Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jin vs Jang

23. 07. 2023
5
8
160
Autor
Al Jal Úd

Když se dvě slova utkají

když dva světy kolidují

východisko nehledají

jen jak by se naštvali!

 

Kdo vyhraje, ustoupí ?

Když dva světy kolidují

i ráj, který budovali

pak společně zapálí!


8 názorů

vesuvanka
před 6 měsíci
Dát tip

Zaujalo mě, Tip


Zeanddrich E.
před 8 měsíci
Dát tip

 

Nejsem si jist, zda je možno napsat, že principy Jing a Jang jsou versus :):) ((žena a muž jistě někdy versus mohou být, ti jsou ale směsky všeho možného, z tohoto úhlu pohledu :) ))

 

 


Aru
před 9 měsíci
Dát tip Al Jal Úd, Hlína

v podstatě to jak rychle se pohybují oba prvky jinu a jangu, můžeš vidět kdekoli chceš, pokud je klidná doba, tak prvky v kruhu se pohybujì velmi pomalu, ale v neklidné době se ty prvky v kruhu doslova roztočí k běsnění, kdy se jakoby požírají navzájem a jejich jádra opačného zaměření doslova pulzují, to se pak lidi obyčejně úplně z toho zblázní a dělají šílené věci, tak dlouho, dokud nevyčerpají dostatečné množství energie na to, aby už neměli sílu dál běsnění živit :D:D

většina lidí je emočně postavena tak, aby s nimi bylo možno manipulovat tak jak je potřeba a dávat jim ty emoční otisky, které jsou žádoucí, pak je možno nahodit ve společnosti emociální vlny, které se už mezi lidmi šíří sami :D


Al Jal Úd
před 9 měsíci
Dát tip

Jasně Aru, jako zámek a klíč 

Jeden bez druhého nemůže být

Láska není jen test, trest, je i sítí záchranou,!

Díky 


Aru
před 9 měsíci
Dát tip Gora, Al Jal Úd, Zeanddrich E.

jin a jang je především o spolupráci, která se může jevit jako souboj, ale ani jeden prvek nemůže existovat bez druhého, každý z obou prvků má ve svém středu protikladný prvek a tím pokud jeden prvek nabírá na síle nad druhým, už z jeho středu se probouzí prvek protikladný, zároveň celý pohyb obou prvků se děje ve věčném kruhu, kdy jeden prvek se pohybuje jedním směrem do protikladného prvku, tak protikladný prvek se pohybuje z druhého směru do prvního prvku, samotná stálost je ve věčném pohybu zdánlivých protikladů, na tom stojí celý řád světa ;))


Jamardi
před 9 měsíci
Dát tip

Jen jak by se naštvali!

 


Al Jal Úd
před 9 měsíci
Dát tip

Díky Hoffi


hoff
před 9 měsíci
Dát tip Al Jal Úd, Aru, Gora, Zeanddrich E.

Promiň, Jin a Jang jé těžká téma. Konfucianismus a taoismus z ní udělali základ výkladu světa. Jsou to protiklady zákonitě neslučitelné, ale také neoddělitelné. Navždy spojeny. Muž - žena, světlo - tma atd. Jeden nabírá na síle, druhý ustupuje, aby se vzápětí situace otočila. Podle úhlu pohledu často není jasné., zda vede Jin nebo Jang. Nikdo z nich nemůže vyhrát. Nikdy nespálí "společný ráj". To dokáže jenom homo nesapiens. Vybírej si lehčí témata, styl se mo líbí.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru