Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

chodím a svoje kroky počítam

15. 08. 2023
14
11
272
Autor
8hanka

ako kedysi spieval Pavel Novák...vlastne za mňa už kroky počíta krokomer, doba ide dopredu. Len ja akosi spomaľujem. 

...posledný pohľad za odchádzajúcim rýchlikom, zostávam sama...  kam teraz? Prázdny byt neláka,  plagáty pri športovej hale pozývajú na dávne májové koncerty. Pri Váhu horúco, v meste tiež... prejdem necelých desaťtisíc krokov, kým nenaskočí tridsiatka na teplomeri...najvyšší čas ísť domov.

Celý mesiac bol stále niekto doma ako to bývalo kedysi, týždeň dokonca obaja synovia, vnúčik, nevesta. Tešilo ma, že sme konečne od Vianoc spolu, že im chutilo, pridávali si, bryndzové halušky (robila  som na ich želanie 4x) miluje aj Giulia a tiež si dala dupľu. Varila som aj iné, ale halušky boli top.

Bavili ma spoločné túlačky, rozhovory, prechádzky s kočiarikom, hry s Timim. Chýbajú...Timiho zaujatie hračkami, preliezkami, hojdačkami, mávaním letnému vláčiku, šofér ho už poznal, zazvonil, zakýval ...ktovie, či by aj mne samotnej, možno v nedeľu vyskúšam...

Pozerám na osamotené balóniky, miluje ich nielen Timi ale aj  mačka Pia, zopár skúmala, neodolali. Presun na balkón do kresla, na kolenách mačka, tiež jej chýba plný dom, užívala si pohladenia viacerých rúk, teraz musia stačiť  moje. Letný vánok rozvieva okolo nás lupene muškátov, občas niektorý pristane vo vlasoch. Prichádza správa od syna, priletel v poriadku. Na videách a fotkách spokojný vnúčik, užíva si pozornosť rodičov, starých rodičov, ochutnáva perníček odo mňa.

Počítam dni do víkendu, príde mladší syn, pôjdeme pozrieť potočné raky, černice, už pomaly dozrievajú. Čoskoro odletí aj on a budúci mesiac i ja ...za Timim...to bude krokov s kočiarikom v parkoch, zastavení pri psíkoch, kačkách, padajúcich listoch...

mať sa na koho tešiť je také krásne...aj keď krásne neznamená vždy dokonalé...(sú to krátke chvíle v živote ale hlavné je, že sú)

 


11 názorů

a2a2a
před 3 měsíci
Dát tip 8hanka

Je to už nějaký čas, když v rozhlasovém rozhovoru si posteskla jedna známá starší herčka, že už ji tolik neobsazují, a neubránila se pohnutí, že je sama. Nedávno jsem četl o jiné filmové hvězdě, že dožila v léčebně dlohodobě nemocných a dnes vzpomínku na herce, který po smrti manželky se užíral až byl protivný na své okolí a nikdo ho nenavštěvoval. Pravda, nejsme na plakátech, nikdo nechce naše podpisy, stane se, že i děti jsou za mořem, ale pak, třeba jednou za rok přímo, a občas přes skype vás vidí a ví, že jste sice už babičkou nebo dědou, ale babičkou a dědou jeho dětí. A vnoučata o překot vypráví, že až jednou budou velká..., a vypráví, protože ví, že mu rozumíte. Nakonec čerpáme sílu ne z toho, jak jsme obletováni, ale z toho, že jsme mohli obletovat a činili tak s láskou.


Benetka
před 8 měsíci
Dát tip 8hanka

Kroky nepočítám. Jenom kilometry. I když... IPhone vlastně umí spočítat obojí. Nezáleží na tom. Dnes si ze mě dělala Z srandu že jsem unavený. Z práce unavený. Veď ty vlastne nachodíš kilometre! Čo je to pre teba...? Nič. Nic. To jenom přišla řeč na mou dovolenou a že mě asi nemine_JÉMINE!_chození po horách. Jenže... Zase budu chodit sám no...

No. Už vypadni debile!

Tak.


Jamardi
před 9 měsíci
Dát tip 8hanka

Je pěkné mít se na koho těšit a umět si užít společné chvíle.


Janina6
před 9 měsíci
Dát tip 8hanka

Je to tak... a možná je dobré si tyhle "samozřejmé pravdy" občas zopakovat, připomenout. Velký souhlas s Alegnou.


Gora
před 9 měsíci
Dát tip 8hanka

Hani, ráda jsem se prošla s tebou. Důležité je umět se radovat, těšit, a ty to umíš.

Krokoměr jsem si nainstalovala 6.6. na mobil a je to dobrý hlídač aktivity. 


saccard007
před 9 měsíci
Dát tip 8hanka

hezky zapisek, uklidnujici


Evženie Brambůrková
před 9 měsíci
Dát tip 8hanka

Kdyby ty krásné chvíle šly uložit a pak vytáhnout a zas tu být. :-)))


8hanka
před 9 měsíci
Dát tip

Dakujem za pristavenie, potesilo, aj  vase slova.. 


Květoň Zahájský
před 9 měsíci
Dát tip 8hanka

Ach, halušky. Ty já miluju. Jenom sehnat dobrou bryndzu je těžké.


Kočkodan
před 9 měsíci
Dát tip 8hanka

„tiež si dala dupľu“ – to jako že si Giulia dupla, že chce přidat?

Perníček si někdy spojujeme s osobou nevábného vzezření a prachbídného charakteru, jež se neštítí usilovat o život i poměrně malým dětem. Hani, ty jsi však – jak dokazuje nejen toto dílko – naprostým opakem čarodějnice. Vlastně si ani neumím představit ještě propastnější rozdíl.

Na závěr chci už jen říct, že ti těšení a dočkávání se přeji co nejvíce. Uznávám, že moje Pokroutky tyto přirozené lidské touhy úplně uspokojit nestačí. ;-)


Alegna
před 9 měsíci
Dát tip 8hanka, Janina6

Hlavně, že jsou a někdy si říkám, že když je jich pomálu, víc si jich člověk váží


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru