Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čtyři druhy pozemského partnerství

26. 12. 2023
7
10
126

 

 

 

 

 

Čtyři     druhy     pozemského     partnerství 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

(( ...)).


10 názorů

Zeanddrich E.
před 4 měsíci
Dát tip Jamardi

 ((...)).

Ano, Jarmilo - nechci tvrdit, že u nás na jihu Moravy každý dlouhodobý manželský pár žije pohodově (ovšem jestli žije, to se na relativně malé vsi, kde si lidi vidí téměř do talíře, ví docela přesně :), na druhou stranu... :) ).

Ale zažil jsem u nás na Slovácku i pár, kde třeba dlouhodobě manžel bydlel v kůlně na dvoře, jelikož ho manželka pod nějakou záminkou občas za trest  (ad alkohol? ) večer odmítla pustit do domu - a on se v kůlně potom zabydlel už natrvalo... .

(( ...)).

A k dlouhodobosti některých manželských svazků u nás, na jihomoravském venkově,  jistě přispívá i to, že lidé, když nechtějí, se doma nemusí moc potkat; i méně rozlehlé domy totiž mají několik místností - a potom dvůr, ...., stodolu, zahradu, chlév, kůlnu,  ..., sad, vinohrad, pole, ...., mimo dům většinou i sklep, ..., presshaus, atd., apod.  (a v každém tom místě potom může si člověk najít i nějakou práci :) ) ((a v obci potom alespoň ještě kostel a hospodu... :):) )).


Jamardi
před 4 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Romane, jak víš, kdo opravdu spolu žil pohodově? Ano, když se oba dva stanou tolerantnější, pak víra pomůže. Jenže to může být tak, že je jeden panovačný organizátor a druhý hodně pokorný - pak to také bude fungovat, já tomu ale tleskat nebudu. Jsou lidé, kteří se při ukončení vztahu mstí, někteří se mstí účinně, ale oni to nenazývají mstou, ale snahou dát věci do pořádku...Snad ani nejsou věřící, ale mohou to o sobě tvrdit....všechno se dá překroutit. Když si každý zvykne na svou roli, pak zavládne pohoda? Já si myslím, že každý teoretizující by si to měl prakticky zkusit na každé pozici.

Nikomu nevykládám, jestli se podle horoskopu k sobě hodí nebo ne. Mluvila jsem o případu, kdy jeden měl skoro všechny planety v jednom znamení a druhý skoro všechny planety v protilehlém znamení. Tedy ne jenom Slunce. To vytváří veliké napětí. Vím prakticky, netvrdím teoreticky. Kdo by si to samé chtěl zkusit a vytvořit fungující vztah, tak mu gratuluji. Jenže to nejde, každý má planety tak jak má, tak ať se nesrovnává. Já jsem řekla, že ta konstelace je hrozná, neřekla jsem ať se někdo srovnává.


Zeanddrich E.
před 4 měsíci
Dát tip

A jinak, Jarmilo - v době, kdy jsem pracoval na Katastru - asi největší dlouhodobý význam pro mne mělo to, že jsem si mohl docela jednoduše dohledat informace ohledně data příchodů na tento svět téměř každého partnerského (tehdy samozřejmě převážně manželského) páru, který jsem osobně znal ((další možností bylo získávat tato data pouze zpětně až z náhrobků na hřbitovech, td.)); a někdy jsem byl až překvapen, jak v době, kdy manželství bylo (u nás, na jihomoravském venkově, tedy určitě) prakticky  nerozlučitelné, spolu dokázali někteří lidé po několik desítek let docela pohodově žít - i když jejich horoskopy by naznačovaly pravý opak... . Myslím si, že v těchto případech jim v tom právě mocně napomáhala (u nás, na jihomoravském venkově snad ještě stále dosti samozřejmá) spjatost s naším Otcem nebeským; .vědomí významu zvládnutí zkoušek pozemských pro pozdější život nebeský...  :):).

 

(( ...)).

 

(Dnes ovšem je možno tento výzkum provádět i veřejně známých párů podle dat z Wikipedie, apod.; -  pro mne jde možná o jeden z největších kladů internetu... :) )  


Zeanddrich E.
před 4 měsíci
Dát tip

... .

FAVe, myslím si, že takhle fungují veškeré partnerské dvojice zde dole na Zemi  bez výjimky :):)  (a pouze odříznutí (lidově tzv. neznabozi :) )  si myslí, že ne... ; - respektive o tom neví, nebo vědět nechtějí...;  :) :) ) .


:-)


FAV
před 4 měsíci
Dát tip

Parner 01? Aha. Dobře.

Takhle na druhý pohled to dílko vypadá jak plán na gayswingersparty. I když to slovíčko nebeský....možná takhle fungují církve.


Zeanddrich E.
před 4 měsíci
Dát tip

 

FAVe, myslím :), že mámu bych v tomto případě hledal pod Partner 01; ... :).


Zeanddrich E.
před 4 měsíci
Dát tip

... .

Jarmilo, ohledně té protilehlosti; já, jako zrozenec v Býku, jsem v době, kdy jsem ještě takové věci moc neřešil, asi tři měsíce ,,chodil" s jednou právě ,,protilehlou" - a to opravdu nešlo... .


Jamardi
před 4 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Pěkné schéma. 

Já jsem kdysi zjistila, že dva lidé, kteří spolu neuměli komunikovat, mají planety postavené přesně proti sobě v protilehlých znameních zvěrokruhu a byla jsem z toho nadšená, to zjištění byla pro mě úleva. Protože problémy byly dlouhodobé, vleklé. Ale jiní lidé se naštvali, říkali, že nemůžu problematičnost takto zobecňovat. To byli ti, kteří si řekli, že to pro ně platí, ale chtěli spolu zůstat. Tak toto mě napadlo, když jsem viděla ten trojúhelník - dva partneři a oba věřící. Když je jejich vztah láskyplný, společná víra je veliký bonus a tato varianta je pro ně nejlepší ze všech variant. Jenže, když není.....může být víra jako okovy....


FAV
před 4 měsíci
Dát tip

Matka je kde? Uklízí? Nebo ji ten samoživitel někam zahrabal?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru