Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TD - Po bouři

24. 03. 2024
16
20
210
Autor
Gora

 

Sam v Městském útulku

 

Přesně na třetí jeli do městského útulku a nad městem přecházela stále tmavší mračna. Když vystoupila z auta se dvěma sedačkami a malým nákladním prostorem za nimi, zahřmělo. Blázinec, pomyslela si. Březen - a bouřka?

Dívka s tetováním na ni již čekala. Na smlouvě převzetí Sama chybělo jen číslo občanky. Převzala svým podpisem plnou odpovědnost za stafordského teriéra s temnou minulostí.  Mezitím zřízenec psa dovedl do auta. Chtěla jít rychle za nimi, ale ještě vyčkala, když nejméně deset naprosto stejných chlupatých tvorečků s ustrašenými pohyby a očima víly si ji nesmělými doteky identifikovalo. Právě je přivedli z venčení a ponechali na chvíli v kanceláři, aby se pouze bázlivě nechoulili k sobě v kotci. Jsou odebraní z množírny a probíhá soud s majiteli, řekla na udivený pohled dívka.

Rozloučila se a popoběhla ven. 

V mlze provazů deště uviděla za okénkem na svém sedadle jen bílou hlavu se silným koženým obojkem a rozzářeným "úsměvem". Pootevřela trochu dveře, aby náhodou nevyběhl. Objala mohutné plece psa, kterého dosud viděla jen za mřížemi. Jemně, i když silou, Sama posunula do prostoru mezi sedačkami. Hned jí nadšeně olízl obličej. Manžel nastartoval. 

Ještě že nikde nestála policejní hlídka. Stařičké auto se zapnutými stěrači by jim poskytlo nevšední pohled: za předním sklem tři hlavy těsně vedle sebe, s nadšeným výrazem si vychutnávají blízkost. Dorazili na kopec. Přestalo pršet. Pes na silném vodítku neomylně zamířil ke správnému vchodu. Byli doma.

 

 

(mimo soutěž)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20 názorů

Gora
před 3 týdny
Dát tip

Díky, Romane... my měli už několik nalezenců/psů a na rase nikdy nezáleželo. Takže od vlčáků po jezevčíka, rotwajlery, pasteveckých psů, pitbuly. Samožejmě ty, které nikdo nechtěl. Např. Frida byla vypuštěna u dálnice v Chorvatsku... najednou jsem měla nejvíc pět psů:-)

Nebýt zkušeností i s "bojovými"plemeny, Sama by nám nedali k adopci. Nikdy si nejsem jistá, co udělá - dnes jsem jej prvně myla a česala - a žijeme oba:-). Díky za tvůj zájem.


Zeanddrich E.
před 3 týdny
Dát tip

... .

Nechápu, proč se mi to dycky periodicky děje s těmi avízi... .

 

Přeji vám, ať to s pejskem vyjde (a   máte mé sympatie, že nemusíte mít doma psa papírového...)


Gora
před měsícem
Dát tip Biskup z Bath a Wells

Biskupe, děkuji!

Dala jsem nad text odkaz na Sama - z útulku, kdyby tě to zajímalo...


Biskup z Bath a Wells
před měsícem
Dát tip K3, Gora

Osobní, cituplné, bez příkras, prožité.


8hanka
před měsícem
Dát tip Gora, Zeanddrich E.

Je úžasný, užijete si spolu veĺa radosti..ako mohli takéto ĺúbezné  stvorenie držať v tme na reťazi a ono napriek tomu rozdáva lásku...


Alegna
před měsícem
Dát tip Gora, Jamardi, Zeanddrich E.

Je krásnej, hodně štěstí a radosti všem 


Gora
před měsícem
Dát tip

Sam je tu s námi v plné kráse, koukněte:-)


Gora
před měsícem
Dát tip dadadik

Díky moc. 

Pokusím se umístit odkaz na Sama, abyste viděli, jak jej natočili v útulku... pokud to s odkazem nevyjde, tak promiňte... mazat komentáře se bohužel nedá.

Sam v Městském útulku


K3
před měsícem
Dát tip Gora, Zeanddrich E.

Tříhlavej byl v Křesadla. Oni se ani nic moc učit nemusí, to spíš my od nich. Připomnělo mi to Záchranu, obraz v němž amorci loví ztracení šípy.


Kočkodan
před měsícem
Dát tip Gora

To by se mělo zfilmovat. Navrhuji název Tři hlavy v autě. Určitě by to mělo podobný úspěch jako kdysi Tři chlapi v chalupě.

A Samovi ten skok z temné minulosti do jasné přítomnosti moc přeji. Holt kápnout na Irču, to nepřináší zrovna neštěstí. (mrk)


dadadik
před měsícem
Dát tip Gora, Alegna

Obdivuju


Gora
před měsícem
Dát tip 8hanka, dadadik, lawenderr, K3, Alegna, Zeanddrich E.

Přátelé, díky!

3,5 letý Sam je tu od první chvíle /v autě:-)/ jako doma.

Teď jsem s ním dorazila z první vycházky. Uf. Absolutně neumí na vodítku a pekelně táhne. Lítá sem tam a zamotává mě i sebe. Snad s ním ještě něco natrénuji. I tak má u nás veliký výběh... a nejraději je doma.

Chápu, že nic neumí. Ve tmě ve sklepě na metrovém řetězu se mnoho nedá naučit:-(. Naštěstí byl z "rodiny" po těžkých incidentech odebrán. Držte nám palce, díky.


Janina6
před měsícem
Dát tip Gora, Alegna

Tak tomu říkám optimistický příběh. Takové jsou zapotřebí. Překvapilo mě, že se pes tak samozřejmě a okamžitě přizpůsobil. Člověk by na to určitě potřeboval delší čas.


Philogyny
před měsícem
Dát tip Gora, Alegna

Já přivítám i pokračování na fb, budu se těšit. Moc. Nedávno jsem si taky chtěla jednoho vzít, ale už bych na tři žárlivé psy neměla sílu. 


Benetka
před měsícem
Dát tip 8hanka, Gora, Alegna

Pěkný silný dojemný příběh. No prostě: Umíš! :)

 

PeS: Když už se nehraje na pořadí tak bys i mohla být ne mimo soutěž ale v ní. Ne?

 

Oprav si: pomyslelsi

 


8hanka
před měsícem
Dát tip Benetka, Gora, K3, Alegna

tri hlavy vedľa seba ma dostali celkom...

píšeš silné príbehy niekoľkými vetami, každé slovo má váhu, ešte sa nestalo, aby sa mi pri Tvojich zvieracích príbehoch nezarosili oči...teraz dojatím... som asi blázon, takmer som dúfala, že tých drobcov z množiarne naložíš tiež...Samovi ani nemusím želať krásny život, on to cítil od prvej chvíle, že jeho skutočný život začal Tvojim príchodom, veľa zdravia, rodinka:-)


Nami 99
před měsícem
Dát tip Gora

Moc hezké.


vesuvanka
před měsícem
Dát tip Gora, Alegna

Irenko, to je moc pěkný a milý příběh. Sam měl štěstí, že našel domov, kde bude milován :-))) Tip


dadadik
před měsícem
Dát tip Gora, K3, Alegna

Ať se mu u vás líbí a máte se s ním dobře

(hloupě řečeno) :)


Jamardi
před měsícem
Dát tip Gora, Alegna

Plné lásky.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru