Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Patos

03. 10. 2002
2
0
894
Autor
Twardowski

 

Patos

 

 Mnohdy jsem obviňován, že píši pateticky a používám hyperbol, kde by být nemusely. K tomu se přiznávám, vždyť popisuji let motýla, hřejivost lásky, čistotu přátelství i touhu po na plnění. A komu z vás, nepřipadá letní vánek neskonale nádherný, láska růžová a přátelství svou čistotou podobné bílému sněhu?

 

Jen ne lítost

 

 Jednou mě kolega politoval, prý že mám vše, až na to, co by mě mohlo učinit šťastným. Nelze zapřít jeho bystrost, ale lítost nežádám. Víte, se svými schopnostmi bych mohl mít vše, přesněji řečeno úplně vše (moudrost se uplatní při hledání kompromisů a plnohodnotných náhrad), co by mě šťastným učinilo. Proč nemám? Cítím, že za každou z mých „skutečných“ radostí by zaplatil někdo jiný. Jiní by dopláceli na láskyplné obětí duše? Jistě, kdo je objímán nemůže pracovat, líbané rty nemohou zastupovat chudé a ruka ve vlasech milované dívky nenapíše rekviem.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru