Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stejně jako toto

18. 06. 2002
2
0
1061
Autor
Gíta

Nic moc, ale mně se líbí.

Stejně jako toto

Toulám se v plastové záři slunce...a cítím pocit vítězství. Ale na tyhle věci moc nehraju.Jsem totiž vítězem dočasným a navíc ho nemám ráda. Nedovolí mi cestovat- a tak, cestuji utajeně... někdy na to přijde, a strhne mne zpět.

Nedávno jsem se vznášela v sametových tělech trávy, v kráse a dokonalosti květin, vznášela jsem se v barvách. Vše mne přikrývalo, hladilo.V uších mi zněla sladká hudba sblížení, pila jsem opojné víno milování.Vedle mne plul totiž Úžasný.

Pak na to přišel a nelíbil se mu jeho obal, a s ním se musí spolupracovat. \"Kompromisy\" dělá, ale beze mne. Má slabost pro pozlátka, barevnost, kvantitu, krásu, šustivost- já také. Ale každý z jiné strany, On- líc, Já rub-tedy vnitřek. Stejný k stejnému. Ach, omlouvám se...Zapomněla bych se představit- mé jméno jest: Duše. On se jmenuje- tedy já mu tak hanlivě říkám: Obal. Abstraktnější, než má konkrétnost. Mé fyzično, já Jeho duševno. Není lehké žít s Ním. Táhne mne kam chce, v bláťě chtíče, dehtu pokušení, špíně hlouposti. Já jsem však silná- i přesto vše, jsem Čistá (odk.Beautiful Mind). Čistá jen pro úžasného (čistá pro svou naivitu). Snad ho zase potkám. Na jeho obalu nezáleží. Na obalu nezáleží. Obalu nezáleží. Nezáleží.

Zvířata! Na Duši nezáleží. Prohrávám. Vyhrávám. Na duši nezáleží. Na duši od kola nezáleží (blbost). Směji se. Duše (má) je fraškou.

Stejně jako toto.


To upřesňování, osekávání a vyplouvání na konci je dokonalý.. ..možná není chápat co tím myslím :)) *

Fluctuatio
20. 06. 2002
Dát tip
mě se to taky líbí....:o)))*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru