Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V ideálním světě by měli vládnout muži

26. 06. 2023
2
5
218

V ideálním světě by příštích tisíc let, kdy budou ženy procházet toxickou fází síly, kterou si nejspíš musí projít každý, aby sám pochopil co je na ní špatně, měli vládnout světu vyléčení muži, kteří už jí prošli a po tisíciletích neúspěšných pokusů konečně pochopili, že skutečná síla se neprojevuje navenek, silnými slovy a gesty, že ostatní nemůžou ovládnout tak že jim vnutí vlastní vůli, kteří složitou a bolestnou cestou konečně dospěli k uzdravení. V ideálním světě by příštích tisíc let měli vládnout vyléčení muži, ale v tom reálném budou z pochopitelných důvodů dál vládnout ti nakažení a budou dál rozšiřovat své řady.


5 názorů


Savage Flame
před 11 měsíci
Dát tip

To babca: Bohužel pohlaví v případě vlády, tedy svrchované moci, nehraje po určité době pražádnou roli. Ačkoliv převážně patriarchální uspořádání v historii délkou převládá, významem a dopady nikoliv. Matriarchální společnost byla celkem nezanedbatelnou dobu historie třeba ve velké části asie (viz. například kult velké matky, skythských královen apod.), v části amerického kontinentu atd atd. kdy taktéž vymizely celé národy. A že by to byla třeba jen převážně období míru a pokoje, bez manipulací, genocidy atd. bohužel neplatí ani náhodou a běžně se mydlila většinu té doby matriarchální dogmata mezi sebou a až po kolapsu moci a dramatickém snížení populace je nahradila po čase dogmata převážně patriarchální. Zkrátka lidé jsou lidmi a sami sobě často až šelmami bojujícími o alpha pozici a to ať mají pohlavní orgány primárně zevní, či vnitřní. Moc je droga všeobecně a sklon blbnout z pocitu nedotknutelnosti mají, bohužel, ženy úplně stejně, jako muži. Že ženy volí metody sofistikovanější a často v důsledku krutější a definitivnější, je také až s podivem, vzhledem k jejich udělu matek, ale je to prostě tak. V moderní historii, mají prim v blbosti mocných jednoznačně muži, to je taky fakt. Přesto ani oni nebyli neovlivňováni a někdy až řízeni mnohými schopnými, schopnějšími až všehoschopnými ženami. Hrát si na to, že jeno pohlaví je jasně lepší a vhodnější volbou je, podle mého názoru, bezbřehý alibismus. Jak rozdíly dělí a ne doplňují, je to vždy prakticky předem jistá cesta do pekel a to bohužel je vlastní člověku obecně. Můžete s tím nesouhlasit, ať už jste ona, či on, ale nebude to proto méně pravdou. Howgh. ;) S.f


Janina6
před 11 měsíci
Dát tip Alegna, Savage Flame

To je moc hezká myšlenka, je mi úplně jedno, jestli budou vládnout ženy nebo muži, hlavně když budou osvícení. Akorát by mě zajímalo, jak se takový osvícený člověk vůbec dostane k tomu, aby mohl vládnout - kde vezme ty osvícené voliče? Nebo se  bude muset moci klasicky brutálně chopit? A bude pak vlastně osvícený? ;)


babca
před 11 měsíci
Dát tip

No,že by měli řídit lidskou společnost jen muži?Dneska jasně vidíme,že tomu tak není.Bohužel v dnešním světě vládnou drogy a peníze..málokterý muž této výtźvě odolá.Mnozí jakmile ucítí peníze ,a díky nim poznají tu moc se kterou je ovládají tak jsou schopní zaprodat i vlastní babičku a celou svoji rodinu,bratr bratra,muž ženu a mnohdy i děti...A můžou si to dovolit protože jsou schopni zmanipulovat bandu blbců,kteří si to nechají líbit. Matriarchát by možná byl o něco lepší.Lidé jsou totiž nepoučitelní a pak kvůli tomu trpí celé generace...Mnohdy jen díky ženám,které stály po boku vůdcům se zabránilo tomu nejhoršímu... samozřejmě pánové nemusíte souhlasit,ale historie bohužel nelže i když se ji v dnešní době naši vůdci snaží překroutit..neměli bychom to dovolit protože už malým dětem ve školkách valí šrouby do hlavy.howkh.


Savage Flame
před 11 měsíci
Dát tip Janina6, Gora, Alegna

Pochybuji, že když nestačilo těch cca 10 tis let psané historie a předtím prvobytně pospolná společnost, jsme odkázáni k tomu, vrátit se zase k neolitu, až někdo v zájmu nenásilí zmáčkne špatný čudlík. Dějiny stále ukazují druh homo sapiens sapiens jako bytostně nepoučitelného blbce, co má na háku to, že by neměl nejen neustále opakovat stejné chyby. Bohužel pakliže nezopakuje stejnou, udělá běžně větší botu, než předtím. Občas mě napadá, že v ideálním světě by v prvé řadě nesměl být člověk... ;) S.f.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru