Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tragické skutečnosti, související s prouděním vnitřních energií

17. 06. 2023
0
0
84
Autor
smilan

Aby bylo správně pochopeno, o co se jedná, podívejme se na německý fašismus ve třicátých a čtyřicátých letech 20. století. A podívejme se na toto období z hlediska toku neviditelných vnitřních energií.

 

Německý fašismus představoval v Evropě fenomén, který postavil každého člověka před nutnost učinit jednoznačné rozhodnutí ve smyslu slov buď, anebo. Buď za fašismus, nebo proti němu. Každý se musel zařadit a střední cesta neexistovala.

 

Nakonec věci dospěly do stavu, že navenek nebylo možné vyjádřit žádné jiné stanovisko, pouze souhlas s fašismem. Každému, kdo to nerespektoval hrozil teror, nebo smrt. A přestože fašisté dokázali zlomit vnější odpor celých národů, nedokázali zlomit odpor vnitřní, protože žádný režim nemá dopad na vnitřní život jednotlivců.

 

V této oblasti se to projevovalo tak, že čím byl fašismus navenek brutálnější, tím intenzivnější tok vnitřních energií odporu lidí proudil proti němu. A tím silnější vnitřní podpora proudila zároveň ke všem, kteří se dokázali proti fašismu postavit i navenek a bojovat s ním. Obrovská síla toku vnitřních energií statisíců fašismem podmaněných a utlačovaných lidí proudila k bojovníkům proti fašismu a posilovala je. Vedla je k mnoha hrdinským činům a nakonec přivedla k vítězství. Mocný proud vnitřních toků energií obyvatelstva výrazně přispěl k reálnému vítězství nad fašismem.

 

A teď, když už víme o co jde, můžeme se přesunout do naší současnosti. Podobnou situaci jsme nejen v Evropě, ale na celém světě prožívali nedávno při pandemii. Čím byl testovací a očkovací teror větší, tím silnější byl jako vnitřní, tak vnější odpor obyvatelstva.

 

Vnitřní energie odporu lidí násilím testovaných a očkovaných, i lidí fyzicky odmítajících testování a očkování mohutně proudily proti aroganci moci, proti donucování, vydírání, vyhrožování a nátlaku. Ke všem hrdinným lidem, kteří se dokázali proti teroru i navenek postavit, proudily mohutné vnitřní energie podpory. A tyto neviditelné energie byly ve svém souhrnu tak silné, že výrazným způsobem přispěly k vítězství. K vítězství nad arogancí moci, nad donucováním, vydíráním a nátlakem. Dokonce ani samotný covid jim neodolal a my ho tady už nemáme. Najednou se kamsi zázračně ztratil.

 

I toto byla doba, ve které se musel každý zařadit na jednu, nebo na druhou stranu. Buď na stranu zastánců, nebo na stranu odpůrců testování a vakcinace. Střední cesta nebyla možná.

 

No a něco velmi podobného se znovu odehrává i nyní, v souvislosti s válkou na Ukrajině. I tato válka, která je důsledkem a součástí velkého očistného dění, probíhajícího na naší zemi, staví lidi před nutnost rozhodnutí, ke které straně bude proudit podporující tok jejich vnitřních energií.

 

Pokud někdo usiluje o nestrannost, je to sebeklam. Nestranní mohou být například obyvatelé afrického Zairu. Jim je tato válka naprosto vzdálená a mají úplně jiné starosti. Nestranní však nemohou zůstat obyvatelé Evropy! I v případě, že někdo o válce vůbec nemluví a nijak se o ní navenek nevyjadřuje, sám pro sebe, ve skrytosti vlastního nitra k ní zajímá nějaký postoj. A to úplně stačí! Není třeba nic říkat a nic proklamovat, protože už na základě tichého, soukromého vnitřního postoje dochází k aktivaci toku vnitřních energií, podporujících tu, nebo onu stranu.

 

Velmi dobře víme, kam chce vnější souhlas i toky vnitřních energií obyvatelstva nasměrovat mediální propaganda. Kdo však nechce být v této vážné věci manipulován většinovými médii, musí se zajímat také o jiný pohled. Najde ho v alternativních médiích. Na základě informací z jedné i z druhé strany si může udělat mnohem objektivnější názor.

 

A kromě toho má každý z nás v sobě to nejdůležitější. Své vlastní svědomí a cítění. Na základě informací z oficiálních médií, na základě informací z alternativních médií a na základě vlastního cítění si lze udělat správný základní obraz i bez toho, že bychom museli znát všechny detaily. Lidé by neměli litovat námahy, aby zjistili a poznali, která strana současného vojenského konfliktu je hodnější toho, aby k ní proudily podporující toky jejich vnitřních energií.

 

Při posuzování toho, co se děje na Ukrajině je potřeba zároveň vědět, že žádná válka nikdy nezačíná prvním dnem útoku. Je potřeba vědět, že válka na Ukrajině nezačala agresí Ruska. Válka na Ukrajině probíhala už dávno před tím a vedla ji ukrajinská armáda proti ruské menšině na Donbasu. A je potřeba také vědět, že válka proti ruské menšině byla zapříčiněna historicky nezvládnutou a enormně vyhrocenou proti ruskou nenávistí, která se na Ukrajině rozmohla po Majdanu. Vždy, když se chceme zorientovat v nějakém válečném konfliktu, ale v podstatě také ve všech ostatních věcech, je potřeba pátrat po příčinách. Poznání příčin nám vždy ukáže, v čem spočívá problém a která strana je lepší, nebo horší.

 

A teď se konečně dostáváme k hrozným skutečnostem, souvisejícím s prouděním vnitřních energií, jak to je avizováno v názvu článku.

 

V našem stvoření fungují toky vnitřních energií zvláštním způsobem. Pokud si to například obrazně porovnáme s volbami, při klasických demokratických volbách má jeden hlas učitelka a jeden hlas zločinec ve vězení. Oba hlasy mají stejnou váhu. Ve fungování našeho stvoření je tomu ale jinak. Tam platí, že čím stojí člověk duchovně výše, tím, obrazně vyjádřeno, má více hlasů. Velmi vysoce duchovně stojící lidé, kteří mají nejvyšší duchovní poznání a intenzivně usilují ke Světlu, ti mohou mít v porovnání s ostatními až tisíc hlasů. Vše záleží na duchovní výšce člověka, tedy na míře jeho chtění k dobrému, na jeho čistotě, úctě k bližním a snaze o stále dokonalejší poznávání a dodržování Vůle Stvořitele.

 

Tyto skutečnosti znamenají, že lidé duchovně vysoce stojící, mohou mnohem intenzivněji a zásadněji ovlivňovat každé společenské, ba dokonce také světové dění, ke kterému směřují tok svých duchovně silných vnitřních energií. Tímto způsobem jsou schopni ovlivňovat osudy celých národů.

 

Obrovskou tragédií však je, když se tito lidé z nějakého důvodu nesprávně zorientují ve společenském dění a ve svém fatálním omylu nechávají proudit mohutný tok svých vnitřních energií nesprávným směrem. To je nevídaná tragédie, ke které dochází v dnešní době.

 

Lidská civilizace ve své duchovní lhostejnosti a vlažnosti dospěla k bodu, že už nelze jednoznačně rozhodovat mezi dobrem a zlem. Jako příklad lze uvést stalinské Rusko, které bylo v mnoha směrech špatné, ale hitlerovský fašismus byl ještě horší. Ale i když jde o rozhodování mezi špatným a ještě horším, je duchovně vnímavý člověk schopen stále rozeznat, kam má směřovat podporující tok svých vnitřních energií.

 

Podobně tomu bylo například při nedávných českých prezidentských volbách, kdy se český národ musel rozhodnout mezi dvěma kandidáty. Mezi špatným a ještě horším. A je tragédií, když se nejen obyčejný lid, ale i mnohé jeho vysoce duchovně stojící osobnosti rozhodly pro toho horšího. Výsledkem je, že Český stát se připravuje na válku a snižuje důchody, aby mohl nakupovat zbraně.

 

A stejně je to také s válkou na Ukrajině. Ruská agrese je špatná, ale na druhé straně je nenávistný, ukrajinský, banderovský neonacismus ještě mnohem horší. A žel, také v tomto případě mnozí vysoce duchovně stojící lidé podporují toky svých vnitřních energií to horší. Jde o něco děsivého, co nakonec může vést až ke světové katastrofě.

 

Každý člověk má k dispozici vlastní myšlení, aby jím všechno a z více stran vážně zkoumal. Každý člověk má k dispozici své cítění, aby jím vše kolem sebe duchovně zvažoval. Velká očista, která začala probíhat, nás všechny staví a bude stavět před nutnost usměrňovat v určité věci podporující tok svých vnitřních energií na jednu, nebo druhou stranu. Nezbytnost zaujetí postoje nebude možné obejít nezúčastněností.

 

Intenzivně a správným způsobem proto využívejme svého cítění a myšlení, abychom na základě našeho fatálního pochybení v úsudku o nějaké věci nesměřovali tok svých podporujících vnitřních energií k tomu horšímu.

 

Ze všech svých sil usilujme ke Světlu! Usilujme o poznávání a naplňování Boží Vůle. Usilujme o dobro, spravedlnost a čistotu. Usilujme o ohleduplnost a úctu k bližním, abychom mohli váhou svého tisícinásobně zesíleného hlasu směřovat naši Zemi k lepšímu, krásnějšímu, čistšímu, lidštějšímu a světlejšímu.

 

ve spolupráci s https://smeromkzivotu.blogspot.com/

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru