Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rychle

10. 12. 2023
11
12
301

Rychle na sebe něco hodíš a doufáš a jedeš co nejdál, vlastně ani nevíš kam nebo proč, neznáš to obecné proč, ale osobní je jasný, musíš se dostat pryč, tady pod tím světlem to všechno vříská, je to ohavně šílený, žádná ujetost jako rockový koncert, jen hnusný šílenství bez výsledku, tak před tímhle musíš utýct, rychle zmiz a vrať se polámaný, snad tě někde nechají přespat, ráno utečeš jak z levnýho hotelu a napíšeš nějaký vysvětlení. Vlasy mi lezou do půlky obličeje, trčí a padají a létají všude kolem, není čas je učesat, stejně to nikdy nedělám, jen ať trčí a padají a létají, můžu si na ně brnkat a zahrát kytarové solo, třeba hit od Motley Crue se sjetým basákem, to by bylo něco extra. Vlezu do kavárny, čekám než to začne, i když nevím co, a piju čaj, jelikož pivo ani vodku nemůžu, chybí mi, ale to je jen tím lihem na mozku, stačí ho dostat do varu a všechno se vypaří, zklidním se a pozoruju rudý světla, obrazy a pár kavarníků, zatím nic víc, nemám tyhle chvíle rád, tika to a výbuch nikde, ale tady se všechno rozletí na kusy a incestní bastard poezie a komedie začne, tohle je ono, jen dál, poslouchej a nes se, tady si mezi mizernými studenty, umělci, kuřáky, všude se valí tabák, papírky, lyfty, všechno po čem tvoje srdce touží, prostě bohémští básníci, ta nejlepší na konci předčítá opilá, doposlouchej a uteč na vlak, protože nikde není místo ani postel, ta svině jede rychle a ty nestíháš, nikdy nestíháš, ale tohle zvládneš, nastoupíš abys mohl zítra zpátky do toho draka bez ohně a kouře, pojedeš zase dál, v kupéčku se se všemi nacpeš k nějaký nebohý holce, co má drsný výraz a klidně se s tebou baví, za oknem je strom, co vypadá jako vrabec, který letěl příliš prudce a narazil do země a zabořil hlavu do tun hlíny, co ho dusí a on umírá, kurva, to je depresivní strom, jedeme dál, ta holka je vážně fajn, možná s ní budeš pracovat, ale to je detail, vystoupíte a jdete se najíst za poslední peníze, v mekáči hned vedle hrajou Ukrajinci kloubky, královnu masochistických her, střílíš mincí do kloubů a oni střílí po tobě, nemá žádný cíl, je to stupidní hra, jasně, že se přidáš, stejně jsou to amatéři, co neumí lámat klouby, takže dál, dneska je všechno rychlý, jsou dny, kdy jsem víc zvíře, pes, co se honí za auty, dneska jsem zvíře, dneska jsem pes, pokračujem, hrneme se k drsný hudbě a pekelným hordám, silnice vypadá jako had, kterého kuchá sníh a ty tančíš, prostě to běsní, na konci se vždycky vrátíš domů, tak to funguje, stejně zítra dojedeš do nikam a budeš poslouchat s kamarádem Willa Wooda.


12 názorů

Zajíc Březňák
před 3 měsíci
Dát tip

Zhuštěný Kerouac...


Zeanddrich E.
před 3 měsíci
Dát tip Benetka

... .

Souhlasím zde se Slávkem...; dá se říci, že doslova... :).


kuba.49vojenciak
před 4 měsíci
Dát tip Gora

Gora- určitě můžeš nominovat a na předešlé zprávy jsem neodpověděl, protože nebylo, co říct 


Gora
před 4 měsíci
Dát tip

Kubo, můžeme nominovat do soutěže tuto tvou mini? Díky za odpověď...


Gora
před 5 měsíci
Dát tip

Určitě má text dost do sebe, čte se skoro na jeden nádech... umíš se koukat kolem a předat svými slovy nejen popisy, ale zejména pocity a to je cenné. Od místa, kdy se "stáváš psem", vedeš dílko zvlášť živě a čtivě.

Procházet/proškrtávat dlouhatánské souvětí, dát je do odstavečků a vět by v tomto případě už nebylo tak "pravdivé". Takhle spatra se mi líbí.


kuba.49vojenciak
před 5 měsíci
Dát tip Janina6

Slam poetry hodně získá přednesem a osobností autora. Působí to uhrančivě 


Janina6
před 5 měsíci
Dát tip

Jo slam poetry, tak to bývá "vodvaz"! Musel to být zážitek. Stačí člověk vůbec takhle naživo, bez možnosti vidět text napsaný a vracet se v něm, z té poezie něco pochytit? Není to taky moc rychle?


kuba.49vojenciak
před 5 měsíci
Dát tip Benetka, Janina6, Gora

Jani, ta kavárna je Kafíčko v Poděbradech. Pořádala se tam soutěž v slam poetry. A všem děkuju 


Janina6
před 5 měsíci
Dát tip Benetka

Ach ty věčné útěky a útěky od útěků. Ještě že je se kam vrátit. Skvěle vyjádřeno. Kde mají takovou kouzelnou kavárnu? Takový šrumec jsem v žádné zatím nezažila ;) Nějaké autorské čtení?


Benetka
před 5 měsíci
Dát tip kuba.49vojenciak, Alegna, Janina6, Gora, Zeanddrich E.

Ty. Čéče. Má to něco do sebe! A mám takový pocit že ses u toho pěkně vyřádil! Ale taky se možná mýlím a jen jsi to psal. RYCHLE. Smysl to nedává. Teda až na některé detaily. Navíc mi víc sedí styl krátkých vět a taky nějaké odstavce by bodly. Ale stejně: Má to něco do sebe! :D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru