Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jazz

Výběr: Philogyny
15. 03. 2024
11
12
169

Hráli správný jazz, ten rychlý jazz, co se v něm jazzman kroutí a tančí a tak se kroutili a tančili a my to jeli s nimi, my se drželi a houpali. Ten vzadu, bezvadný kytarista, měl dokonalý rytmus a ty jsi chtěl zařvat na celý sál Jo! jeď kurva, jeď! A on jel, nemusel si křičet a riskovat ukamenování, jenže tady by nejspíš křičeli s tebou, tady to chápali, byli v tom šíleným tranzu, pianistka divoce podupávala a my s ní. Na saxík to válel Marek, smutnej magor a divokej patron, válel to tam líp než kdokoliv předtím a na čele měl červenou stužkou, stužku jak komanda smrti v pralese. Tady jde o hudbu chlape, všechno je to jen o hudbě.


12 názorů

Aaen_jk
před 4 týdny
Dát tip

Zeandrich E: Ty tečky jsou synkopický rytmus? "... ." :)


Zeanddrich E.
před 4 týdny
Dát tip

... .

Hezký.


Rhodesie
před měsícem
Dát tip

JOOOOO!


Aaen_jk
před 2 měsíci
Dát tip Philogyny

Moc fajn črta s atmosférou, takové od srdce, nepřekombinované, neuhlazené. Zaujalo :)


Safián
před 2 měsíci
Dát tip

Lepší je hrát než poslouchat.


K3
před 2 měsíci
Dát tip kuba.49vojenciak

Přečti si to třeba za deset let a něco tě napadné. Je to jako s jazzem, můžeš ho hrát sám, ale ještě lepší když se přidají další.


kuba.49vojenciak
před 2 měsíci
Dát tip

Vau, vypadá to, že hudební texty mají úspěch. Děkuju. K3, zatím je to střípek, který možná někde použiju, ale asi ho sám o sobě předělávat nebudu, to jsem nikdy nedělal a ani moc neumím 


K3
před 2 měsíci
Dát tip Janina6

Je to perfektní. Ale je to "zatím jenom" jako výsek většího celku. Je dobré si takové "střepy" schovávat a později se k nim vracet, tu něco dopsat a připsat a najednou je z toho něco docela jiného, co má svůj děj a delší životnost.


Gora
před 2 měsíci
Dát tip

Vytříbené dílko, kubo.


Janina6
před 2 měsíci
Dát tip

Jo! Jako bych byla při tom.

Jazz je druh hudby, kterou moc dlouho nedokážu poslouchat, mnohem raději bych se přidala ke hraní. Tvořit tu hudbu, podílet se na ní.


Philogyny
před 2 měsíci
Dát tip Janina6, K3

Hudba je pro mě jako vpich života do žíly. Obrazně. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru