Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co chce červený vokno od života

27. 02. 2003
3
0
1214

 

Co chce červený vokno od života...........

 

Když je vokno červený, znamená to pro ně asi určitý stigma, protože všechny okna bejvají bílý. Samozřejmě, že všechno se dá řešit sebevraždou, ale zkuste to, když jste okno. Být oknem je vůbec dost psychicky náročný zaměstnání. Já bych to teda nezvládla. Víte, jako bejt pořád na jednom místě a koukat pořád na to samý. Ale na druhou stranu zase okno vidí lidi. Lidský osudy, jak se zaplítají a zase rozplítají a jak to všechno nakonec stojí za pendrek. Jenže koukat se na některý lidi je něco jako trest Boží. Nevim, jestli  takový normální okno věří v Boha. Nebo jestli je v nějaký církvi. Ale řekla bych, že to je individuální. No, abych se ale vrátila k původní myšlence – být oknem je dost náročný a nedoceněný a tak jsem přesvěčena, že by okna měly založit odbory. Ne, nepomohlo by jim to, ale už pro ten pocit. Myslím, že tohle červený okno určitě chce založit odbory. Rozhodně by zvládlo vystupovat v médiích. Originální je na to dost. Červený okno má totiž podle mne mnohem víc vlastních  myšlenek a názorů než okna bílý. Dřevěný taky bývají dost na úrovni, ale hrozně konzervativní a do ničeho se nepletou. Tohle červený okno je sice zrovna zavřený, ale myslím, že povahu má otevřenou. Nevím, jestli mu vyhovuje zrovna tohle místo a tihle lidi tady. Já si s ním teda teďdocela rozumím. Koukám do něj už tak přes půl hodiny a pořád jsem je neomrzela. Asi jsem pro okna zajímavej společník. Ráda bych mu řekla, kde všude jsem byla, ale bylo by to netaktní. Ono bylo jenom tady a asi ještě v té fabrice, kde je vyrobili. Myslím, že tohle okno by se chtělo někam podívat. Vidět Londýn a Paříž, tak jako já. A taky by určitě někdy zajelo do Amstru. Jednou je odsud vezmu a projedu s ním svět. Někdo by to měl udělat. Je to taková naše morální povinnost ke všem oknům.jenže tohle lidi asi většinou nenapadne, protože nikdy nepřemejšlí nad tím, co chce jejich okno od života. A o mně zase řeknou, že jsem divná. Asi je budu muset nějak nenápadně zabalit..............Potřebuje okno pas?


Plopez
17. 09. 2003
Dát tip
Mě to připadá jako monolog z nějaký televizní soutěže, kdy vytáhnou jednoho soutěžícího a ten má mluvit minutu na téma, který si vytáhne z pytlíku - okno.Tagle by se dalo říct vo každý věci, že chce cestovat. Bylo by zajímavý, kdyby se potkali paní Okno a pan třeba Kufr a navzájem si hrozně záviděli. Takoá lavstory. Ale inspiraci máš dobrou, pit

Za svobodu oken!!! Za jejich práva! ( mimochodem, já až budu muset umýt ty svoje, tak to teda bude tři dni boj :D )

No, nepochybuji, že své okno a jeho potřeby znáš lépe než já. Je od tebe moc hezké, že tak myslíš na chudáčka svého okna, oknu nebo okno (nechci jim upírat pohlaví, ale nevím jak by se u nich dalo zjistit). Já toho svého průzora pěkně odbývám. Přitom například vím, že už chce (ne)pěkně dlouho natřít, ale dokopat se k tomu nejsem s to. Držím tedy palečnici, aby ti tvůj plán vyšel. A já bych ho nebalil, co by z toho měl nebožák? Nic by neviděl. Alespoň by to byla pěkná demonstrace okenních práv, taková oknovská obdoba humanismu. Ať se zamyslí nad sebou ti, kteří myslí jen na prospěch svůj, potažmo své rasy, druhu, třídy... Sakra, zase moc kecám... Ale manifest oknofilů bychom sepsat mohli,ne?...

OttoWolf
20. 04. 2003
Dát tip
Na duše se víš co.. vy***ser, tu už jsme dávno v tý kuchyni prochlastali a prohulili. Když budeš hodnej, tak se můžeš zase gdykolivěk stavit, hmm?

Kryton
11. 04. 2003
Dát tip
Wolfe, proti vaší kuchyni nemám vůbec nic. Se mi líbila... náhodou :o) Ta tibetská vlajka je dost v poho!!! Ale mělo to takovýho něco zvláštního v sobě... Duši? A revoluce na mě neplatí... :o)

Kryton
11. 04. 2003
Dát tip
Wolfe, proti vaší kuchyni nemám vůbec nic. Se mi líbila... náhodou :o) Ta tibetská vlajka je dost v poho!!! Ale mělo to takovýho něco zvláštního v sobě... Duši? A revoluce na mě neplatí... :o)

OttoWolf
08. 04. 2003
Dát tip
Kryton - hej co máš proti naší kuchyni co? Počkej po revoluci...!! :-) Pcha prej špinavá - dneska jsem náhodou umyl i nádobí.

Kryton
02. 04. 2003
Dát tip
Spinava kuchyne... Sedela jsi naproti me a ja cetl... A pak znovu a znovu, doma, zas a zas...

Poetist
04. 03. 2003
Dát tip
Rozhodně ho vem do Londýna, tak bude uchvácený z červenejch telefonních budek!

Nó, zajímavý a nápaditý, Sári, fakt pěkný. Ale co dveře??? Na dvéře taky nikdo nepomyslí... :( :-D

PecKer
28. 02. 2003
Dát tip
Třeba vůbec cestovat nechce, kdyby chtělo, tak se namontovalo do autobusu. Třeba je exhibiconista a má už svoje publikum, které by nerado opouštělo. Do okna nevidíš. Pokud by chtělo spáchat sebevraždu, stačí házet prasátka na sousedovic Frantíka a ten už to zařídí.

PecKer
28. 02. 2003
Dát tip
jo a ještě jsem Tě chtěl típnout, ale jak tak koukám netípnu

Albireo
28. 02. 2003
Dát tip
A to já zase típnu (přes vršek stránky), protože je to krásně ujetý.

Helen
28. 02. 2003
Dát tip
:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru