Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šílenci

11. 05. 2024
8
10
129

Tenhle bezdomovec je válečný vrabčák s přízraky a stíny pod křídly, vrabčák navlečený do otrhané bundy a s flaškou v drápcích, říkám mu vládce smutného karnevalu, co se za ním táhnou šašci, šašci nepochopení a nádherní, a jeden z nich má hluboké ženské oči, kterými hladí vládce vrabčáka, a je to nádherná romka, co mu sedí na klině a čistí falešný smích z jeho očí. Vrabčák je těžký alkoholik a mohl by prodávat kousky svojí duše, kdyby za ní rozdávali chlast, jenže to nešlo, a tak si jí musel nechat, o tomhle svatém šílenci by mohl Kerouack napsat celou knihu, ale Kerouac umřel, takže to musím udělat já, a tak ze sebe třepu všechno co vím, třeba tohle, kdysi sloužil v armádě, kterou nenávidí, protože pro ni vraždil, utekl a začal milovat jistou dívku, dívku se souhvězdími pih, jenže jeho láska umřela, a tohle všechno se proti němu spiklo s genetickou výbavou, aby z něj udělali alkoholika a bezdomovce, naštěstí se dostal do léčebny, doufám, že to zvládne. Vždycky sedíme na lavičce u nádraží a vlaky tam křičí to svoje hůůůůůůůůůů a brrrrrrrrr a bum a bam a ššššššš, jenže já ho přes všechen ten zvukový balast slyším a poslouchám, má kapsy plný ujetých příběhů a netuším, jestli mluví o pravdě, vlastně mi na tom nezáleží, jen chápu, že by byl skvělý spisovatel a básník, ať už autobiografický, nebo ne. Tohle je popis zářivého vyvrhele.


10 názorů

Philogyny
před týdnem
Dát tip kuba.49vojenciak

Za chválu se až tak moc neděkuje a zářivého vyvrhele, když už. Ale čtu tě ráda. 


A děkuju všem za chválu. 


kuba.49vojenciak
před 2 týdny
Dát tip Janina6

Děkuju Janině za opravu chyb 


Philogyny
před 2 týdny
Dát tip

Za mne už všechno řekl K3. 


K3
před 2 týdny
Dát tip Philogyny

Moc se mi líbí tvoje poetika.


K3
před 2 týdny
Dát tip Janina6, Philogyny

Krásná miniatura. Nevím proč, ale vžycky jsem měl k těmhle lidem blízko. Nevím proč? Asi proto, že jsem jimi neopovrhoval a to oni poznají, prože mají, jak píšeš, duši.


Gora
před 2 týdny
Dát tip kuba.49vojenciak, Philogyny

Před chvílí jsem jednoho podobného potkala, vyprávěl příběhy, jenže do mobilu, a notně si přihýbal... když jsem šla z krámu zpět, prázdnou lahev odložil za lampu.


Janina6
před 2 týdny
Dát tip Gora, kuba.49vojenciak, Philogyny

Dïky tobě se na spoustu lidí dokážu dívat trochu jinak... zlepšuješ můj svět ;)


Gora
před 2 týdny
Dát tip kuba.49vojenciak, Philogyny

Kubo, moc fajn portrét.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru