Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

"TA" noc...

01. 05. 2003
17
0
3100
Autor
Katčenka

Přečtěte si to do konce.Pokud se vám do toho nechce,radši to ani nečtěte.

Bylo to včera. Pálily se čarodějnice (divila jsem se,ale přežila jsem!!!)  a u nás na Slávii byla ňáká ta kalbička s lidmi z pozemáku a kamarádama. Byl takovej dusnej den. Rozpršelo se a pak zase přestalo. Přišel Ondra. To je jeden z těch lidí, co je jim 19,  chlastaj a škola nebo tak, to je opravdu nezajímá. Neměla jsem ho moc v lásce, já totiž nejsem ten typ, co by s nim sdílel jeho opíjení a perverzní zábavy (většinou se svléká…). Bavila jsem se se všemi, zjišťovala jsem jak se kdo má a  co je nového za drby. Tohle mám ráda J

    ***

Pak jsem si šla sednout k ohni, který krásně a kouzelně hřál. On za mnou přišel. Přišel za mnou ten Ondra, kterého jsem vždycky nemusela, který mi byl vždycky krajně nesympatický už jen svým chováním a poznámkami. Normálně bych asi odešla, ale zůstala jsem sedět, přeci jen  bylo chladno a mně bylo u toho ohně dobře. Posadil se vedle mě a zapálil si.

  ***

Začali jsme s takovým tím nuceným rozhovorem. Povídali jsme si. Smáli jsme se, vtipkovali jsme a mračili se. Za chvíli jsem zjistila, že ten „nucený rozhovor“ trvá přes 3 hodiny a že z toho perverzního a tupého Ondry se stal úžasný, citlivý kluk s názorama jako mám já a že si víc než jen rozumíme. Probrali jsme úplně všechno. Od hokeje až po otázky lásky a sexu. Dozvěděla jsem se, že mu před 2 lety umřel brácha, když se předávkoval. Jeho kamarádi ho nechali ležet v parku…samotného…a on pomalu a v bolestech umíral…Od té doby Ondra začal hodně pít a být ve společnosti „uvolněnější“.

 ***

Ani nevím proč, ale když mi vyprávěl svůj život od začátku až do konce, měla jsem chuť ho jen tak obejmout. Chtěla jsem ho ochránit před tím zlým světem tam venku. Chtěla jsem ho obejmout a už ho NIKDY nepustit z náručí.  Rozuměla jsem mu. Litovala jsem ho. Sice jsem dítě, které bylo vždy bez problémů v rodině a se všim v pořádku, ale ON měl moje obdivy. Obdivovala jsem ho proto, jak se dokázal se životem vyrovnat, jaký je uvnitř, pro jeho krásné, hluboké, hnědé oči a pro jeho plné rty…obdivovala jsem ho…zamilovala jsem se…

***

Do TOHO Ondry, který chlastá (a přitom nechce), do toho Ondry, který je perverzní (přitom je uvnitř tak moc citlivý), do toho Ondry co střídá holky jako ponožky (a přitom jen hledá pořádný vztah)  a do toho Ondry, kterého jsem nenáviděla (a teď ho miluji).

***

Pálení čarodějnic…Ten večer. Ta kouzelná noc, která mi přinesla novou lásku, nový motor do mého života. Ta noc bude navždy pro mě nezapomenutelnou. Nejen kvůli němu, Ondrovi, ale kvůli novému zjištění:

 

KAŽDÝ MÁME SVOU MASKU. JDE JEN O TO, V PRAVÝ ČAS JI SUNDAT.  

 

 

 

 

 

Včera mi Ondra řekl,že kdo se neumí poprat a vyrovnat se životem,ať to rovnou zabalí.Myslim,že má naprostou pravdu.Proto vám řikám-lidi,rvěte se co můžete,protože ty chvilky štěstí za to stojí.

Možná si příští týden tyhle řádky budu číst s brekem,že mě nechal a že nám to nevyšlo.Určitě to tak jednou bude,to je jasný,ale já jsem šťastná.Jsem šťastná právě TEĎ a o tom ten život je.Proto se smějte a radujte při každé příležitosti.Život je moc krátkej na to,abychom se trápili...


Áda116
30. 09. 2003
Dát tip
Kritiky jsem nečetla, tudíž nejsem ovlivněna názory ostatních ;-) Možná jsi tam nemusela tolikát zdůraznovat, že jsi ho enáviděla, ale těžko říct jestli by to bez toho mělo sílu. To, že každý má svou masku, s tím naprosto souhlasím. A málo kdo ji dokáže sundat. Celkový dojem: Líbilo.

trigate
28. 06. 2003
Dát tip
Hm. Ještě pár takových povídek a snad konečně pochopím ženský. :-)

Dejf
12. 06. 2003
Dát tip
Dobře, čitvě napsané, hezký optimistický životní názor, který může někdy těžce narazit, ale ... "život je moc krátkej na to, abychom se trápili ..." TIP

Katčenka
12. 06. 2003
Dát tip
Diky...je to muj nazor.

Windgrace
06. 06. 2003
Dát tip
:) chapu kazdy mame pravo na soukromi. Uz jsem sem neco napsal ale smazalo se to tak az to napisu znova, poslu ti avizo...

Katčenka
06. 06. 2003
Dát tip
Jojo,urcite !

Tries
05. 06. 2003
Dát tip
páči sa mi. hoci nadpis znie trochu dvojzmyselne, ale aj tak som vydržala a dočítala do konca. a som rada, že som tak urobila :-)

Windgrace
05. 06. 2003
Dát tip
Myslím, že to, co jsi napsala je jako vystřiženo z nějakého románu ( proboha hlavně to neber, že ti nevěřím!!!!!! ), ale člověk by měl být opatrnej. Jinak musím souhlasit s woaiem ( ob tři vzkazy nahoru), hlavně opatrně P.S. kolik ti je???

Katčenka
05. 06. 2003
Dát tip
Wind---) To ti nereknu :-)

ashentree
11. 05. 2003
Dát tip
Tak to také chodívá...Musí to být úžasný, strašně Ti to přeju...Přiznám se, že já se těm "nucením" vyhýbám seč můžu...Možná dělám chybu... Posílám Ti hodně štěstí!!! A k tomu TiP*

woai
10. 05. 2003
Dát tip
máš pravdu přeju ti, abys nebyla nešťastná abys neudělala nějakou "blbost" s někým, kdo ti třeba ublíží nebo koho vidíš jinak, než jaký třeba je tak jo - ať ti to vyjde - a ten optimismus ať ti vydrží dlouho, pokud možno celý život!!! :-) M.

Bossman
08. 05. 2003
Dát tip
Zrovna minulej týden se mi stalo skoro něco stejnýho. Jenom asi smutnějšího a hezčího zárověň. Snad se ty dvě strany mince co v sobě teď nosim nikdy nesetkaj. Hodně štěstí ti přeji.

Katčenka
08. 05. 2003
Dát tip
Diky Dane...Take ti preju to smy i kdyz neznam podrobnosti...

Humble
07. 05. 2003
Dát tip
Stylisticky hezky a upřímně napsané, lepšíš se. Krásně popisuješ jeden z aspektů, proč se holky zamilovávají do alkoholiků. Přeju Tvé autobiografické literární hrdince, aby jí to vyšlo, a kdyby náhodou ne, těším se na krásnou povídku o strastech života. :o)*

Katerina
07. 05. 2003
Dát tip
Hm, to stejne neni podstatne. Ale ty jsi mi neodpovedela na moji prvni otazku (podstatnejsi): Proč to takhle zčerstva dávat na Písmák? No a jak to pokracuje? Jsme o tyden dal....

Katčenka
07. 05. 2003
Dát tip
Pokracuje to tak,ze jdeme zitra alvit (znovu) carodejnice...chceme si to zopakovat :-) zcerstva davat na Pismak? Nevim,mozna sem proste vzala klavesnici a bez rozmysleni sem tukala a tukala :-) a vyslo z toho tohle...Navic jsem si precetla dilko od Cirilli a to me inspirovalo.

Katerina
06. 05. 2003
Dát tip
Z povidky jsem mela dojem, ze jde o jednoho velice konkretniho Ondru - nebo jsi se za ten vecer zamilovala do vsech peti Ondru?? ;-))

Katčenka
06. 05. 2003
Dát tip
Dobre,pro tebe je to mozna konkretni Ondra...ale nevis ktery to je...Kdyz neznas me,nemuzes znat TOHO Ondru,proto se mi to moc konkretni nezda...

Katčenka
04. 05. 2003
Dát tip
Diky :-)))

Katerina
04. 05. 2003
Dát tip
Proč to takhle zčerstva dávat na Písmák? Takové věci se píšou do deníčku pečlivě ukrytého (třeba v igeliťáku ve splachovací nádrži)... ví o tom Ondra, že ho tady beletrizuješ?

Katerina
04. 05. 2003
Dát tip
A těch kritik ;-))

Maretta
04. 05. 2003
Dát tip
tak tfuj tfuj tfuj!!!!! hlavně ať to není potvůrka! důvěřuj a důvěřuj! někdy si to i prověř:))) tipuji**********

Katčenka
04. 05. 2003
Dát tip
Ondra to nevi,neni duvod proc to vedet.Neni tu nic konkretniho krome jeho jmena..a nemyslim si ze by to byl jediny Ondra v republice...navic jenom ja jich znam asi pet(jenom z pozemaku...)

chicoria
03. 05. 2003
Dát tip
Moc ti přeju, aby to byla opravda maska, protože člověk vlastně nikdy neví, co je maska a co ne. A co když je maska právě to, o čem si myslíme, že maska není, že je to doopravdy? Ale hezký příběh.

Držím palečky, Tobě i Ondrovi...***

StvN
03. 05. 2003
Dát tip
- pod maskou jen další maska, a další a další

Katčenka
03. 05. 2003
Dát tip
Myslim ze tvuj pohled na svet je dost depresivni...nechapu jak muzes zit s timto nazorem...

StvN
03. 05. 2003
Dát tip
- můžu s nim žít docela dobře právě proto, že si to plně uvědomuju, nic mě nepřekvapí

Borec
03. 05. 2003
Dát tip
Snad vám to dlouho vydrží.

gepe
02. 05. 2003
Dát tip
masku si nasazuje ten, kdo poznal, co je to bolest... ochrana před vnějším světem. a co Ondra?To poznáš sama časem, kde se skrývá pravda... *

Katčenka
02. 05. 2003
Dát tip
gepe---) Naprosto s tebou sohlasim.zrovna on toho zazil opravdu moc a tak se mu úo tom cos mi rekl nedivim...

Katčenka
02. 05. 2003
Dát tip
diky moc

Lowlander
02. 05. 2003
Dát tip
Katčí... přeju Ti, aby to bylo fajn. Aby to nebylo jen čarodejnicové poblouznění z nějž po probuzení zbydou jen zvláštní smíšené pocity... někdy člověk opravdu nachází krásu tam, kde by ji nikdy nehledal...:o))) (a mám z toho takovu malou, maliličkatou radost, porotže mne vždycky strašlivě potěší , když se přesvěčím, že lidi přeci jen nejsou tak zlí, jak se občas dělají...:o))) P.S.: Omluv překlepy... klávesnice už stávkuje docela divoce.. je čas na změnu...:o)))

Katčenka
02. 05. 2003
Dát tip
Diky,mam z toho ten samy pocit a doufam,ze to poblouzneni nebylo..snad ne-pro oba...ale rikam-byla to zvlastni,kouzelna noc,ktera byla...zvlastni...mohlo se stat cokoli...

Ten poslední odstaveček co je tak malinkatým písmem měl být obrovský, protože tak by to mělo být! Samozřejmě, že většinou není, ale co na tom! Jinak znám spoustu kluků jako je tvůj Ondra a spoustu holek, který se do nich zamilujou! Tak vím, že někdy to prostě vyjde a někdy ne. Nerad říkám, že druhá varianta je častější, ale nic se nemá předem vzdávat. Takže bojovat, bojovat a bojovat. A pak to musí přece vyjít ne :o))

A myslíš si, že "tu masku" už nikdy nenavlékne?

Katčenka
01. 05. 2003
Dát tip
Doufám....

To je pěkný, opravdu :) Možná bys mohla oponovat, že už víš, jaký je doopravdy, ale někdy se "maska" zažere až tak pod kůži, že nevíš, co je ON a co ta škraboška. Nevím, asi jsem velká pesimistka, to víš, že ti to přeju. :)

Katčenka
01. 05. 2003
Dát tip
Diky,ja jsem proste vcea poznala uzasneho kluka ve kterym se kazdy myli...a myslim ze nejen v nem...

nemyslim si, že by se s tim všim vyrovnal, myslim, že se v těch problémech pěkně plácá, ale to neznamená, že to neni fajn kluk a možná když se zamiluje a najde ten "opravdovej" vztah, tak mu to hodně pomůže :-) A taky si nemyslim, že všichni umí tu masku sundat, někomu pod ní musíme vlízt násilím, ale stojí to za to :-)

aRmida
01. 05. 2003
Dát tip
jen aby všechno, co říká, byla pravda... osobně moc nevěřím na to, že se člověk láskou změní... samozřejmě ano, ale spíš pozvolným přirozeným vývojem, než že by teˇˇd všechno hodil za hlavu... přeju hodně štěstí, ale buˇˇd opatrná...:-)

Armida: Máš virek :-) Kač: Nemusí lhát, třebas lhal předtim, věřit je důležitý :-)

Lúmenn
01. 05. 2003
Dát tip
Ta poslednímysšlenka je super, ale myslím, že by bylo lepší vyjádřit ji jiným příběhem

Lúmenn
01. 05. 2003
Dát tip
Ale ne, precetlajsem to lepe a vidim, že ten pribeh vlastne v sobe ma jiste kouzlo, souhlasim s nim, pekny

Katčenka
01. 05. 2003
Dát tip
Lumenn---)Tohle je SKUTECNY pribeh,ten co se odehral vcera.Nic vic,nic min.Nechci na tom nic menit.

Krel
01. 05. 2003
Dát tip
Dobré ze života...doufám a přeji Ti i jemu aby tu masku už nenavlékl...respektive nepozměnil...

Barbar
01. 05. 2003
Dát tip
Asi líp rozumím mu, než Tobě. A můžu ti říct, že zabrzdit žízeň a vyhnat z duše Černýho Petra dá spoustu práce. U mne to trvalo asi dvacet pět let a to je pro nervy partnera dost síla. Já měl štěstí, bude ho mít i On? Jinak příběh poutavě napsaný. Děkuju, jako by byl o mě... BARBAR

Katčenka
01. 05. 2003
Dát tip
On na tom neni zas tak hrozne,zase z nej chudaka nedelejte notorickeho alkohola.Pije rad,o vikendech a docela hodne,ale to neznamena ze je zavisly.

Jasně, že neni, je mladej, pije z nudy, když ho zabavíš, nebude :-) možná :-)))))

Katčenka
01. 05. 2003
Dát tip
Urcite :-) je to clovek,se kterym si ve vsem rozumim(aspon si to myslim po vcerejsku) a uvidime co se z toho vyklube,ne?

Bys3k
01. 05. 2003
Dát tip
prajem ti, aby vám to spolu vyšlo, ale myslím si, že ho poznáš ešte veľmi málo na to, aby si sa do neho mohla zamilovať, bolo to skôr očarenie...dávam ti tip za úprimnosť

Bezdomovec
01. 05. 2003
Dát tip
neni to cele jeho hra?

Katčenka
01. 05. 2003
Dát tip
Ver tomu ze neni.Cistejsiho cloveka sem nepotkala(teda potkala,ale on je take)

yoyo
01. 05. 2003
Dát tip
souhlas s čekankou*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru