Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

POEZIE

06. 08. 2003
12
0
3039
Autor
Mathew

Pro Jindru

že prý se neumím bavit o ničem jiném než o poezii

ale poezie je život a svět

poezie je způsob vidění světa

mám rozbitou poezii

a k snídani si dávám poezii

toužím po poezii

nadávám na poezii

a vodím ji za ruku

jako neposlušnou malou holčičku

která nežně cumlá lízátko s chutí poezie

poezie je dvacetiletá stopařka u dálnice na brno

             a vietnamec prodávající melouny a rajčata je poezie

poezie je tygr v olomoucké zoo

             a mrtvý kurt cobain je poezie

poezie je atomová bomba

             a atomová bomba je poezie 


jo

Perchta
17. 08. 2003
Dát tip
* holčičce

_Jap
15. 08. 2003
Dát tip
ZIP.....stejně je to otřepaný mesi je Wul

hranostaj
15. 08. 2003
Dát tip
Jóo .. to je ono , protože se na Keruaka taky chystám a tu komerčnost si už trochu nakousl .. to je právě ono .. nemusí vždy jít o peníze kilometry davů jež se sápou na spisovatelův kamrlík ... jde o to , že ty tvoje smysly básní jsou specifický v jednom oboru ( o tom radši slovně ) .... a Společenstvo si 100% četl víc jak dvakrát ( to VIM ) tak nezapejrej to s tou hospodou si taky nepochopil ... ( to jen potvrzuje mou doměnku, že nepochopení autoři se nechápou i sami mezi sebou ... vícerokrát i mezi dnešním obyvatelstvem ) ..... krom toho, že jsme se bavili o tom jak jsem se ožral na festáku, o tom ..... o spoustě věcí .... prostě neznamená, že když někomu v hospodě nabídneš Keruaka a on ho tam nechce čís .. , že mu ho budeš nabízet ik četbě každých pět minut s myšlenkou se s ním podělit :) další odstavet (neznalost neomlouvá) měl být jen další argument, který tě měl oslabit při odpovědích na ty příští argumenty ... promin ... ň Deštník s samozřejmně s sebou .... út . st ... "Já příjdu" miluju tvou obhajobnou najivnost :) a neůstupnost :)

hranostaj
14. 08. 2003
Dát tip
Šmuňk .... kolikrát si četl Sinuheta ? Kolikrát si četl Tolkiena ? okopírování a důkaz je jen otázka času ... s tou komercí si to netrefil, neboť komerční je ten jež jde za ziskem ať už jakkýmkoliv .... je jen na tobě zda to pochopíš ... a následně děl se o své vidění světa , děl to ti nikdo nebere ..... ale zkus místo toho dělení se dělat třeba taky něco jiného ... stačí vybrat správný čas a správné místo (ne vždy a všude) ..... .... pak to dopadá tak že se jednou za čas sejdeme v hospůdce a ti se se všemi dělíš s Keruacem , kterého nám tímžto odcizuješ A Nezvala, kteréhožto si se svým nedávným vývojem naťukl tak max. před dvěma roky ...... atd. ( něco ve stylu, když chceš už něco říct tak si ověř ) ... a ten egoismus poznáš ty sám tak to vypadá, že mě na dalším setkání budeš tahat za nohu a já tě budu bombardovat ránami deštníku :) TO CHCE TIP (ten je samozřejmě pro tebe )*

_Jap
14. 08. 2003
Dát tip
Methew tolik VOLOVIN UŽ SVĚT VIDĚL, PROBOHA..................................................................

Mathew
14. 08. 2003
Dát tip
Sinuheta jsem nečet, ale chystám se na něj, to dobře víš - a Tolkiena víc než jednou - tahle báseň nejde za ziskem, tahle má svůj účel - tahle báseň je jedna z mála která má něco sdělit, a to určité moje motto nebo chceš-li filozofii - a pokud s ní člověk nesouhlasí tak ji klidně může odsoudit, ale proboha hlavně ne tak idiotsky jako jap :) a teď je ta otázka - co bys človíčku sakra chtěl dělat v hospodě? hledět do půllitrů? já bych chtěl v hospodě kecat - o čemkoliv - o kerouacovi, o fesťáku na kterým se ožral jak to prase, o škole, o dešti a o zimě, o holkách, o celkovým dění ve světě, o tom že měl fidel včera narozky a o tom že demokracie - to je rozdat zbraně lidu - protože přesně tohle se v hospodě dělá - kecá - a i o spisovatelích :) a toho nezvala jsem taky nepochopil, nezvala jsem před dvěma roky maximálně četl, ale nenapsal jsem ani čárečku - a nezvalovsky jsem nepsal nikdy, už z toho důvodu že nepíšu rýmovaně a teď z jiného soudku, v pondělí úterý nebo středu jdeme s pírkem a s jankem na pivo, tak půjdeš s náma ( a vem si deštník ) tak čau kluku, mám tě rád, za to tvoje stavění se do opozice a tak, seš prostě super :)) a vyřiď bráchovi že je WUL :)

Mathew
14. 08. 2003
Dát tip
_JAP JE POEZIE !

Martinice
14. 08. 2003
Dát tip
Mathew je poezie... a kdyz mu nador v brise hnije, vyplivne ho na svet Mathew je POEZIE a nikdy nikdy nikdy nezakryje, ze i nador plny hnisu muze chutnat po jahodach, nebo po kokosu...nebo po penisu Mily Mathew, snad pochopis me, opet, jak jinak, dekadentni oceneni. Jsi skvely!TIP

Lu_Po
13. 08. 2003
Dát tip
Vidíš že neumíš..... ty se totiž zaobíráš probíráním té své egoisticky na tělo psané poezie ... a ostatní styly než ty co se líbí tobě sou ti .... ( to se nedá napsat ani jedním vhodným slovem ) .... pak ze sebe vyplodíš tohle ..... což je mimochodem okopíravané ( za což ty nemůžeš protože nepochopení básníci ti tohle vždycky napíší ) a nakonec se najdou lidi kteří dokáží ocenit již třeba po tísícáté napsané téma ... protože je o Mathewa, jež procítěně hájil svůj vzah k poezii blahopřeji ... ještě chvilku a zkomerčníš a vietnamci, stopařky, melouny , a východy Sluncí všech barev a reklamních ploch se stanou poezii až když jim k tomu dáš příležitost ...... na papíře .... převalujíce se v ústech ..... vyřčeno znakovou řečí

Mathew
13. 08. 2003
Dát tip
Dobře, tvoje kritika není kritika, ale napadání autora, ale budiž, to mi nemusí vadit 1) definuj egoisticky psanou poezii, vůbec mě nenapadá co to tak může být 2) líbí se mi všechny styly poezie, pokud je napíše člověk který to umí - můj nejoblíbenější český básník je Nezval - a pokud bys věděl co píše ( což nevíš protože se přehrabuješ v Sinuhetovi už pátý rok ) uznal bys že mám rád všechny druhy poezie - pokud jsou kvalitní 3 ) co se týče kopírování - tohle mě opravdu pobavilo - pokud mi přesně a jasně nenajdeš zdroj ze kterého jsem tohle opsal tak tě budu muset zatahat za nohu nebo vymyslím podobně rafinovaný trest 4 ) komerční spisovatel je ten, který píše protože na něj tlačí vydavatel - což u mě ale opravdu nehrozí, promiň 5 ) a ty poslední řádky jsem taky nepochopil - samozřejmě že na počátku světa nebylo poezií nic, do té doby než přišel člověk který VIDÍ, POZORUJE a ANALYZUJE a následně se o svoje vidění světa podělí s někým kdo na něj má chuť a čas a náladu a ke všemu ještě LU_PO JE POEZIE !

nin
13. 08. 2003
Dát tip
ty vaše přestřelky mě bavěj, představuju si, jak se scházíte v nějaký kavárně nebo tak něčem a bijete se po hlavách :)

Mathew
13. 08. 2003
Dát tip
jo, lu_po mě bije deštníkem který s sebou neustále nosí :))

(G)eorge
12. 08. 2003
Dát tip
já neumím přehlasovaný písmenka ale do žlutýho rámečku to kliďánko dát můžu,žžže:)

Mathew
12. 08. 2003
Dát tip
ten kluk je vtipnej :)) je - on :))

Mathew
10. 08. 2003
Dát tip
áánonýýým :))

Mathew
10. 08. 2003
Dát tip
koukej georgi na anonyma, ať víš jak příště kritizovat :) teda jestli to nejsi ty :))

rabako
10. 08. 2003
Dát tip
pěkná, moc! ;o)*

Sunflower
09. 08. 2003
Dát tip
krása strasně se mi líbí vietnamec, ta mala holcicka a taky uzasnej konec...

(G)eorge
09. 08. 2003
Dát tip
až na tu atomouvou bombu se to dá kousnout, vyznívá to jako rozrtomilej pokus ulovit z nebe měsíc v úplňku síťkou na motýly... (a jestli mi napíšeš, že lov měsíce motýlí síťkou je poezie tak seš hnusnej demagog a alibista ne-li nevybalancovaný dogmatik) tož bať (G)

Mathew
09. 08. 2003
Dát tip
georgii, díky za kráásnou kritiku, jsem rád že ses zase objevil :)) tohle vůbec není pokus o lovení měsíce, tohle je pokus o vysvětlení poezie takovým způsobem aby to pochopil i ten vyšumělej lupáckej pseudobásník a pianista :)

Mathew
09. 08. 2003
Dát tip
(G)EORGE JE POEZIE !

Mathew
08. 08. 2003
Dát tip
sandro neboj, tebe miluju už hrozně dlouho :))

5lvu
08. 08. 2003
Dát tip
Předveď mi rýmy, "Cobainíčku". Volný verš můžes psát až tehdy, když zvádneš rytmus. Nezjednodušuj si to. Ale jinak - blbý to není, i když je vidět, že se teda cítíš dost jistej v kramflecích - až moc, to mi něco připomíná, nejsi náhodou taky Lev /?/..., nebo asi Štír.

Mathew
08. 08. 2003
Dát tip
rýmy jsem zatím předvedl jenom sám sobě, nepotřebuju nějak zpracovávat to co si myslím do forem který by byly přístupný i tomu kdo nepozná poezii i kdyby ho přepadla za bílýho dne :) a jsem skoro lev, ale rak :)

Lúmenn
08. 08. 2003
Dát tip
mrtvý Curt Cobain je poezie..........to se mi libi. Tipik

houba
07. 08. 2003
Dát tip
houba říká, nezklamals :-))) a mně ta básnička přijde fakt dobrá, a atomovka kurzivou, to mi připadá hlubší, než jenom, že je to sviňárna, kurziva to (skoro)zakončuje... po atomovce taky nebude už nic :-( a tak bacha! no, prostě, tipan a klubik :-)

houba
07. 08. 2003
Dát tip
:-)

Mathew
07. 08. 2003
Dát tip
Ywette : nepochopilas nic - POEZIE JE SEX - což je v té básni mimochodem takový uvedeno - jenom ne tak průhledně :) Japhy : tak za tohle díky, tohle byl přesně můj záměr Houba : díky, konečně někdy cítí ten závěr stejně jako já :)

nin
07. 08. 2003
Dát tip
jasněže to tam je, v tý stopařce přece hodně připomnělo ginberga a ještě něco a nepřeplácals to a to je moc dobře a ten konec je fakt dobrej! a *

Mathew
07. 08. 2003
Dát tip
nin : ve stopařce je to taky - ale hlavně v malé holčičce která něžně cumlá lízátko s příchutí poezie :)) - tam je to ještě víc :) a díky :)

nin
07. 08. 2003
Dát tip
malá holčička, jo? cheche a ještě mi to připomnělo nečím básničku Sex od Bukowskýho, jak se dívá z auta na holku, která jde po ulici, strašně nabitá věc...

Mathew
07. 08. 2003
Dát tip
no jo, haha :)) tu básničku znám, mám doma ten výbor a taky nám ji četl profesor češtiny první vyučovací hodinu na střední škole :)) a já jsem si v duchu recitoval s ním, to bylo super :))

nin
07. 08. 2003
Dát tip
ten výbor miluju, je tam pár věcí, který mě vždycky rozbrečej :)

Rowenna
07. 08. 2003
Dát tip
Líbí se mi tahle báseň, líbíš se mi ty, líbí se mi to, co sděluješ, líbí se mi tvoje poezie a líbí se mi tvoje názory. *******

nin| jo, Bukowski a jeho básně...to taky znám)) Rowenna| neber mi to:)))) díky, sakra, fat děkuju ....to se mi ještě nestalo.... takovej nářez za jeden den..

Mathew
07. 08. 2003
Dát tip
rowenno, asi tě miluju :)) díky, opravdu :)

houba
07. 08. 2003
Dát tip
(ne proto, abys mě taky miloval), ale myslím, že s Rowennou založíme "klub příznivců Mathewa" :-))....... ftípek, ale cejtím to stejně, jako R.

Yossarian
06. 08. 2003
Dát tip
hmm, zvětš písmo, sou lidi co blbě viděj

Mathew
06. 08. 2003
Dát tip
co bych pro vás neudělal :) dobrý?

Yossarian
06. 08. 2003
Dát tip
lepší, za jiné lidi Ti děkuji

gildor
06. 08. 2003
Dát tip
Ve stredu te basne je mockrat uzito slovo poezia a ja bych rek ze to odvadi pozornost.

Mathew
06. 08. 2003
Dát tip
sleeping : to je tím že můžu zvolit buď báseň epickou nebo lyrickou - ale "báseň" tam prostě na výběr není - a tahle věcička říká všechno - jenže už to většina lidí dávno ví, jenom jindra ne - je to pro něj, pro vola :)) mýho milovanýho :)) a atomová bomba - je prostě taková sviňárna že si nezaslouží být napsaná normálně gildor : já nevím, já myslím že opakování jednoho slova je tak jednoduchá věc na vnímání že ti nikoho odvádět nemůže :)

Jinovata
06. 08. 2003
Dát tip
odvážné a zvládnuté

Mathew
06. 08. 2003
Dát tip
já píšou kurzívou takový - věci který jsou jiný než ty který kurzívou napsaný nejsou :) tss :))

Ywette
06. 08. 2003
Dát tip
To tě docela lituji, jestli nedokážeš myslet na nic jiného než na poezii. Mě také zajímá, ale dokážu si přiznat, že nejvíce myslím na sex. Nevím, nějak tohle neocením. Příště.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru