Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzkazy

23. 02. 2003
1
0
840
Autor
DISPARITY

Původně SMS povídka pro jednu kamarádku. Namlatit to do mobilu bylo ovsem peklo. :-7

…Holčička zabalí mrtvou kočičku a pošle ji na libovolnou adresu. Holčička neví, zda kočička poštou dojde, kočička neví, že je posílána v malém balíčku. Neví už koneckonců nic. Holčička chvíli pláče, aby se neřeklo, pak jde do koupelny a cachtá se. Dříve než si dojde zas pro trochu sluníčka, počká až důkladně promodrá. Času má dost, Dům přeci neuteče. Trochu nervózně se zahihňá.

    V hlubokém sklepení má téměř neomezené množství milých beránků. Co si myslí, že s nima má pořád dělat? Ani tam už nechodí, dveře zarezly. Dorozumívá se s nimi boucháním do topení. To se pak celým Domem nese vzdálené pobekávání. Holčička jim rozumí, ale neotevře. Dveře zarezly.

    Někdy ji přepadne strach. To se pak choulí v rohu té místnosti s v lihu naloženými podivnostmi a tiše fňuká. Stále nicméně doufá, že je to ovoce, což by bylo svým způsobem uklidňující. Dýně mají také obličeje.

    Někdy se také snaží odejít, najít ten kouzelný pokoj, který nemá zatlučená okna, jehož dveře někam vedou…

    O větrných nedělích vylézá holčička na rozsáhlou plochou střechu Domu pouštět draky. Píše na ně různé haluze myší krví a semtam, vždy se předtím rozhlédne, jí jakože uletí. Běhá po střeše, někde v oblacích, a křičí nadšením, jak se zatřepetají a zmizí.

    Den za dnem posílá holčička své podivné vzkazy do světa lidí…
katugiro
24. 02. 2003
Dát tip
souhlas s Kandelabrem... osamělá holčička a věci naložené v lihu, taková psychedelie, nedotažená :)

Kandelabr
23. 02. 2003
Dát tip
Jediné co mě zaujalo byl poslední odstavec. Ten zbytek mi příjde jako křečovitá snaha o navození tajemna říznutého krvákem. Styl je takový cynický a(le) moc mi tam nesedne.(slova typu haluze, cachtá atd nesedí k tomu závěru) Věty na sebe příliš nenavazují a některé nejsou příliš štastně formulované. Kdyby se ti podařilo nějak ty jednotlivé motivy propojit, tak by to mohlo být zajímavé. TAkhle mi to příjde příliš náhodné seskupení motivů.

Torolfita
23. 02. 2003
Dát tip
Jak hodnotit? Mně to připadá jako pokus . . . Prolínají se idylické motivy s mírnými dekadenčními prvky. Nějak mi to k sobě nejde. Ale už ten samotný pokus se cení. Takže co říct? VYTRVEJ!!!

des_te_meer
23. 02. 2003
Dát tip
zajimave pospojovane. a docela pusobive.. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru