Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kino už je mimo, ..., a Předchozí generace ad. ((dva obrázky)).

04. 02. 2024
12
8
89

 

 

 

Kino už je mimo (?), ..., a Předchozí generace ad((dva obrázky)).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


8 názorů

Zeanddrich E.
před 3 měsíci
Dát tip

 

Jarmilo :), možná jen mám potřebu více vypíchnout, jak mylné (dětinské, pubertální :) ) může být to paradigma, že každá následující generace musí být nutně celkově chytřejší (moudřejší), než ta předchozí... :).

 

((...)).

- Musím sebekriticky poznamenat, že já sám jsem se této představy začal zbavovat snad až někdy po čtyřicátém roce mého věku... :):).. 


Jamardi
před 3 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Nemůžu si pomoct, žádnou klasiku tam nepotřebuji. Když mluví o příznacích věku, naznačují, že se jedná o hromadný jev a že pozorování probíhalo určitou dobu.  O příznacích se většinou mluví až když k něčemu dochází opakovaně. Pokud chceš zdůraznit, že k tomuto dochází velmi dlouho tak napiš nějaký časový údaj. Možná je to i tím, že jsem ke slovu klasika skeptická. Kdysi jsem slyšela větu: "Pyžamo, brambůrky, televize - klasika!" Já v pyžamu u televize nesedím a brambůrky jím jednou za několik let a co se týče mých známých, nemám pocit, že by většina toto dělala. To že k této shodě došlo v jeho okruhu známých....


Zeanddrich E.
před 3 měsíci
Dát tip

... .

 

(Upoorňuji i zde, že ten včerejší comics (Talisman z Úřadu vlády) je po zásahu vložen zpět - i když nevím, nakolik je teď logický... .)


Benetka
před 3 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Pro ANDREINA: Já zas myslím že je dobře že to tlačítko v životě není. Koneckonců se na to i můžeš podívat neboť na toto téma byl natočen film:

https://www.csfd.cz/film/215201-klik-zivot-na-dalkove-ovladani/prehled/


Zeanddrich E.
před 3 měsíci
Dát tip

 

(( ...)).

Jarmilo, to by potom ztratilo (přinejmenším) jistou část logičnosti (nebo dokonce  smyslu ?)  :), ne...?. :)

Co třeba toto (i když už je to možná až moc polopatistické...):

 

 „Myslím, že toto je právě jeden z příznaků pokročilejšího dospělého věku, pane kolego... . Nejenže nám už – jak velí klasika pubertálního věku - nepřipadá, že předchozí generace byly hloupější, než my; naopak nám už připadá, že, dosti pravděpodobně, mohly být i mnohem, mnohem chytřejší, než jsme dnes my....!“  


Andreina
před 3 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Vypadá to, že ti dva mudrcové konečně dospěli.

Kéž by to tlačítko v životě opravdu fungovalo.


Jamardi
před 3 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

To druhé je přesné! To první jde tak trochu mimo mě, nad hloupostí nebo chytrostí celých generací jsem nikdy neuvažovala, jsou to silná slova. Spíše údiv nad přílišnou vystrašeností. No a to je pravda, to se věkem mění. 

K variantě textu: o té klasice bych to úplně vynechala


Zeanddrich E.
před 3 měsíci
Dát tip

Prosba o radu - ad obrázek 01 zde:

 

Ad ten klasický postoj k předchozím generacím: bylo by lepší napsat

 „Myslím, že toto je právě jeden z příznaků pokročilejšího dospělého věku, pane kolego... . Nejenže nám už – jak velí klasika - nepřipadá, že předchozí generace byly hloupější, než my; naopak nám už připadá, že, dosti pravděpodobně, mohly být i mnohem, mnohem chytřejší, než jsme dnes my....!“      

?? - Nebo ještě jinak:?

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru