Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bůh? II. 1/2

19. 05. 2023
5
5
105
Autor
Benetka

VŠECHNO JE JINAK.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WxU_l7huxwU&ab_channel=EktorTV

Ve středu odpoledne přišla za mnou kolegyně úřednice. Sedí ve stejném kanclu jako ZLATOHNĚDÁ. A povídá: Miroušku! Omlouvám se ale úplně jsem zasklila žes měl jít v lednu na pravidelnou lékařskou prohlídku! No a já na to: Vladi - to ale přeci není žádný problém. Vždyť to není ani půl roku skluz! Jo tak zajdu no. Ale kam? Kdykoli jel ráno kol ordinace obvoďáka v Hruškách vždy tam byla tma. Už asi skončil. Vždyť už mnoho let přesluhuje. No ale... Zase má mladou milenku tak... Tak já fuckt newim. 

Dnes ráno se vzbudil o půl 4 a s vědomím že: JDE K LÉKAŘI! si naplánoval vstávání o malinko později. Bo věděl že naposled pan doktor ordinoval pondělí středa pátek od půl sedmé. A tak půl pět stojí před dveřmi ordinace a tam ízy cedulók: NEORDINUJEME! Ordinace od 1.11. přesunuta na Poliho Kliniku v BřecLove. Ufff. No vida! Jak tak nelozí po dochtorech toš ani neví. Jeho lékař už půl roku nepracuje v Hruškách a on to neví... Nu což. Olupte!

A tak... A tak před ordinací nasedl do svého fjůžníčku a dumá: Kudy se dáti? Kteroupak to cestičkou ku zaměstnání. Ale Bůh už dávno věděl. A poslal příslušné instrukce do Slávkova mozečku. (A hihňal se při tom. Myslíš si že svět je náhoda ty blbečku?!:) No ale Slávek si tupě myslí že svou myslí syslí ví sám co a jak. A tak... A tak si řek´ že pojede výjimečně skrzevá Týnec a pak ve Tvrdonicích kol domečku kde přebývá Martinka... Buď jak buď. Staň se co má se stát. I stalo se. Miláček bydlí u cesty hned na kraji a Slávek zpomalil aby si opravdu zcela mimořádně užil/vychutnal tu chvilku ten okamžik tu situaci kdy jeho mysl slova zvrací o tom jak miluje a spoustu omáčky kol. Jede sotva 30 km/h a vidí: Martinka už je v práci bo tam nestojí Fiesta. Ale chyba lávky...

ZLATOHNĚDÁ právě zavírá vrátka domečku a vzhlíží směrem ku silnici. A tam právě jede Slávek. NO PRÁVĚ!!! Slávek zastaví a vyhodí z vokna blinkr do prava by nestála doprava a... Marti otevírá dvéře fordíku a praví: 

Miri! Zoberieš ma? Ale potom musíš aj naspäť! Zbytečná starost. Kuřátko.

A přitom: Stačilo za 1.) JET JINUDY. 2.) ABY ONA VYŠLA O MINUTU POZDĚJI ZE VRÁTEK. 3.) ABY ONA VYŠLA Z DOMU O CCA DVĚ MINUTY DŘÍVE_

Ale prostě NE!!!

PROSTĚ SE POTKAJÍ.

PRŮSEČÍKY SE PROTNOU A PŘÍMKY SE POTKAJÍ V NEKONEČNU.

PROSTĚ TAK.

A tak Jí znovu po asi čtrnácti dnech řiká: Marti. Co po nás Bůh chce že o5 spojil naše cesty? Co po nás jenom může chtít? Co má se stát? 

(Na náhody nevěřím.)

A ona tiše odpoví: Neviem.

Bodka. Tečka.

A potom...

Povídali. Pořád. Pořád tu byl ten pořad. 

Marti - zastavím jen tady v obchůdku na chviličku pro chlebíček jo? A Ona: Neva no problem. Počkám. A on pak v krámku viděl koblížky které má tak ráda a k tomu ještě koláč s lesním ovocem a tak Jí je koupil. Vrátí se se zpět do autíčka a vidí jak si Ona maluje řasy. Vyklopené stínítko a otevřené zrcátko. I říká Jí: Toš totok sem ešče neviděl! Smějeme se oba. Ale víš že jsem Ti už několikrát řikal že se nemusíš krášlit?! Že jsi krásná i tak. Odpoví: Áno. Povedal si mi to. A možno máš aj právdu. Len... Zvyk je zvyk... A to sladké pečivo Jí hodil do tašky a Ona si toho všimla až když Jí zastavil před kanclíkem ve firmě. Miri! To čo je?! Svačinka. (Hlupáčku. Miláčku.) Miri... A Ten Její pohled.........

 

TO BE CONTINUED


5 názorů

Aru
před 11 měsíci
Dát tip Benetka

jo jo, kladiva osudu a šípy lásky, všechny ty řecký tragédie a komedie jsou o tom jak jsou lidi ztracení případi :D:D

ale jo Bene, dobřes to popsal ;)


Zeanddrich E.
před 11 měsíci
Dát tip Benetka

 

... .

(Je mi to nějaké povědomé...  :) )


Evženie Brambůrková
před 11 měsíci
Dát tip Benetka

To je tak hezké.


Kočkodan
před 11 měsíci
Dát tip Alegna, Gora, Benetka

Ten, kdo to všechno takhle načasoval, odvedl vskutku prvotřídní práci.


Alegna
před 11 měsíci
Dát tip Gora, Benetka

Taky na náhody nevěřím :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru