Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ad Nemoc modelek a mladých žen (aneb na nejedné trati co že to as hatí nejeden/ pozemský „velký“ sen...?)

10. 06. 2023
7
42
475

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ad Nemoc modelek a mladých žen (aneb na nejedné trati

co že to as hatí nejeden/ pozemský „velký“ sen...?)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Už poslouchat nás to ani nebaví; ... .

Poruchy příjmu potravy, ..., bulímie (prý takto

nemoc modelek a mladých žen ), anebo naopak

tzv. záchvatovité přejídání; jak v zimě, tak na jaře či v létě… .

 

 

Však nemáš zdání(, že ve třetím světě často už

od svítání/ neuběhne den, kdy kvůli hladu

 

 

procento obyvatelstva/ ne nevýznačné

problémy s pobytem pozemským má značné, …, a

že spousta z nich (v rozporu se snem, hádal bych)

kvůli tomu i opouští/ planetu tuto, takto Zem… ?


42 názorů

Zeanddrich E.
před 10 měsíci
Dát tip

 

(( ...)).

 

Aru, podle sebe soudím Tebe, že; ..., to znám.  Jako snad vždy, když už nevíš, co napsat, začneš odbíhat od předmětu diskuze k urážkám diskutujících... .Tak ahoj.

To (téměř) jednorázové n.icky: ..bavíte mne! :); ... . - Bavte (se) tu dál, já se zase (třeba zejtra) sem přindu podívat :):)

 

 


Luzz
před 10 měsíci
Dát tip Aru

aha, nadměrný soucit s více než miliardou hladovějících lidí vyjádřený prostřednictvím karikatury... tak jo. nejspíš boží vůle. mizim.


Aru
před 10 měsíci
Dát tip

neradím ti :D

ale píšu, že ti bylo zbytečné psát od začátku, protože ty vnímáš jen sám sebe a nikoho druhého, ostatně to je vidět na celém tom diskuzním vláknu, kdy si nepostřehnul emoce ostatních, pro mě je další debatování s tebou ztráta času, protože tvé porozumění druhých se nachází blízko nule ;)

no aspoň vím kdo vlastně jsi ;))

celý ten příspěvek a to jak jsi vedl rozhovory, ukázal jsi jaký je tvůj postoj k druhým, bylo to velmi poučné, díky, asi?


Zeanddrich E.
před 10 měsíci
Dát tip

 

(( ...)).

 

Ale Aru... . Nejsem zase tak nechápavý;. chceš mi ale snad radit, abych ustoupil, pokud si stále ještě myslím, že mám pravdu? :)  -Od nebesky nadiktovaného díla se ostatně neustupuje :), ..., (a to dokonce an.i tehdy ne, pokud by dočasně posilovalo stranu, která později bude poražena silami Dobra, jelikož i zbržďující :), ..., nadzvedávací :), a další aktivizační elementy :) mají (mohou mít :) ) své místo v božím plánu světa... :):) ), 


Aru
před 10 měsíci
Dát tip

Zeanddrichu, bylo zbytečné ti psát, nepochopil jsi co jsem ti psal nejen já, ale i ostatní, proč vlastně bylo tolik lidí rozčilených, nebo naštvaných.

je vidět, že ty nerozeznáš ani dva lidi od sebe, když si myslíš, že jsem u tvého příspěvku pod dvěma účty, mě je jedno co na Totemu děláš, nebo neděláš ;)


Zeanddrich E.
před 10 měsíci
Dát tip

 

Aru, tady jsem neměl ambici nabídnout k tématu jedné z nerovností tzv. Třetího, a našeho světa vědeckou, vyčerpávající studii (i když v jistém smyslu vyčerpávající asi i je :) ), ..., ale pouze jakousi karikaturu... :). A pokud někdo hodnotí úspěšnost karikatury dle toho, kolik (a jak bouřlivých) vyvolá *reakcí, tak byla (je) vlastně i úspěšnou... .

*reakce na karikatury mého taty po 68. roku byla ta, že více méně ztratil možnost publikovat, když byla zakázána ta jeho periodika, ..., já jen doufám, že alespoň toto dneska u nás (prozatím) nehrozí... .

 

(( ...)).

(A mimochodem; - ten výběr odkazů, které sem pod několika jmény (pravděpodobně) umisťuješ, v jistém smyslu  mluví i o Tobě ... :) (já nepopírám, že jsem to kreslil, ale do Top výběru bych si to prostě asi nedal :)  )  )


Aru
před 10 měsíci
Dát tip Lady de Winter

Zeanddrichu, pustil jsi se do dvou těžkých témat, dal jsi je dohromady, jedno si postavil na piedestal a druhé hodil do prachu a celé jsi to zabalil jako blbůstku, cos čekal, že přijde jiného, než nenávist a zlost?

už věnovat se jen jednomu tématu by bylo obtížné a rozhodně ne do kolonky blbůstka.

nenastavil jsi žádný problém, ale vymyslel jsi si svůj vlastní konsenzus, který mimo tvou hlavu nikde jinde neexistuje, čit reakce, lidi ti nastavili tak ostré zrcadlo, jak jsi to zpatlal dohromady.


8hanka
před 10 měsíci
Dát tip Zeanddrich E., Benetka

vyjadrím sa len k tomu, čo poznám... od jej detstva  poznám jednu, dovolím si povedať,  už roky svetoznámu modelku... celá rodina je štíhla, jesť im chutí, otec, mama i modelka samotná varia a pečú skvele... pohyb je pre nich samozrejmosťou, bicykle, kolobežka, korčule, turistika, posilovňa samozrejmosťou...( a nesnívala o modelingu, oslovili ju na ulici, mama bola proti, nakoniec povolila...dcéra má v hlave upratané)


Zeanddrich E.
před 10 měsíci
Dát tip Benetka

Aru (ale i Jano), nemyslím si, že zde míchám dva odlišné problémy... .

 

(( ...)).

V podstatě jsem asi (především) karikaturistou; - a podstatou karikatury je prostě nastavit nějaký problém, nějakou skutečnost .do co nejostřejšího světla... (a to se někdy asi neobejde bez toho, že by se to někoho dotklo i jinak,  než jsem předpokládal... ) 


Janina6
před 10 měsíci
Dát tip

Aha... tak tenhle "plán" jsem opravdu nerozklíčovala, díky za vysvětlení. Obávám se, že tak to bohužel nefunguje, ale bylo by to krásné. Prvním bodem léčby by u pacienta bylo, ukázat mu někoho, kdo je na tom s daným problémem mnohem hůř... Já teď třeba řeším chronické točení hlavy, tak stačí postát u hospody a pozorovat vymotávající se opilce, a bude mi líp! Večer to vyzkouším :D


Aru
před 10 měsíci
Dát tip Janina6, Gora

víš co Zeanddrichu, tím že mícháš dva naprosto odlišné problémy jako pomatený alchymista dohromady a bagatelizuješ problémy jedné skupiny lidí nad druhou, tak se nediv, že jsou lidi pod tvým výplodem rozčilení a naštvaní


Zeanddrich E.
před 10 měsíci
Dát tip

Jano, pro někoho je něco v plánu prvém, pro někoho třeba  až ve třetím (aneb každý vidíme nejdříve ,,to svoje" :) )

 

(( ...)).

Řeknu tedy ještě explicitně: rozhodně nemám v úmyslu zpochybňovat něčí bolest či jiné problémy; jen si prostě myslím, že problém ,,nezemřít dneska hladem", ..., a  (třeba) ,,problém s  příjmem potravy" jsou řádově nesouměřitelné problémy (a že - pokud si toto uvědomí i osoba trpící třeba tím druhým - může to významně pomoci i jí samé...)

 

Přeji Ti hezký den :)

 


Janina6
před 10 měsíci
Dát tip

Páni, ta diskuse se tu pořádně rozproudila... Já z ní ale nemám dojem, že by lidi nechápali, co nazýváš "druhým plánem", dokonce bych řekla, že je to zjevné už v plánu prvním. Jen s tebou prostě nesouhlasí. Sama jsem bulimií chválabohu netrpěla, ale nikdy bych ji nezlehčovala coby "vymyšlenou" a vlastně neexistující nemoc. Mám zkušenost třeba s migrénou, takže dobře vím, co obnáší, přestože mnozí dodnes tvrdí, že si ji "vymyslely" ženy jako výmluvu, když neměly chuť na sex... Prostě nemáš zase tak nechápavé čtenáře, jen mají vlastní hlavu.


Zeanddrich E.
před 10 měsíci
Dát tip

 

A  dobrá tedy; pro ty, kteří nedohlédnou alespoň do druhého plánu této mé drobnosti (podobně jako  zjevně třeba  Luzz), povím polopatě:  toto jsem napsal z (asi nadměrného)  soucitu s cca nejméně jednou miliardou lidí na této planetě, kteří si nemohou dovolit ani jedno pořádné jídlo denně (a speciálně potom s těmi, kteří z důvodu nedostatku jídla dokonce zemřou), ...., zatímco na jiné části planety se ..sebezahleděně  vymýšlejí diagnózy typu ,,záchvatovité přejídání"... (že se ovšem nějaká husa potrefená ozve, s tím jsem asi měl počítat, to je pravda)..

 


Zeanddrich E.
před 11 měsíci
Dát tip

Luzz, vkládáš mi opakovaně do úst něco, co jsem neřekl (respektive překrucuješ to, co jsem řekl...).. 

 

(( ...)).

Tvé motivace, proč to děláš, zkoumat blížeji nehodlám (jen řeknu, že také Ty jsi se mi ale zprvu jevila jako ,,slušrý člověk...").


Luzz
před 11 měsíci
Dát tip Aru, Lady de Winter, Janina6

zeandrichu, máš pravdu. ti psychicky nemocní jsou ve skutečnosti jen rozmazlenci - já bych je pozavírala do kamenolomů anebo je poslala, ať jedou pečovat o sirotky někam do indie. to už by je přivedlo na jiné myšlenky! a svět by byl rázem v pořádku.

aneb - už tě vidím, jak tímto způsobem "léčíš" svou ženu, děti, rodiče nebo jiné blízké, kteří nějakou psychickou nemocí trpí (ať už kvůli genetickým dispozicím anebo vlivem prostředí, který je formovalo)... a oni stoprocentně odpoví - ach díky, díky ti, za cennou radu. díky tobě jsem prohlédl... prostě kecy o tom, že psychicky nemocní lidé se mají "vzmužit", protože na světě je mnohem více těch, co se mají hůře, je alibismus a bagatelizování neštěstí oněch psychicky nemocných.

máš plná ústa božího milosrdenství a boží lásky a nedokážeš respektovat tyto skutečnosti a odlišnosti, totiž že ne každý je stavěný (ne každý má takové štěstí) jako ty; prostě úplná absence pochopení nebo alespoň soucitu... z toho je mi zle. ale nejspíš jsi na první pohled slušný člověk. 

jo a k tomu tvýmu komentáři: "pokud bych kolem sebe neměl cokoliv jídlu, že bych se nemohl přejídat" - ano, zní to tak jednoduše, jasně, selský rozum prostě. a jistě, dle této logiky by se dotyčný nepřejídal. ale nejspíš by volil jiné prostředky - aneb sebedestrukci můžeš provádět různým způsobem (závislosti, sebepoškozování atd.)


Aru
před 11 měsíci
Dát tip

Zeanddrichu, to je snad nějaká tvá záliba míchat hrušky a jabka dohromady a dělat z toho kompilát o jehož smyslu lze pochybovat


Umbratica
před 11 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Lady,

chtěla jsem poznamenat něco podobného jako ty. Pár let jsem vedla fitko a tak vím, jak moc lidí rychle s cvičením končí, když si vyzkouší, že je to námaha a že to bolí.  Nejíst nebolí a nevyžduje to žádnou námahu. Navíc se při tom človíček může litovat.

Fitko má na druhé straně tu výhodu, že tam někdy lidi najdou kamarády a cvičení ve dvou nebo v kolektivu je zábavnější než třeba jízda na rotopedu doma v bytě a ten, kdo by sám s cvičením třeba brzy skončil si před kámoši nedovolí dát najevo, jak slabou má vůli.

A pozn. k "genderovému hledisku": není to tak, že by ženy měly slabší vůli než muži. Rozdíl je nejspíš právě v tom, že ženy potřebují víc cvičení v kolektivu nebo nějakého "tahouna". Znala jsem hodně mužů, kteří roky makali sami, ale jen velmi málo žen a dívek, které by vydrželi chodit dlouho do fitka samotné, samotinké. 


Zeanddrich E.
před 11 měsíci
Dát tip

Ale Luzz :)

Abys věděla, psal jsem zde vlastně i o své zkušenosti; například v dětství i celém raném mládí jsem trpěl nejrůznějšími zádrhely ohledně zdraví (včetně velikých bolestí žaludku - prý kvůli překyselenému obsahu mých zažívacích šťáv, nebo co  :) ) - a po nástupu na vojenskou službu jako mávnutím kouzelného proutku snad veškeré mé problémy ustaly!!

 - Psychika je prostě mocná čarodějka; a zlatým pravidlem u psychických problémů například  je - pokud se (jen subjektivně ?) cítíš špatně, najdi někoho, kdo je na tom ..špatně objektivně, a starej se o něj více, než o sebe... .

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vzpomínám si také třeba, jak před pár lety tuším na tři měsíce vyhlásili stávku lékaři v Izraeli; a jaká byla reakce většinové společnosti? - Lídé tam údajně téměř přestali umírat (a ovšem dohnali to potom, co stávka lékařů skončila...)

(( ...)).

A co se týče mého minulého příspěvku (komentáře): co je špatně na mé tezi, že pokud bych kolem sebe neměl cokoliv jídlu, že bych se nemohl přejídat (ať už záchvatovitě, nebo nezachvátovitě...)?.

Naše euroatlantická společnost je prostě celkově dosti rozmazlená, ..., a tak skutečné problémy nahrazuje podružnými problémy, protože bez problému prostě lidský život býti nemůže... :)

 


Luzz
před 11 měsíci
Dát tip fjorda, Lady de Winter, Aru, Janina6

zeandrichu, tvůj text je v podstatě o ne-respektu a pohrdání vůči lidem, kteří mají poruchy příjmu potravy a případně deprese, problémy se závislostí či jakejkoliv jinej problém psychickýho rázu... tupě to prezentuješ jako nějakej rozmar rozmazlenejch lidí... a přitom nechápeš, vůbec nechápeš, o co jde (o čemž svědčí i tvoje komentáře)... je to jako radit člověku, kterej je na dně - chlape / ženská, vždyť v africe děti umírají hladem a vy se chcete zabít? jo, takhle laciný tvůj text je. ale proč ne, obecenstvo se najde.

a že třeba ve středověku lidé netrpěli depresemi a podobně? hm, jak by mohli. než to kdokoliv stihl pojmenovat, ti depresivní jedinci většinou zemřeli tak nějak "sami od sebe" anebo byli... ehm... udoláni... většinovou společností.

jo a mimochodem, tvůj poslední komentář k Lady de Winter - to je s prominutím k zblití. ale vlastně mě to (bohužel) ani nepřekvapuje.


Zeanddrich E.
před 11 měsíci
Dát tip

 

Lady :), ...., potměšile bych sice mohl namítnout, že třeba zrovna to záchvatovité přejídání :) by jistě skončilo v okamžiku, kdy by člověk žil v zemi, kde by vůbec  (většinou) neměl kolem sebe co k jídlu :),..., ale uznávám, že zvenčí se na nějaké věci dá nahlížet jen povrchně .)

Přeji Ti vše dobré :)

 

 


Lady de Winter
před 11 měsíci
Dát tip Zeanddrich E., Janina6

Žila jsem s poruchou příjmu potravy 15 let. Se záchvatovitým přejídáním, jestli tě to zajímá. Posledních 10 let jsem plně vyléčená. Z tohoto titulu možná bude lépe srozumitelné, proč bych tě ráda požádala, aby sis svoje rady nechal od cesty. Nic proti útěku z civilizace a jednoduššímu životu, ale z PPP tě to samo o sobě nevyléčí, stejně jako například z alkoholismu. Ano, může to pomoci, ale to je tak asi všechno. Stejně tak bys mohl radit ženám s PPP, aby se věnovaly malování nebo vyšívání. Prima, proč ne, ale je to na úrovni "madam, když si budete zlomenou nohu mazat kostivalem, ani nepotřebujete sádru."


Zeanddrich E.
před 11 měsíci
Dát tip

 

((jo, ještě jsem zapomněl napsat, že ten můj známý v tom klášteře také chodívá pomáhat vařit pivo :) ))


Zeanddrich E.
před 11 měsíci
Dát tip

 

To Lady de Winter: ..z Tvé reakce je patrné, že sama řešíš nějaké tzv. civilizační zdravotní problémy (ty se dají velice hrubě rozpoznat  podle toho, že mimo civilizaci (či třeba ve středověku, apod.) se prakticky nevyskytovaly... )

(( ...)).

A jak jednoduše se jich zbavit? - Nechci zde trousit nějaké ,,královské" rady, ale prostě a stručně - alespoň na nějaký čas  ,,vypadnout" mimo tuto civilizaci! (jedna moje mladá známá třeba na rok přerušila studium na pražské VŠE, a odjela na rok starat se o děti (sirotky) z ulice do Indie, ..., další můj známý zase odešel na rok do jednoho kláštera mezi řádové bratry, a místo počítače má te´d každodenně před sebou pouze vinnou révu,..., zahrádku, ovocné stromy; místo inkoustu mívá ruce špinavé od bláta, ..., místo digitál času řídí se sluncem na obloze, ..., místo hádek na internetových diskuzích tráví večery na besedách s bratry, či v tichu kaple v meditaci, ..., místo potravin z řetězců konzumuje (většinou) to, co sám pomáhal vypěstovat, td.; a vypadá teď mnohem vyrovnaněji, než dříve... )

((uznávám ale, že ,,dobrovolně" vystoupit ze svého zaběhlého života bývá velice, velice těžké; - a mnozí to dokáží opravdu až v okamžiku, když jim běží už o život... )).

(( ...)).


K3
před 11 měsíci
Dát tip

To je tak když nefunguje zdravý rozum. Ale abych byl sebekritický, někde kolem třinácti mi vadily normální faldy když jsem pokrčil břicho. Fakt jsem myslel že tloustnu, ale nikdy jsem tlustý nebyl ani trochu. Je to určitě záležitost psychiky. Nejhorší asi je když dají holky, nebo i kluci hlavy dohromady a začnou něco příliš vážně řešit...


Nejlépe by se vyjádřili ti, kteří to zažili.


Janina6
před 11 měsíci
Dát tip Alegna

Lady, nevím, jestli narážíš na můj komentář, každopádně o tom přežírání byla reakce na Zeanddrichovo "srovnání" dvou druhů hladovění... prostě bych nemoralizovala u někoho, kdo trpí poruchou a nemůže to ovlivnit. Když už teda někomu nutně připomínat, že někdo jiný nemá co do úst, tak zdravým, co se tak moc cpou, až si sami škodí. Tak jsem to myslela. 


Jamardi
před 11 měsíci
Dát tip Janina6, Alegna

Paradox neparadox, zřejmě jsou některá slova velmi silná.

O anorexii jsem slyšela, že pacientky už v určité fázi nechtějí hudbnout a naopak by chtěli přibrat, ale nedokáží přijímat potravu.


Lady de Winter
před 11 měsíci
Dát tip Gora, Janina6, Benetka, Pomerančová

Taky deprese, žeo, ta je taky jenom nemoc rozmazlené mládeže, které se nechce vstávat z postele. A už to jednoho nudí pořád poslouchat psychiatry, jak mluví o tom, že je to nemoc, žádná nemoc, nic jim není, jenom se ta líná prasata chtějí akorát válet. Psychiatři tomu nerozumí, stejně jako psychologové nerozumí poruchám příjmu potravy a obezitologové obezitě, ale naštěstí se stačí stavit na Písmáku, přečíst si básničku a diskusi pod ní a hurá, všechno je jasné a svět je zachráněn.


Josephina
před 11 měsíci
Dát tip

Tloušťka znamená spíš špatná strava plná hamburgrů, chipsů ... chudých, kteří jsou ale vlastně podvyživení ... věc osvěty!


Josephina
před 11 měsíci
Dát tip

Prý to postihuje nedokonalé dcery dokonalých matek ....


Janina6
před 11 měsíci
Dát tip

Bulimie je alespoň nemoc... vzpomněla jsem si na biatlonistku Gábinu(o které jsem si kdysi říkala - konečně jedna normální, pohodová a přitom krásná sportovkyně...)  Mě víc děsí ta spousta s prominutím vyžraných čuňat, kterým není nic, kromě té nenažranosti...


Benetka
před 11 měsíci
Dát tip

Tady je jedna "modelka"...

https://dodiri.cz/2023/04/26/littleskinnygirl/


Benetka
před 11 měsíci
Dát tip Janina6

Hmmm... Co k tomu dodat? Snad jen že to není nemoc modelek a mladých žen ale asi celé tzv. "západní" civilizace...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru