Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Štěkající ovce

21. 08. 2023
2
4
142
Autor
Ozzozorba
 
„Mňau, mňau“ mňoukala ovečka a olízla si vlnu. „Jak to, že mňoukáš, když nejsi kočka, nemáš snad dělat bééé bééé, jako ovečka?“ ptala se srnka, která právě vyšla z lesa na pastvu.
 
„To nééé, protože já nejsem ovce!“ „Hmm...“ podivila se srnka a pravila: „Máš kožich jako ovce, kopýtka jako ovce, vypadáš jako ovce... ty přece jen musíš být ovce.“
 
„Ovce poslouchají a jdou tam, kam se jim přikáže, já si dělám, co chci a jdu si, kam chci, a mohu být kýmkoliv chci, nejsem žádná ovce. Teď jsem psem, haf haf!“ štěkala ovečka.
 
Z lesa vyběhl hladový vlk. Srnka nezaváhala a hupky hopky odskákala do houštiny. Ovečka spatřila vlka a pomyslila si: Vlk žere srnky, zajíce a dokonce i ovečky, ale já jsem divoký pes, mně sežrat nemůže a štěkala na vlka.
 
Vlk se přiblížil, až mu bylo cítit z tlamy a zeptal se: „Nejsi nemocná?“ Ovečka nikdy nebyla tak blízko vlka, viděla ostré tesáky, nelítostný výraz a dokonce slyšela i kručení vlkova žaludku. Cítila se docela jako ovce a začala se bát.
 
„Ano, vlku, máš pravdu, trpím strašlivou chorobou, chvíli štěkám, pak kvákám, pak hopsám po dvou kopýtkách. Nikdo si se mnou nechce hrát, protože ta nemoc, kterou mám je strašlivě nakažlivá.
 
„A nakazila by i vlka?“ „I tebe! Mňoukla ovečka.“ „Brrrr...“ zachvěl se vlk zhnusením a odešel pryč.

4 názory

Ozzozorba
před 8 měsíci
Dát tip

Příběh má v sobě tolik inteligence, kolik si z něj čtenář dokáže ukousnout :)


Jamardi
před 8 měsíci
Dát tip Ozzozorba

Mám chuť napsat pokračování: Když se ostatní ovečky dozvěděly, co se ovečce podařilo, začaly si také hrát na to, že nejsou ovce. A pak jedna ovečka potkala vlka, kterému nebylo tolik cítit z tlamy, byl mladý a zdravý vlk......


Benetka
před 8 měsíci
Dát tip Philogyny

Čtu to už po třetí a snažím se v tom najít nějaké podobenství. Když ona zwiřátka jaxi nemluví že. A zatim newim. Zatim nic. Jinak by to mohla být bajka. Třeba. Povídka určitě ne. Tam by musela být nějaká pointa...


kuba.49vojenciak
před 8 měsíci
Dát tip Benetka, Philogyny

Čtu to už podruhý a nic necítím. Ten text je bez emocí 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru