Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úvaha o jednom druhu bojovného (bojového?) života Jaký Tvůj život bude (či jaký byl)? Boj je prý cesta (a cesta je cíl…)!

27. 06. 2023
6
16
212

 

 

 

 

 

 

 

Úvaha o jednom druhu bojovného (bojového?) života

Jaký Tvůj život bude (či jaký byl)?

Boj je prý cesta (a cesta je cíl…)!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Někdo z vrchnosti či i lidu, kdo život prožil v klidu, se prý uměl narodit… ((...)).

Co ale běžní my; vystavovat se bolu a zúčastňovat bojů, když si to strany sporu

pravděpodobně dosti v budoucnosti/ spolu/ zase prohodí?

 

Střety tříd, …., mužsko - ženské spory, …, náboženské války… .

Máme snad/ dívat se na ně jenom/ z dálky?

 

Ale ne; jednotlivé boje/ jsou

výuky duchů mocné zdroje, …, a tak nezůstávej vně;

životům našim/ dodati mohou i/ smysluplvýplně… .


16 názorů

Zeanddrich E.
před 10 měsíci
Dát tip

 

(( ...)).

Hm. A já jsem si myslel, že pokud zde bude diskuze, tak nanejvýš k tomu, zda opravdu Cesta může být cíl :) 

Ale co vlastně my lidi, z našeho lidského úhlu pohledu, bychom k tomu mohli napsat jiného, než něco oslavující naši spoluúčast na bytí, ..., něco typu jako Smyslem života je život .. :)


Jamardi
před 10 měsíci
Dát tip

Aru, těžko někoho z toho osočit. Co vím, nejsnáze bývá bezcitnost a chladnokrevnost přisuzována flegmatikům a pokud existuje někdo výjimečně bezcitný, bude raději ukazovat jiné typy temperamentu, více ho to baví.


Aru
před 10 měsíci
Dát tip

u lidí to tak je Jamardi, jen píšu co vím, jestli tomu nechceš věřit, že existují bezcitní, chladnokrevní "lidé" s naprosto bezohledným kalkulem, jejichž srdce jsou jiná, nevěř tomu. vím, že si lidé existenci takových jedinců neumí představit jako možnou.

lidé fantazírují o mimozemšťanech, zatímco se jim doma usadili démoni, kteří požírají duše :D


Jamardi
před 10 měsíci
Dát tip

Aru, já bych to označila jako sobectví. Je těžké o tom teoreticky psát, každý psycholog řekne, že se člověk musí mít rád a myslet na sebe. Řekla bych o tom, že ti lidi jsou v tranzu, myslí na svoje vítězství, říkají a dělají, co by normálně nedělali. Teď mám na mysli obyčejné lidi, žádné funkcionáře.


Aru
před 10 měsíci
Dát tip

je to docela vtipný fakt, jaké mám srdce, K3 :D


K3
před 10 měsíci
Dát tip Aru

Obrazně řečeno máš samozřejmě pravdu. Kam se ale řadíš ty? Určitě máš srdce lidské, ale pochybuju že jsi naivní:). Nejspíš je ještě třetí možnost.


Aru
před 10 měsíci
Dát tip

K3, podívej se do historie co se všechno stalo za zvěrstva, ti co si v tom libovali a těšilo je mučit a týrat druhé, takoví lidé nemohou mít ani náhodou lidská srdce, ale mají démonská srdce, pouze těla mají lidská, ale vždy je přitahuje krev, moc a touha vládnout a ovládat druhé, takoví lidé jsou zcela bezcitní a vše co dělají, dělají s chladným kalkulem, když chtějí někoho nalákat, naslibují mu cokoli, protože se neštítí ničeho, klidně používají i sladká slova, ale nikdy je nemyslí vážně - to jsou démoni v lidských tělech.

lidé s lidskými srdci, které mají city jim naivně věří, protože si nedovedou představit, že by někdo takový mohl existovat a oddaně jim slouží, dokud nezahlédnou jejich skutečnou tvář, pak jsou v úděsu zděšení, jak takový jedinec může existovat a jak mu vůbec mohli sloužit.

řeknu jen toto, nezapomeňte na covid: zavírání států, okresů, obchodů, večerka, nošení masek, rozdělovaní lidí, stále se měnící zákazy a příkazy, píchání do lidí podivné preparáty - to je jejich práce, oni milují chaos a vždy konají formou nekonání, to je, že jejich plány vykonají naivní, jim důvěřiví lidé, tím přenášejí skutky na lidi, kteří jim slouží, protože člověk může mít jen určitou míru skutků, jakmile je tato míra dovršena, je takový člověk rozdrcen, tomu se říká osud.


K3
před 10 měsíci
Dát tip

Srdce máš vždycky lidské, vždyť jsi člověk, člověče. Spíš bych řekl že to je nemoc z moci. Ale spoň to dost lidí potvrzuje. Ta moc s tebou zkrátka časem zacloumá, ať chceš nebo nechceš...


Aru
před 10 měsíci
Dát tip

to přece Jamardi záleží, zda-li máš lidské, nebo démonské srdce, podle toho si volíš okruh svých zájmů, zatímco ti co mají lidská srdce touží po lásce, klidu a míru, démonská srdce touží po válce, moci a ovládání všeho a všech, podívej se kolik v historii bylo bezohledných lidí na vrcholu moci, ti co nejsou chyceni za své zločiny a sedí na vedoucích postech to o sobě vědí, ty které pochytali a vykonali tzv. vypočítavé zločiny, netuší kdo jsou.


Jamardi
před 10 měsíci
Dát tip

Máš pravdu, ale jsou tací, kteří když se dozvědí, že bojovat je prospěšné, tak bojují s klapkami na očích i uších a pravda je, že nebojují sami, ale zatahují do toho i lidi ze svého okolí, kteří bojovat nechtěli, ten boj má důsledky nejen pro ně samotné, ale i jinde. Za jiných okolností, kdybych právě neměla s tímto zkušenost, bych s tebou souhlasila a více to nerozváděla. 


Zeanddrich E.
před 10 měsíci
Dát tip

 

Jarmilo, snad s každým Tvým slovem zde souhlasím :)

 

Já tady

 1) jako obvykle trošku provokuji :), ...., 

a za

2), jsem to myslel tak, že někdy (nebo dokonce většinou? :) ) je těžké (jednoznačně) rozpoznat dobrou či zlou stranu sporu ... :); takže výsledné Dobro se může nakonec vyvinout spíše jako nějaká kompilace, průnik obou (či i více) stran... :) .

 

(( ...)).

Je to prostě podobné, jako třeba fotbalová soutěž, ..., série fotbalových utkání několika mužstev; čisté Dobro či Zlo tam  většinou nenajdeš (pouze snad v Praze např. někteří Slávisté  vidí čisté Zlo ve Spartě, ..., a zase naopak :) ), ale tím, že mnozí jedinci se do mačů zapojí, sportovně a  technicky - a nakonec i lidsky, duchovně rostou ... . A myslím, že daleko více než ti, kteří těm zápasům jen zvenčí přihlížejí... :)!


K3
před 10 měsíci
Dát tip

Zajímavá kompozice.


Jamardi
před 10 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Je sice pravda, že boj může jednotlivcům pomoci a zdokonalit je, ale taky je může poškodit.

Já toto filozofické, že dobré je zlé a zlé je dobré nemám ráda, pokud se má někdo na něco podívat z jiného úhlu, potřebuje vydechnout a čas a ne borce, který předvádí otočky. A pak někteří překrucují schválně tak, aby se jim to hodilo. Třeba zloděj podvede a okrade, nestydí se a řekne, že přispěl k duševnímu a duchovnímu pokroku oběti. Nebo existuje teorie, že není potřeba bát se bojovat, protože dobro zvítězí. Zvítězí protože se lidé budou postupně přiklánět na stranu dobra, protože dobro je silnější. To však může říkat kdokoli o čemkoli, je to velice působivé.


Aru
před 10 měsíci
Dát tip

Zapomnění je Evži rozhodně nějvětší metlou tohoto věku. Ti kdo vládnou nad světem spoléhají na to, že si lidé nic nepamatují, ale myslím, že se lidé budou postupně probouzet víc a víc a to díky rozporům, kterým čelí a budou muset čelit


Z většiny ošklivých věcí, které se mi za ta dlouhá léta staly jsem se také většinou dokázala poučit. Pokud jsem to nezapomněla a neudělala tu chybu znovu :-)


Aru
před 10 měsíci
Dát tip Alegna

Zeé, rosteme skrze pochopenou bolest, ne skrze pohodlí, jelikož každá duše má svoji vlastní unikátní vlastnost v které vyniká, cesta každého člověka je stejně unikátní a každé generalizování vede samozřejmě ke zploštění a zjednodušování natolik, že se vždy najde někdo kdo s takovým tvrzením nebude moct souhlasit. ;D

každý se narodil, aby získal svůj pro sebe unikátní zážitek, jelikož život je o zažívání toho v čem žijeme a to může být naprosto cokoli. jde o to co chceš zkoumat, pochopit a v čem se chceš zdokonalit, než vstoupíš do tohoto světa, to je každého unikátní, každého vlastní cesta pro kterou se rozhodl, že ji zde odžije ;)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru