Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Grétka

22. 06. 2023
6
8
114
Autor
Savage Flame

Vlasy barvy slunce, smaragdy v očích a slova plná něhy a dobroty, tak si jí budu už navždy pamatovat. Dávná láska a přítel, se kterým jsem se nestihl rozloučit. Nikdy neodešla, aniž by mi řekla, že mě má ráda a já nikdy nepředstíral, že bych to cítil jinak.

Je stále se mnou a mám ji rád, i když už ji nemohu pohladit, obejmout. Učila mě, že nenávist spaluje a nikdy nic nedává a jen důvěra a láska je to co světu chybí. Ukázala mi cestu, která i když je tak těžká, je tou jedinou, po níž chci kráčet.

Jsem plný vzteku a bolesti a jen vzpomínka na ni a na to, jaká byla, mi pomáhá se s tím prát. Měla pravdu a byla snad jediným člověkem, kterému jsem to nikdy neupíral. Byla mým lepším já a mou součástí zůstane už navždy.

Jestli je bůh, tak mu děkuji, že mi dovolil poznat tu krásnou bytost, plnou něhy a síly, pochopení, vášně, moudrosti a dobroty, která mě naučila, že štěstí je nejen být milován, ale hlavně milovat. Tím vším pro mě byla a vždy bude má sestra z hvězd, blíženkyně, rádkyně…
Má krásná rozesmátá Grétka


8 názorů

Savage Flame
před 10 měsíci
Dát tip Alegna

To Alegna: Děkuji. Já na konec málokdy vidím, nějak se mi skoro vždycky mlží a myslím, že už to tak zůstane napořád. Stejně jako se už bez ní nedokážu 20 let dodívat na film Casablanca... ;) S.f. 


Savage Flame
před 10 měsíci
Dát tip

To Benetka: Má Grétka byla radikální tak akorát smíšek, vtipálek a recesistka. Gretchen byla z Melbourne, po mamince češka a odešla ve stejném roce, necelé tři měsíce po tom, co se ta švédská radikální holčina narodila. Uměla být sice taky paličatá a nedala se uhádat, ale ekoaktivistka fakt nebyla i když přírodu měla ráda. Myslím, že by se ale tou poznámkou celkem slušně bavila... ;) S.f.


Savage Flame
před 10 měsíci
Dát tip

To janina6: Jeho texty mě baví, zkusím dohledat a poslechnout si. ;) S.f.


Alegna
před 10 měsíci
Dát tip Savage Flame

Moc hezky se mi četlo


Benetka
před 10 měsíci
Dát tip Savage Flame

Krásné! ;)

A jinak když vidím/slyším Gréta tak mi tam naskočí ta ultraradikální jánewimco ze Švédska... :D


Janina6
před 10 měsíci
Dát tip Savage Flame

Moc pěkné vyznání. Ráda jsem četla. V reálném světě Grétu neznám žádnou, ale hezkou písničku o ní, své lásce z dětství, složil Xindl X.  "...když noc je tichá, ze tmy slýcháš její hlas, co zní jak křídla k letu z vězení..."


Savage Flame
před 10 měsíci
Dát tip Benetka

To bez pochyb, bohužel stejně jako ztráta, jejíž rozsah a dopad je také jen velmi těžko popsatelný... S.f.


Evženie Brambůrková
před 10 měsíci
Dát tip Savage Flame

V tom případě tě potkalo velké štěstí, které mnozí za celý život nepoznají.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru