Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Legenda

12. 07. 2003
1
0
975
Autor
Perdita

     Tři mlčenliví jezdci se řítili temnou nocí. Ač na sobě nedali nic znát, byli velmi rozechvělí. Oči jim ve stínech kápí rudě zářily. Nesli svému vládci zprávu, na kterou již všichni dlouho čekali, a proto poslové tolik spěchali. Pod křídly noci dusala kopyta černých koní daleko rychleji než obyčejná zvířata lidí.

     Jezdci zastavili před branami Podzemního paláce. Nemeškali a zamířili přímo do knížecích komnat. Nikde neplála jediná svíce - pro noční tvory nebylo třeba osvětlení.

     "Můj pane," uklonil se jeden z jezdců a políbil svému vládci dlouhou bílou ruku. "Našli jsme ho... Našli jsme černý kříž!"

     Rty knížete se stáhly do krutého úsměvu. "Výborně," zašeptaly.

 

 

 

 

Viděli jste film Upíři od J. Carpentera? Znáte legendu o barsierském, neboli černém kříži? Jde o artefakt, který upíři potřebují k provedení jistého obřadu. Když se jim podaří obřad úspěšně dokončit, získají vládu nad denními hodinami - sluneční světlo vůči upírům ztratí veškerou moc.

Už chápete, co to znamená?

Už se bojíte?


Jess
15. 03. 2004
Dát tip
promiň, ale původní verze byla lepší. Mimo to - ten krém na opalování - ochranej faktor 245,7 - už vynalezli celkem dávno, tudíž mi slunce nijak problémy nedělá;-) A navíc . každý artefakt lze v magii nahradit. Minimálně krví.

StvN
15. 07. 2003
Dát tip
To bílé místo mezi odstavci je fakt dobré. Jen houšť.

Perdita
13. 07. 2003
Dát tip
Ta úvaha je o tom, jak by to asi u nás vypadalo, kdyby upíři mohli žít i ve dne. Jen se zamyslete, lidičkové...:)

Diana
12. 07. 2003
Dát tip
Film jsem neviděla a stejně se bojím! Přesvědčivě napsáno *!

Dash_707
12. 07. 2003
Dát tip
:)*

Grip
12. 07. 2003
Dát tip
Je to úvaha? Nebo to teprv úvaha bude? Musím vidět ten film, abych pochopil? Ten prázdný papír mi byl jasnější. Kdyby to bylo delší, tak bych se možná i bál. Hezky to totiž napsáno bylo. Hodláš to tedy rozvést a nás tu jen navnadit?

evina
12. 07. 2003
Dát tip
bojim bojim

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru