Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Národ vyvolený, národ židovský

26. 04. 2024
8
11
98
Autor
Aru

Byl Noe pouhou knižní postavou v poutavém Knižním seriálu na pokračování, nebo byl skutečnou postavou, která zůstala uvězněna v Knize? To se už nikdy nedovíme a není to ani předmětem této povídky, pouze zábava!
Varování pěstitelů narkotik: Během čtení se nedoporučuje kouřit, pít, dýchat a mít sex, snižuje se tím zážitek ze čtení.
 
- Asi to bude "čtenářův šok", ale podle 'Bible' jsme všichni Židé, potomci Noea, protože všechny ostatní za jejich hříšný životy smetla velká boží vlna, !tfuj!! :D :D

Už jako malý Noík pouštěl Noe své dětské, tehdy ještě chatrné loďky do Mrtvého moře, kde se mu vzpurně nepotápěly, to později vedlo až k nepotopitelné lodi Noemova archa 1, ale nepředbíhejme.
Noe po svém otci Lámechovi po dosažení dospělosti zdědil v posvátné židovské zemi Palestině vinice, které zase Lámech zdědil od svého otce Metuzaléma, když se mu ve 187 letech uráčilo Lámecha zplodit. Metuzalém byl široko daleko známým lenochem, který nikdy nikam a k ničemu nespěchal a hlavně na nikoho nespěchal. Nakonec se také Metuzalém dožil 969 let. Lámech se naproti tomu dožil pouhých 777 let, takže si důchodu moc neužil. Noe se podědil po dědovi, i on zvládl být zdatným peciválem a lenochem a žil ve stáří krásných 950 let.
 
Na svého stále tou dobou žijícího dědu si Noe vzpomněl, když ho otec plísnil za to, že byl opět u Mrtvého moře, místo na vinici, která zrovna byla stižena plísní. Noe si však nevzal otcovské kárání k srdci a zahodil svou starověkou motyčku neznámo kam, neboť se ji dodnes archeologům nepodařilo nalézti.
Jak se tak Noe toulal zemí izraelskou, tu spatřil nikoli ropné vřídlo a tím se nestal ropným šejkem, ale zvláštní rostlinu posvátně se k nebi čnící. A tehdy, podobně jako k Mojžíšovi i tato rostlina promluvila k Noemu: "Vykuř mě!"
Tím Noe ubalil za lidstvo první joint a zároveň dostal přímou telefonní linku s neomezeným voláním na starozákonního boha Židů. Za vinicí si Noe zřídil zprvu malou, ale posléze od obzoru k obzoru sahající farmu, aby mohl viset na lince s bohem prakticky pořád. Zatímco byl Noe zkouřený jak zákon káže, zbytek jeho smutné rodiny a příbuzných, když zrovna nepěstovali vinnou révu, byli o přesčasech na Noeho boží farmě.
 
Ovšem nevážili si toho, že mohou ve svém volnu býti Noemu nápomocni k jeho božímu spojení a brzy celý izraelský lid měl po pouhých pěti letech od jejího zjevení se na svých zahrádkách tuto boží rostlinu, ovšem nevyužívali ji k bohulibým účelům, nýbrž vedly jalové disputace, které končily až příliš často v mimomanželskému aktu.
Zhuleného a vyvoleného národa v mimomanželském aktu si povšiml i starozákonní bůh Izraele a rozhodl se jednak pro založení Úřadu pro potírání drog a jednak pro potopu na lidstvo a Noemu udělil licenci na stavění arch a taktéž mu přidělil záchrannou operaci na udržení vybraných lidí a zvířat.
 
Noe si nejprve ubalil jointa a počal chytati do zavařovaček zprvu malou zvířenu, jako pavouky, komáry, mouchy, vši se ho držely samy. Slony a žirafy si nechával až nakonec. Také neměl prozatím tak velkých zavařovaček.
Stavba lodi se mu zprvu moc nedařila, jelikož byl neustále zkouřený. Nejdříve svázal několik lodí dohromady, ale to se bohu jako archa moc nezamlouvalo, poté Noe smolou ucpal všechny díry v domě a zabednil okna i dveře a do "lodi" chodil komínem, to mu ale bůh neuznal ani jako loď.
Noe se dal do pláče, prvně v životě brečel při balení jointa, jako když se utrhne přehrada a tak se ho boha zželelo, že archu za Noeho postavil v noci tajně sám a jelikož věděl jaký je Noe nemehlo při pohledu na mrtvý hmyz ve skleničkách, umístil do archy i genetická pracoviště s vybavením a vyškoleným personálem. Na Noem bylo přesvědčil svou rodinu k plavbě archou a měl povoleno je přesvědčit i násilím.
 
Zprvu se nic nedělo, Noe hulil ve své kapitánské kajutě a rodina stáčela víno v podpalubí. Jelikož Metuzalém stále v 969 letech odmítal umřít, nemohla přijít potopa, dokud žil, jelikož se z bohem tak nějak za ty roky znal a měl u něho oko. Konečně jednoho dne znenadání Metuzalém zavřel naposled oči a na jeho pohřbu se objevila nejprve jedna kapka a poté druhá, třetí, čtvrtá,... až z toho byla celá potopa. Zároveň byl narychlo vynalezen deštník i pláštěnka, leč se stoupající hladinou vod byly tyto praktické vynálezy zapomenuty, neboť je vynalezli lidé, kteří se nevlezli do archy a proto to byli, aspoň tehdy, vynálezy hříchu.
 
Konečně byla voda všude, Noe to osobně mezi balením jointů zkontroloval a ohlásil bohu, že už jsou konečně všichni mimo archu po smrti. To byla potěcha pro boží uši a tak poslal Noemu duhu a zároveň vybral Noemu novou zemi židům zaslíbenou, jmenovala se Ararat, byla to země na pobřeží a Židé mezi Turky a Armény tam žijí spokojeně dodnes.

11 názorů

Aru
před týdnem
Dát tip

bylo to jen doporučení Kočkodane, ne nařízení :D


Kočkodan
před týdnem
Dát tip Aru

Sakra, tak to vypadá, že jsem během čtení hulil, chlastal, respiroval a souložil... ;-) ;-)


Aru
před týdnem
Dát tip toot

toot, podobnost jmen je čiště nahodná :D


Aru
před týdnem
Dát tip

díky Lili a Bene :)

no Jamardi, z mojí hlavy to není :D

ono už je dost zvláštní, jak se klade důraz na odchod z Egypta, ale cesta z Araratu je mnohem delší a komplikovanější, ale potopu měli vážně dobře vymyšlenou, protože s výškou potopy 5000 m zmizí celé Alpy i masivní části světa, ale unikl jim Kavkaz, který má o něco vyšší hory, hned tři, tak tam asi utekli ti kteří neměli místenku do Archy, čímž je příběh sám o sobě neprolomitelný hned na několika úrovních :D


toot
před týdnem
Dát tip

aru :)


Jamardi
před týdnem
Dát tip

To je pěkná myšlenka, že jsou všichni Židé.


Lili.
před týdnem
Dát tip

V tomto jsem nalezla zalíbení... hezké!


Benetka
před týdnem
Dát tip Philogyny

:D !!!


Aru
před týdnem
Dát tip Gora, Benetka, Alegna

K3, o chybách vím, ale nedokážu je podchytit i kdybych se na hlavu stavěl, školní čeština se do mě nedostala, a už ji prostě nedokážu ovládnout, nadto, kdybych to chtěl vydat a stát se slavným a bohatým spisovatelem, žijícím si v luxusní vile s haremém holek, zaplatím si, tak jako všichni, korektora :)

Goro, tentokrát jsem si nemusel ani moc vymýšlet, počty let i jména jsem si našel, i to že se čekalo s potopou na Metuzaléma tam vážně je ;)

díky vám za čtení


Gora
před týdnem
Dát tip Alegna, Benetka, Philogyny

Aru, dost zábavný text, například zavařování vší:-). Nej si cením právě tvé fantazie a "hlášek". Jelikož Metuzalém stále v 969 letech odmítal umřít a další... jsou boží.


K3
před 2 týdny
Dát tip Benetka, Philogyny

Sranda musí být, dokonce jsem se v duchu i trochu zasmál, což je u mě výjimkou a to je co říct. Jsou tam ale chybky a ty by ti asi neodpustil.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru