Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O zpívajícím kosu a asociacích na něj (plus 3 další)

31. 10. 2023
5
2
83

 

 

 

(Asi z roku 1992 - verze bez úprav)

 

O zpívajícím kosu a asociacích na něj

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

   Jellymann byl zrovna mírně smuten, když spatřil ve Volné přírodě na Rozkvetlé větvi zpívajícího Kosa.

 "Je to bezesporu krásné a ušlechtilé," pomyslel si, "ovšem je zřejmé, že ten kos je ještě Zcela, zcela určitě jen pouhou součástí Volné přírody."

 

 

 zdůvodnitelnosti

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 Jellymann kráčel na Ryby a potkal své přátele. Ti ho přiměli změnit plány. Usrkávaje zlatý mok, cítil Jellymann mírné pohrdání nad sebou, které ale přehlušil vědomím Dobrého skutku. Toho dne totiž zřejmě ušetřil několik rybích Životů.

 

 

 

O vyplněném přání

::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

   Od moře vál vítr a Jellymann měl za to, že konečně přijde osvěžující Deštík, který si velice přál a na který se velice těšil. Ten opravdu přišel, ale až dva dny poté, co zničující bouře zaplavila Celé Pobřeží.

 

 

 

 Věci mezi Nebem a Zemí

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

   

Šumící les se slunečními paprsky prodírajícími se větvovím Jellymannovi vždy velmi zřetelně připomínal dětství, i když to prožil, dle všech hodnověrných svědectví, v naprosto Bezlesé krajině ((kde díky rozlehlým Lánům přiblížit se ke Stromu bylo Vzácností)). Jellymann cítil, že vysvětlení je mu na Dosah, že ovšem jeho vlastní nedokonalost brání mu zatím v tomto Dosahu. Uznal tedy alespoň, že Věci mezi Nebem a Zemí opravdu Existují.


2 názory

Jamardi
před 6 měsíci
Dát tip

Ta věta o kosovi by se určitě líbila rodičům, kteří chtějí své dítko podnítit, aby ve svém budoucím životě hodně usilovalo o získání majetku, bylo bohaté. Aby nemělo moc velkou radost, nedovedlo se těšit, pokud něco nebude jeho.


Zeanddrich E.
před 6 měsíci
Dát tip

 

((před chvílí jsem našel na serveru Literra.cz, tak jsem si řekl, že to ještě vystavím i zde :); myslel jsem, že tuhle verzi (snad úplně) bez úprav už snad nemám :) ))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru