Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tataři na dohled (a byty na investici) ((obrázek - karikatura))

20. 11. 2023
6
5
119

 

 

 

 

 

 

 

Byty na investici ((obrázek - karikatura))

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 


5 názorů

Zeanddrich E.
před 5 měsíci
Dát tip

Oprava:

 

chtěl jsem napsat:

(alespoň částečně; úplně stěží... :) )


Zeanddrich E.
před 5 měsíci
Dát tip

 

Evži, tehdy určitě ne (pokud máš na mysli třeba rok 1241); ale tohleto (tento obrázek, karikatura) má právě poukazovat na současnost - na stav, kdy např. pouze v Praze je údajně soukromých (většinou) nových bytů uměle bez bydlících drženo více než 70.000 (slovy - sedmdesát tisíc...) tzv. na investici; nakoupili je zde ve velkém především cizinci (nejvíce prý Rusové). -Bylo osvícenou snahou v minulém období především Pirátů (a snad i Prahy sobě) s tímto stavem něco dělat - ale už jen to, že měl vytvořen soupis těchto bytů, narazilo na tvrdý odpor pseudospravedlivé (ve skutečnosti nejvíce zlodějské) ODS,  a také TOP09, co vím ((...)). 

Pokud má právo jeden majitel v nějakém velkoměstě držet  třeba 20 - 30 bytů bez nájemců - a blokovat tím provoz, a život města (nemluvě o deformaci cen nájmů, apod.) - tak má mít, podle mne, právo a možnost toto město (například) vyměřit jim takové daně, které by (alespoň částečně+ úplně stěží...) sanovaly tu škodu, kterou městu způsobují... .


Že by už byli takoví blbci tenkrát?


Jamardi
před 5 měsíci
Dát tip

To by se přece nemohlo stát! A víš na co hned myslím? Na to, co jsem dnes ráno slyšela, že řidiči nemusí mít řidičský průkaz u sebe, snad ani nemusí existovat ve fyzické podobě. Představuji si, že by někdo mohl přepadnout tu evidenci. 


8hanka
před 5 měsíci
Dát tip Alegna, Zeanddrich E.

Trefa*****


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru