Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska nezná mezí

25. 12. 2002
4
0
895
Autor
cebona

Jen bych k tomu chtěl ještě něco dodat: Ono to není tak krátké, celkově je to asi na 25 stránek, ale je to psané na papír a přepisovat se mi to nechce, možná později.. Zkusím příběh jen lehce přiblížit: Celý děj se odehrává v koupelně, kdy ji přítel drží mrtvou v náručí a začíná mu docházet, co vlastně provedl, ne však z hlediska morálního, ale z hlediska citu. Dojde mu zbytečnost vraždy a zároveň jeho slabost. V této části chci zároveň ukázat rozdělení lidí do dvou základních skupin, jedni ve složité situaci by nejraději někoho zabili a ti druzí by nejraději zabili sebe.... Prosím Vás čtenáře, aby jste aleposň každý napsal alespoň řádek. Děkuji

 

Na dlaždičkách byla její krev, dotkl jsem se jí prstem a olízl ho. Chuť krve nesnáším, jen jsem chtěl vědět jak chutná život, život a smrt. Zabil jsem jí. Ale neztratil. Zabil jsem ji jen jednou, ona mne už tisíckrát. Musel jsem ji zabít, protože jsem jí do morku kostí nenáviděl, nenáviděl a miloval a miluji stále. Neměl jsem sílu zabít sebe, tak jsem zabil ji.


Ale prdlajz.... na slabost se vymlouvají jen ti, kteří nemají sílu to učinit.... ! Pro smrt a slávu!!

Katerina
10. 02. 2003
Dát tip
Je to hrozné, někoho (a obzvlášť sebe) zabít, ať už z jakéhokoliv důvodu. Je to egoistické, zvrácené, morbidní, nepřijatelné, trestuhodné, zavrženíhodné, chorobné, psychopatické atd atd. Připomělo mi to 'The progress of Julius' od Daphne Du Maurier, to bylo přesně něco na ten způsob..... Opustit a zapomenout je těžké, ale mně nikdo neslíbil, že život nebude těžký. Zabít je pro slabochy a ubožáky, opustit a zapomenout je pro opravdové lidi. Ha! :-))

jupiter21
10. 02. 2003
Dát tip
jo máš pravdu, máš ji, já si myslím to samé. akorát jsem chtěl nějak objasnit to co se tam stalo, že to je jen literatura, ne fakt.Nevím vůbec proč tady pořád píšeme o takovéhle volovině! je to zbytečné tak ahoj a už tedy nepište.... :-)

Katerina
09. 02. 2003
Dát tip
Nestačilo by opustit a zapomenout? Proč rovnou zabíjet? To mi připadá takové egoistické.

jupiter21
09. 02. 2003
Dát tip
je to egoistické,je.V praxi bych to vnímal negativně,to každopádně ale jedná se o to, že jako umělecké dílo to dokáže takový děj vyvolat šíleně silné emoce, nebo ne? když ono opusti a zapomenout je někdy velmi obtížné, lehko se to jen říká,to dá každý za pravdu, ale nakonec nám stejně nezbývá než to udělat, protože jakékoliv jiné řešení je špatné řešení.Vzpomeň jen na nedávnou sebevraždu syna od Dalibora Jandy, jedna z variant byla že to udělal z nešťastné lásky...šílené...ale to je ten případ špatného řešení, protože on už neví jak to skončí.A přesto právě takové činy v lidech probouzejí silné emoce, někdy až touhu a obdiv, možná právě proto, že oni by nikdy ničeho takového nebyli schopni....umřít kvůli lásce...jen vzpomeňme na příběh dvou mladých lidí z Verony, který dnes, po 400 letech známý na celém světě. Tady v tomhle dílce to bylo naopak, že ten jeden kvůli lásce zabil druhého...máš pravdu,je to opravdu strašné,bizardní a přesto...možná právě proto tak "dojemné"( použil bych raději ang.slovo "moving" neboť české "dojemné"má v sobě spíš kladný význam, kdežto to anglické spíš neutrální...doslova emocemi hýbající).....odvrácená strana mince, Jekkyl a Hyde atd....

Monstrum a Frankenstein, Čuk a Gek, Gustav a Husák.... prostě všichni tihle, kteří žili a zemřeli pro emoce.

m11
31. 12. 2002
Dát tip
je to podle pravdy??????????????

Tak to má být. Žádná sebevražda, hezky ať to má pokračování....

Jeanne
27. 12. 2002
Dát tip
láska až za hrob?

Etiennee
27. 12. 2002
Dát tip
...dosť tragikomické...nemyslíš...?

jupiter21
27. 12. 2002
Dát tip
velmi se mi to líbí, je to úderné,a hlavně na lidi co už někdy zažili pocity lásky a nenávisti záraoveń. tip

jupiter21
27. 12. 2002
Dát tip
velmi se mi to líbí, je to úderné,a hlavně na lidi co už někdy zažili pocity lásky a nenávisti záraoveń. tip

Fluctuatio
26. 12. 2002
Dát tip
mocky zajimave,ja mam krev celkem rada.:o))))*

Mathew
26. 12. 2002
Dát tip
nepřekvapilo mě to.Nic jsem si v tom sakra nenašel :)

Armand
26. 12. 2002
Dát tip
tak to bývá... když se vzývá příliš mnoho lásky pak to bývá že umírá se když ona tahá za provázky ... ať se lépe daří :)

Goldberry
25. 12. 2002
Dát tip
Docela síla...ale dobré. tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru