Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cinkání

14. 04. 2024
1
5
49
Autor
Ozzozorba

Nebus, který byl menší než kamínek do zapalovače, se řítil rychlostí supernovy z pravé části vesmíru a Krombus, který byl obrovský jako deset tisíc sluncí, se řítil z opačného konce kosmu. Letěli přímo proti sobě.

Když o sebe cinkli, vytvořili gejzír jisker, a pak každý z nich odlétl na opačnou stranu vesmíru, a z každé jiskry se stala hvězda.

Gravitační kyvadlo fungovalo s vesmírnou přesností a Nebus i Kromus, se vraceli zpět, aby o sebe zase cinkli, a s každým cinknutím, vylétlo vždy několik jisker, které postupně zaplňovaly vesmír.

Trvalo vždy deset tisíc let, než se na vesmírném kyvadle zhoupli zpět k sobě a to se pak na sebe usmáli, a říkali si, že to cinkání o sebe je na tom vesmíru to nejlepší.


5 názorů

Ozzozorba
před 2 týdny
Dát tip

:)


Jamardi
před 2 týdny
Dát tip

Fyziku vynechávám, stejně jí nerozumím. Vidím v tom lidské konání. Cinkání je velice krásné a když se dva na sebe těší dlouhou dobu též, ale raději bych četla o tom, že je ve vesmíru takových objektů, tím myslím lidí, kteří o sebe cinkají mnoho. Ono je a všichni něco vytvářejí (často z dobrým úmyslem, ale pak to dopadne kolikrát jinak), ale když se tváří jako že ne, když se stanou tak průhlednými jako že nejsou, tak za nic nemůžou, nenesou žádnou odpovědnost. Za nic.


Ozzozorba
před 2 týdny
Dát tip

Velký třesk je teorií a těch může být milióny, a že to není podle něčí vymyšlené teorie... co je mi po tom? Supernova je hvězdná exploze, a jako v každé explozi se něco hýbe z bodu A do bodu B, ne?  A možná u toho taky hýká, jako starý osel :)


Alegna
před 2 týdny
Dát tip

Nebus by mohl být nebeský bus a Krombus, asi také nějaký bus, zatím jsem nevymyslela jaký :). Ta představa jisker, z kterých jsou hvězdy se mi líbí.

 


Myslím, že v teorii Velkého třesku je to trochu jinak. ;-)

Kromě toho mi není jasné co nebo kdo jsou Nebus a Krombus. 

U Krombuse není uvedena rychlost, jakou se pohyboval.

Supernova se, pokud vím, nepohybuje. Je to stadium vývoje hvězdy.

Celkově vzato lze tvé dílo přenechat spíše kritice fyziků či kosmologů, literárně to má jakýsi vtip a kouzlo, ale nevím, v čem přesně spočívá.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru