Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bezdomovec

25. 07. 2002
2
0
1020
Autor
Twardowski

 Byli jednou dva starší manželé bez dětí a žili v jednom z pražských panelových domů. Bohužel muž trpěl hysterickými záchvaty své ženy, nebylo dne bez jediné hádky.

 

Jednou žena obvinila, neprávem, svého muže z nevěry a po několika týdnech hádek ho jednoduše z domu vyhodila na ulici. To bylo pro něho tuze nevhodné, protože zrovna přišel o práci, neměl žádné vlastní peníze a díky povaze své ženy ani žádné přátele. Neměl kam jít, proto skončil jako bezdomovec.

 

Po několika měsících odloučení dostal těžký zápal plic a dávno mu propadl průkaz zdravotní pojišťovny, protože neměl jak zaplatit pojištění. Rozhodl se tedy, že půjde svou ženu odprosit a ke všemu se přizná (i k tomu co neudělal).

 

Když došel ke dveřím panelového domu, kde dříve bydlel, nalezl na hlavních dveří parte své ženy, zemřela před měsícem. Od jedné staré sousedky se dozvěděl, že byla obětí autonehody a dva týdny ležela v bezvědomí v nemocnici.

 

Chtěl se vrátit do svého bytu, ale jaké bylo jeho zděšení, když tam nalezl sestru své zesnulé ženy, spolu s dítětem. Byla rozvedená a snad ještě horšího charakteru než její starší sestra. Po krátké scéně, kdy vysvětlovala, že onoho muže nezná, zavolala policii. Muž utekl.

 

Za několik dní zemřel na jednotce intenzivní péče, protože byl přivezen do nemocnice ve velmi těžkém stavu. Každý raději těžce nemocného tuláka přehlédl.


fidel1
18. 07. 2003
Dát tip
Kruté, hold kruté. Presne tak to chodí, keď sa kôli klamstvám menia osudy v tragédie.

Deltex
02. 08. 2002
Dát tip
Ne, je to skvělé... nejde o detaily, ale o to, co je uvnitř...

m11
25. 07. 2002
Dát tip
čistě realisticky: byli-li manželé, manželka ho nemohla vyhodit na ulici neb zcela jistě tam měl trvalé bydliště. byli-li manželé, není možné aby neměl žádný peníze, neb majetek nabytý v manželství se půlí, vyjma věcí osobních atd atd. :-)

LM
25. 07. 2002
Dát tip
ale...i kdyz jsou manzele, muze se jeden odstehovat, nechat vsechno tomu druhemu, jelikoz trpi vycitkami svedomi..i to je ze zivota :-)

Twardowski
25. 07. 2002
Dát tip
Dekuji, puvodne jsem to zamyslel jako pohadku, ale mas uplnou pravdu. Zkusim to zasadit do Ruska kolem roku 1900 :-))

JosefTupý
24. 07. 2002
Dát tip
smutné... jen mě pobavila věta: trpěl hystrickými záchvaty své ženy:o))) jak to člověk čte lineárně, nejdřív těmi záchvaty trpí muž, až posléze se to přeleje na jeho ženu...

JosefTupý
24. 07. 2002
Dát tip
krátké, obecné, ovšem i tak trochu bez šťávy a náboje...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru