Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dívky

29. 09. 2002
6
0
952
Autor
Twardowski

 

Hlupačky

 

 Vy hlupačky mající líbezný smích z mého přítele postiženého duševní chorobou: Mohu vás s blaženou libostí filozofa ujistit, že vaše chápání světa není o úctyhodnější část lepší než jeho. I váš konečný osud bude stejný, jen cesta trochu jiná, ale což zrovna vám záleží na prostředcích? Upadnete v zapomnění stejně jako ono.

 Je vám snad k smíchu, že on nepozná rozkoš, kterými se chlubíte? Bláhové, on má ve své mysli krásnější svět než je ten váš, plný hříchů a slastí.

 

 

Cokoliv se stane, stále jsem tu

 

 Tak mě tedy ignoruj, možná zmizím z tvého srdce; skláněj hlavu, třebas zmizím i z paměti. Plivej po fotografií, barvu lze smýt, haň veškerá slova, pravdu lze ututlat. Navzdory tomu všemu, stále budu zde a stále budu připomínat množství hříchů, jimiž jsi obohatila dějiny lidstva.

 Ale nebudu kolem tebe chodit, nechci vyvolávat častý bol. Přiblížím se jen ve správných okamžicích, protože zapomenuté bolesti působí jejizlivěji. Občas se vynořím z temnoty zapomnění, abych stejnou prudkostí, jako dříve ty, způsobil bolest, a pak znovu upadl to tmy, stejně jako dříve ty. I já umím bolet, a ty jsi mi k tomu dala zbraň. Tak jako kdysi má nedokonalost tobě.


miklunka
01. 10. 2002
Dát tip
*

Mpj
01. 10. 2002
Dát tip
Chtěl bych toho napsat moc, ale slova mě opustila... Musím říct, že jen pěkné a relativně pravdivé...

Rowenna
30. 09. 2002
Dát tip
Je to poplatné věku autora, proto je to trochu patetické, ale talent cítím ... A líbí se mi to, dokonce moc. tip. Ta první mě oslovila víc.

Schwalbe
30. 09. 2002
Dát tip
Za tu první T*

galaxy
30. 09. 2002
Dát tip
Moc hezké :)*

proč ne?! *

Astalavista
29. 09. 2002
Dát tip
Závěr nevyznívá zle, ale některé obrazy se mi zdají až křečovitě přemrštěné (množství hříchů, jimiž jsi obohatila dějiny lidstva) a není zřejmé (alespoň mě ne) do jaké míry se jedná o nadsázku. No a ten hřích a slast, to jsou přeci krásný věci:) i když asi je i něco krásnějšího...:)

Algaranna
29. 09. 2002
Dát tip
Nevim...nikdy mi nikdo nestal za pomstu:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru