Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Myšlenky

10. 07. 2003
5
0
725
Autor
Twardowski

Jsem po delší době zase trochu aktivní (snad odpustíte :-). Promiňte mi prosím to číslování, je mé vlastní.

81.
Je škoda, že od svého podvědomí dostávám téměř pouze výsledky. Kdybych dokázal znát mezikroky a postupy, jistě bych se dokázal lépe poznat (a vylepšit !). Takto zůstávám sám sobě do jisté míry utajen.
Bojím se však, že kdybych vkročil podvědomí „doprostřed děje“, cítil bych se zmaten a obrazy by mi nedávaly sebemenší smysl.

82.
Jsou otázky, o kterých nemohu JEŠTĚ mluvit, protože mám příliš málo autority (a vážnosti), než abych sám sebe bral vážně.
83.
Měl jsem tě obejmout, než si se natočila na sever, ze své světové strany teď už na tebe nemohu.

80.
Pšt! Většina to ještě neví, ale MY nosíme svou historii stále s sebou a ostatní ji cítí (aniž o tom mnozí vůbec tuší, celý děj je příliš podvědomý). Kde ta historie je? Chcete její empirický důkaz? Tak řekněme: „Je zakleta do chůze, čteme ji z pohledu a citíme z pachu těla.“

78.
Bohužel. Ta dívka byla příliš krásna, než aby ji milenci nezničili mnohem dříve, než začala být sama sebou. Její vzhled z ní udělal prázdný oděv (ale jak krásný oděv!).

79.
Přeceňování je stejným prohřeškem k člověka, jako podceňování.

77.
Je chyba, že mi (lidé nižší až střední třídy) se snažíme být krásní a upravení jen na veřejnosti. Z toho nakonec nabýváme dojmu, že máme rádi společnost, ačkoliv pravým důvodem je touha být spokojen sám se sebou (o což se mnozí z nás snaží až ve společnosti.)
Z hadrů do saka (z nadávek k poezii), ale kdo se dokáže tak rychle přizpůsobit, aby tím neničil sám sebe a aby nepůsobil dojmem vykonstrouovanosti?

67.
Bože! Čím mě můžeš uplatit? Co by jsi mi mohl nabídnout v ráji, když mým největším problémem jsem já.

68.
Bůh rozdal karty a řekl hraj. Jak spravedlivé! Tomu teologové celá staletí říkali: „Vyšší spravedlnost.“ A zženštělí etikové dodávají: „Přijmi sám sebe.“ Ale co jsem Já? Karty nebo hráč? Co z toho přijmout jako JÁ?
johanne
30. 04. 2004
Dát tip
nejvíc se mi asi líbí 80, 83, 77... jinak zase spíše průměr... ale za tyhle tři postřehy tip

pozorovatel
03. 01. 2004
Dát tip
83. příliš nechápu. 78. !! A jak si mám potom najít holku, když jsem na hezký a přitom na ty, co jsou samy sebou?! To, abych bral z mateřských škol a vychovával v samotě. Trochu to zlehčuju, ale já s tím mám opravdu problém. Se 77. se potýkám stále. A stále nevim. K 67. Nechá ti jen tvé já. Něco podobného si píšu do mobilu. Do mobilu, protože to je nejrychlejší a taky že to většinou píšu v noci. A taky se mi to vždycky smaže.

Radost
17. 07. 2003
Dát tip
* skvělý...

Poplétka
11. 07. 2003
Dát tip
a mě líto že je líto.. (jo, vlastně není :-)) - jenom Poplétka! - pardon, myšlenky se líbily, jenže mě se občas líbí myšlenky uplně všecky, takže mi těžko hodnotit

Twardowski
11. 07. 2003
Dát tip
Poplétka: mě se také líbí všechny myšlenky, myšlení je velmi krásné.

BorisCvek
10. 07. 2003
Dát tip
No dalo by se o každém z těch výrokůl diskutovat... ale talent vyjadřovat myšlenky máš nepopíratelný!

Poplétka
10. 07. 2003
Dát tip
to číslování je super! :-)

Twardowski
10. 07. 2003
Dát tip
Boris: jistě, že so o nich dá diskutovat, kdyby ne, byly by velmi špatné. :-)

Twardowski
10. 07. 2003
Dát tip
Poplétka: je mi celkem líto, že to nejdůležitější pro tebe bylo ono divné číslování

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru