Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Předmaturitní

19. 09. 2003
2
0
978
Autor
Spellcaster

aneb co se mi před maturou honilo hlavou

Za chvíli mě čeká zkouška maturitní

Nervozita na mě pomalu dopadá

Rodiče mi říkaj:“Hlavně nevylítni!“

Ať mi všichni vlezou na záda

 

Do maturity zbývá ještě spousta času

Proč bych se už teďka učením mučit měl?

Chci si ještě užít lenošení krásu

Stejně bych to za ten týden všechno zapomněl

 

(Zde měla následovat báseň Pomaturitní, ale ta už není zdaleka tak veselá, a tak jsem ji zde raději neuvedl)


statex
07. 01. 2004
Dát tip
Spellcaster pred maturitou, nervozni je celou merou. Klepe se mu z toho noha radeji by hned vzal roha. V ruce uz nic neudrzi, zrak se mu uz celkem mlzi. Zacina me jimat hruza, zda neopusti ho ta muza. Spellcaster uz k zemi pada, nervozita na me pada. Zacina uz cerna chvile, tak horko nemaj ani v Chile. Napeti jiz vrcholi, vsichni sou uz v prdeli. Kafe se uz krkem dere, Spellcaster se znovu pere. Nehodla se vzdati zdarma bud matura nebo urna. Konec dobry vsechno dobre, je to sranda po te dobe.

Flyík
28. 11. 2003
Dát tip
Maturitu, vole, zdoláš v příštím kole!

Andulka
18. 10. 2003
Dát tip
maturita- banalita....taky mi to rikali....stejne nepomohlo...stejne sem se bala, co kdyby...Ale ten pocit potom.....to byla nadhera...alespon na par dni....:-) P.S. Doufam, ze si odmaturoval...a hodne stesti!

Torolfita
25. 09. 2003
Dát tip
Jsem ve čtvrtém ročníku . . . Maturita mě za chvilku čeká a nejspíš nemine (taky mě nemusí připustit, že? :o) No a ty pocity, jsou téměř totožné.

Spellcaster
25. 09. 2003
Dát tip
toWatukina: No vidíš, já to měl za 10:) Tu Pomaturitní sem dávat nebudu, je to ještě větší kravina než tohle a to je co říct. toTorolfita: Naštěstí se opravdu nemáš čeho bát, Vinki má úplnou pravdu. A přeju ti hodně štěstí;)

Vinki
20. 09. 2003
Dát tip
Maturita banalita, jaxe tak celkem pekne a vystizne rika. Stejne tam v komisi sedi lidi, kteri vas zbytecne nepotopi, ovsem clovek musi ukazat, ze neco malo vi. Zbytek vam reknou, nebo odpusti. Maturita ma dneska stejne kazdy (omluva za slovo) blbec. Maturita vam najist neda, praci nesezene. Kaslete na ni, kaslete na to, za kolik to bylo, hlavne ze ji mate. Pri primani na vysku jim jsou stejne vetsinou jedno jak znamky na vysvedcenich, tak znamky z maturity...

Krel
20. 09. 2003
Dát tip
:-)

Yossarian
19. 09. 2003
Dát tip
??

Watukina
19. 09. 2003
Dát tip
Já bych si ji ráda přečetla, maturovala jsem před rokem a kousek, šla jsem první den hned ráno a tzv. z blintu. Defacto jsem se dva předměty nenaučila vůbec, z češtiny jsem si napsala otázky - napsala, ale už vícekrát nepřečetla atd. AQ vidíš, jsem tady... :) Já to měla za 9, z toho dvě jedničky, tak si určitě propočteš, co ten zbytek .... No, tak se nestyď a tu Pomaturitní sem vystřihni!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru