Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zen

14. 05. 2023
6
8
139
Autor
Benetka

Jak je o mně známo jsem noční nespavec. Ležím a převaluju se a přemítám tu o tom a jindy zas o onom. Dnes mě napadla následující zhůvěřilost a raději jsem si ji zapsal. Bylo asi půl čtvrté nad ránem. Jenže... Ono to mělo dvě části. Původně. A já si zapsal jenom tu jednu s tím že na té druhé ještě zapracuju. Jenže jsem přitom usnul! :D Zdál se mi nějaký zamotaný sen a po probuzení jsem si nepamatoval lautr nic. No... A to mi vlastně vydrželo až do této chvíle. Prostě... Je to navždy ztraceno...? :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=M_kTSBqQkME&ab_channel=RadioUtopiaVideoCreations

V čekárně odložených žen

Šel bych zřejmě na dračku

Já však toužím iba iba len

Po Tvém zájmu. Miláčku...


8 názorů

Alegna
před 11 měsíci
Dát tip Benetka

Co si nenapíšu, zapomenu a to nemusím ani usnout :)


Zajíc Březňák
před 11 měsíci
Dát tip Benetka

Tedy..., že ho napadly fantastické verše, které zapomněl, dříve než se stačil vrátit domů, aby je zapsal. Je to všechno v jedné jeho pozdní básni, i v poetickém filmu na motivy jeho básní "Jako kouř marihuany jsou verše básníků". 


Zajíc Březňák
před 11 měsíci
Dát tip Benetka

To se stávalo i velikým básníkům - třeba Jaroslavu Seifertovi, tomu se to jednou stalo po půlce května... 


Benetka
před 11 měsíci
Dát tip

Děkuji Vám všem!

Zajímavé je že na CSFD není o tomhle klipu ani zmínka byť to natočil slavný Martin Scorsese a hraje tam krásná Scarlett Johansson... ;)


Kočkodan
před 11 měsíci
Dát tip Benetka

Když člověk nejde na dračku u té pravé cílové skupiny (která se může skládat i jen z jedné osoby), tak je to docela na draka.


Zeanddrich E.
před 11 měsíci
Dát tip Benetka

 

(( ...)).

Jo - to ohledně věcí přicházejících před půl 4 ráno, apod. myslím :) - také znám :) ((základem je mít u postele tužku a papír (v případě, že kvůli někomu nemohu jen tak lehce v noci rozsvítit, tak lehce píšící tužku, aby spolehlivě psala i po tmě... :) )  )) 


Jednapoetka
před 11 měsíci
Dát tip Benetka

Diiiiky, za skvělý tip na písničku. Matthew je pro mě pan herec a hudba je dokonalá...A básnička pravdivá..Bohužel nebo možná bohudík ...:-;


Janina6
před 11 měsíci
Dát tip Benetka

:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru