Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Upalte emoce (Obsahy zásadních děl svět. kinematografie - Síla)

06. 07. 2023
2
2
119

Film, u kterýho má každej z nás pocit že je něco špatně, ale nedokáže říct co konkrétně, a přitom má tu potřebu, tak, jako obvykle, obviníme emoce, obviníme hlavní postavu za to že projeví emoce, jasně, udělá to pozdě a udělá to debilním způsobem, ale tak to bejvá, když v sobě něco dlouho potlačujete, místo abysme ho kritizovali za chvíle kdy před námi jenom hraje, kritizujeme ho za to že konečně hrát přestane, že konečně vystoupí ze svý obvyklý nesnesitelný role vševědoucího rétora a projeví lidskou slabost, projeví skutečný lidský nepředstíraný emoce, a za to ho odsoudíme, za to ho musíme odsoudit, protože my sami si to nemůžeme dovolit, my sami musíme svý city potlačovat, abysme nikomu nedali šanci mít nad námi navrch, nebo abysme ho jima neobtěžovali, nebo něco, a pak sami, tajně a bezmocně, marně vysedáváme před cizím domem.


2 názory

Janina6
před 10 měsíci
Dát tip

Fascinuje mě, jak v situaci, kdy v "Aréně" jsou za červenec zatím pouhá 4 díla, u kterých autor stojí o hlubší kritiku, tady redaktoři neutrousí ani slůvko. A avízo jim díky vylepšení našeho serveru není jak poslat... :(


Janina6
před 10 měsíci
Dát tip

Jo, přesný... * 

I když  mně se naopak většinou líbí, když postava ve filmu projeví emoce. A to dokonce i ty negativní. Jenomže je otázka, jestli to herec dobře zvládne, mnohdy diváka naštve spíš to, jak hloupě a nepřesvědčivě jsou ty emoce předváděny, myslím si. Speciálně hollywoodské trháky předvádějí emoce tak, že je v podstatě degradují.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru