Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proudy

07. 07. 2023
5
2
133

Příkrove nařasených mraků na polední obloze. Buď mým průvodcem. Vydávám se k tobě vzhůru jako volavka. Letím těsně pod tebou. Slunce pálí, ale křídla nemám z vosku. Nechávám se unášet vzdušnými proudy. Pode mnou klikatí se prašné cesty. Jen ta jedna je však moje. Dovede mě domů, slétnu níž. Teď užívám si ochrany. Hejna ptáků zdraví mě. Jsme ve spřízněné rovině.

 


2 názory

Lubor Vyskoč
před 10 měsíci
Dát tip

Ahoj Janino6, díky za připomínku, je to tam z rytmických důvodů, mohu to upravit na "pod tebou". Ještě to promyslím. Jsem rád, že se ti mé krátké básně v próze líbí. Lubor.


Janina6
před 10 měsíci
Dát tip

Tvoje básně v próze jsou zajímavé, ráda je čtu. Tady si přece jen neodpustím jednu připomínku - větě "Letím těsně pod." něco schází. Připadá mi poněkud násilně utnutá. Když se v textu vrátím, dojdu k tomu, že asi myslíš pod mraky, které oslovuješ v úvodu, ale to té větě nepomůže, aby vypadala líp... Jinak hodně pěkný poetický text.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru