Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rada Fremrovi (Zas se celý ježím - za rozsudky Fremrovy/ nese vinu režim!)

08. 08. 2023
5
5
130

 

 

 

 

 

 

 

Neradi bychom vlas Ti zkřivili, ale vlastně

už i dříve jsme se divili, jak ty soudní

budovy /zažívaj hry se slovy ((rada Fremrovi))

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

Zas se celý ježím -

- za rozsudky Fremrovy

nese vinu režim

To se ví - objeví se i 

 

 

docela trapné projevy, když (nejen) v

soudcovských

kostýmech /přistižen jsi při činech... .

 

 

Chceš vystoupit z podprůměru, a nebýt

vláčen v bulvárech? Vyber sobě (pouze) 

JEDNU  éru, v které chceš si dělat kariéru (a

setrvej v jejích zdech...)!


5 názorů

Rhodesie
před 9 měsíci
Dát tip

Tohle je moc zajímavý dílko a to i vizuálně.  Líbí se mi hlavně ten konec - "vyber si jednu éru...". 


Marian67
před 9 měsíci
Dát tip

Zeanddrich E. některé viny nejdou zrušit tím, že řeknu pardon...a to opomíjím to, že žádná omluva nezazněla...soudruh soudce ublížil stovkám lidí,, vědomě a dobrovolně...soudruh prezident se připravoval zabíjet a škodit...oba jménem zrůdné partaje a ideologie...je naše ostuda, že jim to tolerujeme


Zeanddrich E.
před 9 měsíci
Dát tip

... .

 

Safiáne, jen krátce (a vlastně i ryze křesťansky :) ) řeknu: pokud  člověk uzná svou vinu, a snaží se alespoň zpětně napravit vše, co napravit jde (a ovšem, nesnaží se naopak něco nedobrého tajit), dal bych každému další šanci ... :) 


Safián
před 9 měsíci
Dát tip Benetka, trojort

I když neumím rozlišit, nakolik relativizuješ a nakolik odsuzuješ, přijde mi to jako zajímavé téma.Jak by ses díval třeba na KDU. Ta 40 let spolupracovala s komunisty. Pravda, pod brutálním nátlakem.Dnes je silně antikomunistická, ale na občana myslí, zdá se, stejně jako tehdy. Tentokrát dobrovolně.

Nebo Zátopek. Je lepším národním symbolem člověk, který dokázal to, co nikdo jiný na světě, i když se,díky světu, který si nezvolil, musel dopustit nějakého morálního poklesku, nebo morálně čistý (ani nevím, co to vlastně je) borec, který doběhl poslední?

Nebo Kundera. To, že byl nominován ze světa na Nobelovu cenu, ale disent se zahraničními podporovateli zvrátili jeho kandidaturu z politických důvodů ve prospěch Seiferta, se dá ještě pochopit. Ale to, jak byl později zamlčován a ostouzen, je jiná kapitola. Když někdy kolem 2005 řekla Číňanka žijící 10 let v Praze, že se teprve při návštěvě příbuzných v Číně dozvěděla, že je Kundera český spisovatel, hovoří za vše. Když nedávno zemřel, drtivá většina se za něj postavila. Odpůrců bylo velmi, velmi málo. Ale stáli za to. Jeden řekl, že byl nejenom morální prase, ale že také nic neuměl.

Zdá se, žerádi nahrazujeme ty, co něco dovedou, morálně čistými neuměteli.

Flemrovi je mi lhostejný. Jen se ptám, jak mohl projít k soudu v Haagu?

 


Marian67
před 9 měsíci
Dát tip Benetka

škoda že umřela prokurátorka Ludmila Polednová...pro soudruha prezidenta Pávka by byla ideální kandidátkou...ideově pevná, lid ji pověřil, co lepšího by soudruh guma našel


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru