Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

- 1 -

03. 03. 2024
10
6
107
Autor
Lami

 

 

Udatný voják -

co se kdysi naplakal

pro plyšového medvídka


6 názorů

Umbratica
před 2 měsíci
Dát tip

Lami,

vím, co chceš svou miniaturkou říci a dávám ti za ni tip. Na druhé straně ale musím poznamenat, že v minulosti mnohé kultury nebyly tak změkčilé jako je ta naše. Nedokážu si představit, že by si hoši ve staré Spartě hráli s medvídky. Od poměrně nízkého věku, už od puberty se učili zabíjet otroky - heilóty, kterým "vyhlašovali válku". Pokud si tedy malý Sparťan hrál s nějakým medvídkem, byl to patrně kodiak. 


Kočkodan
před 2 měsíci
Dát tip

V nemnoha slovech je toho mnoho...


Lami
před 2 měsíci
Dát tip Gora, Alegna

Každý voják byl v minulosti dítětem a prožíval ty "obyčejné věci, které prožívají všechny děti světa stejně. Žádný diktátor nemá sebemenší právo brát matkám (a otcům) jejich děti a posílat je umírat ve jménu svého pošetilého snu a neukojeného velikášství.

Děkuji všem za přízeň a pochopení.


Rhodesie
před 2 měsíci
Dát tip

Tohle je fakt trefný...  

 


Gora
před 2 měsíci
Dát tip

Silné...


Philogyny
před 2 měsíci
Dát tip Benetka, Alegna, Gora

Kdysi jsme bydleli v kasárnách. V Opavě na Jaselské. Táta byl voják z povolání. Byla jsem malá holka a kasárna byla moje království.  A jeden voják mi dal plyšového medvídka. Putoval se mnou po letech na internát. Zemědělská škola, jak jinak. Poznala ho spolužačka. Dal mi ho její bratr...Jinak si myslím, že ten plyšový medvídek je potajmu všechno...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru