Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sankalpa

23. 09. 2003
4
0
1941
Autor
parallelka

Jogíni označují sankalpou přání...

 

Sankalpa

 

Dneska jsem potkala pár…

ONA….vyšší blondýnka,štíhlá,ne ničím výrazná,řekla bych dost průhledná,trochu apatická vůči svému okolí,ale přesto něčím strašně čistá.Její růžový svetr mě upozornil už na dálku,že proti mně někdo jde.K tomu měla sukni.Ještě jsem sice nerozeznala z jakého je materiálu,ale když jsme po chvilce zmenšili navzájem vzdálenost mezi námi,všimla jsem si,že je to sukně džínová.Ta barva  jejího svetříku byla dost výrazná-Možná taky proto si ještě teď pamatuji,jak ta žena vypadala.Docela dost  mi utkvěla v paměti.Nebyla moc stará.Tipovala bych ji tak kolem třiceti….

ON…snědý,…hodně snědý,až bych řekla,že byl nějaké cizí národnosti.Tento drobný detail se mi později potvrdil..ale nebudu předbíhat.Měl černé vlasy.A byl spíše menší postavy.Jeho oblečení si už moc vybavit nedokážu,snad jen,že měl světlé džíny…víc nic……ale něco si přece jen pamatuji..A to,že v ruce nesl zelenou plastikovou láhev.Nevím proč,ale v první chvíli,kdy jsem ji na dálku rozeznala,jsem si myslela,že v ní byla určitě nějaká lihovina.To ale nevím,poněvadž jsem pach po poslední tekutině v láhvi nezjišťovala.Taky bych měla podotknout,že můj první pohled na tento pár,byl zcela odlišný,než ten druhý pohled…totiž,,,napoprvé jsem si myslela,že proti mně jdou dva muži,držící se za ruce.Nedokážu si vybavit,koho z těch dvou jsem považovala za muže………...že by ho,který byl opravdu mužem,nebo ji,ze které jsem toho muže udělala?……nevím….Taky bych měla ještě dodat,že po tom,co jsem si myslela,že jsou to dva muži,,,tak jsem taky zaregistrovala trochu nakloněnou chůzi a z toho jsem usoudila,že nejspíš někde popíjeli.Ale nyní si myslím…samozřejmě po tom,co jsem taky napravila ten omyl se změnou pohlaví,že opilí nebyli.Snad to s nimi udělalo to jaro.,které mimochodem udělalo to samé se mnou.Když už jsme byli od sebe vzdáleni asi tak sedm metrů…trochu jsem se podivila tomu,že už trošku starší pár si tady po ulici vykračuje,jako by jim bylo patnáct.Měla jsem pocit,že takhle by se měli chovat ti méně starší?…to je ale názor k ničemu.Vlastně ani nevím,jestli to můžu považovat za názor,který jsem si opravdu utvořila.Nicméně s tím nesouhlasím a myslím,že na takové chování měli samozřejmě právo,Když už byli vzdáleni asi tak už jen na dva tři metry,poprvé jsem si uvědomila jeho cizí přízvuk.Měl spíš hlubší než normálně situovaný hlas.Mluvil jenom on…Zaslechla jsem pár slov.Tentokrát ale se slabým cizím přízvukem…“A pa-k tu kvě-tinu vy-tahneme a…“,,dál už jsem toho moc nezaslechla.Mohlo to být taky z důvodu,že už nic neříkal,ale nejsem si tím jistá.Při zaslechnutí těchto pár slov,bylo první co mě napadlo,že ho učí mluvit česky.Že je to cizinec,který má ji-českou holku…,a tuhle chvíli si krátili tím,že ho učila mluvit česky…tak jsem si to objasnila,a dál už to nerozvíjela.Nejspíš bych to rozvíjela,ale zaujal mě její smích,který po téhle větě následoval.Byl trochu hlasitý,ale přesto nepůsobil až moc hlučně,,,ale také nepůsobil jako normální smích…To mě nutí položit si otázku,,,:Co je vlastně normální smích?…

Nevím..ale nechám to teď být.Za chvíli se ode mě vzdálili a já jsem k nim pocítila velký obdiv.A taky snad úctu.Bylo zvláštní poznat,že ve mně vzbudili takové pocity lidé,kteří nejsou sice navenek něčím příliš výrazní,ne aspoň v takové míře,aby na nich spočinulo lidské oko déle než pět vteřin.,a kteří si mě prakticky na té silnici ani nevšimli-jako bych tam kolem nich ani neprošla…je to zvláštní,ale vyvolalo to ve mně mnohé díky vůči nim,které jsem jim bohužel nemohla vyjevit…bohužel mohla,ale neudělala to…....

Jak bych jim to totiž objasnila?…nevím…a nejspíš jsem o tom nemluvila taky proto,abych si tím nepokazila krásnou,vzrušující,zajímavou chvilku…Tím,že by na mě vyjeveně pohlédli.Vlastně spíš ONA.

ON by nejspíš nerozuměl tomu,co říkám…ale proč si kazit něco ,něčím takovým?…Radši si ten pocit…úžasný pocit nechám pro sebe,a budu se z něj radovat..dlouho..dlouho..dlouho..dlouho…a tím jim moc děkuji….


ondrech
24. 10. 2004
Dát tip
je to pekny lec spise uvaha.***TIP libi.

parallelka
26. 09. 2003
Dát tip
janran.. vystih si to,,,a díky za tip:)

janran
25. 09. 2003
Dát tip
Ale velmi pekne rozpytvanie toho, co vsetko v sebe moze mat hoci len jeden okamih, jeden pohlad. Mne to pripomina, ako malo vieme o veciach okolo seba, a ze vsetko, aj ta najmensia vec stoji za par slov aparadoxne, aj keby ich bolo milion, tak "tu vec" este vobec nepopisali- tip

Dash_707
24. 09. 2003
Dát tip
Fajn :o)

Yossarian
24. 09. 2003
Dát tip
no proč by se v třiceti nemohli držet za ruce?? zvětši prosím písmo, je to titěrný cizinci by neměli mít český holky, ty jsou jen naše :)))

ShArKeY
24. 09. 2003
Dát tip
Hmm, zajímavý pohled. Ale trochu moc rozvádíš ty hadry a tak. Asi jsis vzala příklad z nějaké trapné povinné knihy, kterou lidi krmí na škole. Trochu uměle vykonstruované, ale má to jakýsi podvědomý spád. Nedělám to často, ale dávám tip PS: To písmo je fakt hrozně malé. Když jsem to doslova nasával očima z obrazovky - připadal sem si jako debil

parallelka
24. 09. 2003
Dát tip
..zkusila jsem si to přečíst,jestli je to písmo tak hrozný a už v půlce jsem málem brečela z toho,jak jsem musela zaostřovat...jdu to hned spravit:) Sharkey a jo...trochu víc to oblečení popisuju,ale napsala jsem to ten večer...a teď už to nechci měnit...a myslím,,,že jsem si žádný příklad z povinný knížky nebrala,protože....¨měl jsi někdy ůplně prázdný hlavu a prožíval jsi jen určitý okamžik?já ho prožívala tenkrát...ne,že bych ale šla z hospy,,,prostě jen prázdno v hlavě..:) jinak díky za tip:)

parallelka
24. 09. 2003
Dát tip
Yossarian.. můžou...však já se pak opravila..že jsem řekla blbost,,,mě se líbí,když se i staří...opravdu staří lidé drží za ruce:) když se mají rádi:))

theo
23. 09. 2003
Dát tip
jak trošku starší - kolem třiceti - co si to dovoluješ!! :) aspoň že nevíš jestli to můžeš považovt za názor a že na to maj právo uf... to se mi ulevilo :) - jak vypadá nakolněná chůze? :) - mémě starší je nonsens - sloh knižní a velmi velmi krkolomný (vyvolalo to mnohé díky vůči..., vyjevit, atp -obsahově mi to připomíná zápis policejního výslechu :) ale mě si nevšímej já jen kafrám..... apiš!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru