKLA SE MU SLZA V OKU


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru