Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

=Pheťák=

03. 10. 2003
2
0
2669
Autor
_kxk

Napsáno v jednom z těch horších dnů....

Opuštěná ulička....duše...

 

Feťák jde opuštěnou uličkou.

opojen marihuanovou paličkou,

zem je vykládáná špínou,

jde tudy..jen vlastní vinou...

 

Opuštěn a sám,

není už cesty zpátky,

zima jako trám,

není princem pohádky.

 

Blouzní a chvěje se,

vidí vysmátý prase.

Chtělo by to tvrdší drogy,

 z trávy už není groggy.

 

Peněz však už není,

absťákem prochází,

jak ukončit své trápení,

smrt mysl provází.

 

Lehké by bylo

zmáčknout spoušť,

lehké by bylo

ukončit smutnou pouť....

 

 


gASK
30. 12. 2003
Dát tip
Téma ačkoliv ohrané, zajímavě pojaté. Leč formálně to je jako ta moucha - slabé, až tomu oči nechtějí věřit:) Ale já to nevzdám a jdu číst dál, někde tam musí být poklad;)))

Ubohe rymy.Hrozne napsano.Nelibi se mi.

Tohle je bohužel slabší - takové školometské. Pokud jsi ještě nečetla "hubitele", tak se schválně podívej, jak tohle téma zpracovává on (byť v próze). Ale i tady je jedno světlé místo: Chtělo by to tvrdší drogy, z trávy už není groggy. akorát, že to nesedí rytmicky. Muselo by to být třeba: Chtělo by to tvrdší drogy, z trávy on už není groggy. Ale to taky není ono (schválně - nebudu ti přece předělávat tvoji básničku)

_kxk
17. 12. 2003
Dát tip
Musím s epřiznat, že tahle pasáž se mi dlouho nevedlo zrytmizovat.. a tsjeně nepovedlo...:))

sk8ergirl
16. 12. 2003
Dát tip
Přesně jak řekla Celebrian, vidím, že máš velice v oblibě takovýhle témata...myslím, že je to dobře, protože někdo na tyto problémy musí upozornit a tenhle způsob je moc fajn....

_kxk
26. 11. 2003
Dát tip
Celebrian Já když napíšu něco volnějšího, blbůstku, tak z toho vyleze kravina....:o))))))) Ale pár dílek mám, uvidím co sem další měsíc hodím...:o)

Celebrian
26. 11. 2003
Dát tip
Výstižné....koukám, že píšeš snad jen o problémech společnosti..ale to je dobře to se musí...jen ..zkus někdy trošku povolit a napsat něco volnějšího...nenutím jen narhuji..ale jestli nesedí..tak nic...:-))

Zaprděnec
25. 11. 2003
Dát tip
Hm, ty jsi vůbec nic nepochopila.

_kxk
20. 11. 2003
Dát tip
stříbrné_volvo_APS_03_24 Každá droga je špatná.;o)... tobě se to možná nezdá..ale je to tak..člověk se tím jenom ničí...

_kxk
20. 11. 2003
Dát tip
Hmm jenže ty si nepochopila že je to básnička o jednom feťákovi...ne o všech.. a hlavně je to ze života jednoho mýho známýho, takže když o něm píšu, tak vím co to z něho udělalo.. A není to zpracovené na téma drogy, to bych to udělala jinak, ale o právě o tom mým kamarádovi..bývalým kamarádovi.....Donť worry;o)

mno, tak neozval!! teda fuj!! to se to mělo aspoň pošeptat, aby to nikdo neviděl!!:-) - no, ale jiinak, volvo, takhle jsi to myslelo, bylo mi to jasný, áno, je fajn, žes avizoval.... _kxk| pardon, už jsme potichu.... :) -ještě tip, že Ti tu tak diskutujeme:)

no, téma nic moc (i když se mi Tvůj postoj k věci líbí, ani já nesnesu kouření nebo pití - nejradši mám takový ty prazvláštní rádoby "cool" individua, co se jdou buď schlastat nebo zkouřit nebo - při hodně slavnostních příležitostech - jdou do čajovny... na "šíšu".... narážím teď ale hlavně na lidi mýho věku, k ostatním -pokud se mně to nějak vyloženě netýká- se nijak nevyjadřuju....) a zpracování je špatný:-( - první strofa mi přijde přinejmenšim dobrá, je tam zachovanej rytmus a našlo by se i hezkejch obratů, ale jinak to všechno vyzní hrozně účelně, jak potřebuješ najít vhodný rým - a pak se taky moc neorientuješ ani v tom rytmu. být Tebou tedy, od rýmování bych se aspoň na chvíli odprostil a zkusil se uvolnit, určitě vyzkoušej, uvidíš:-) a kecy na stříbrné_volvo_APS_03_24 se mi, milý Rýmaři, moc nelíbily, nic osobního:-) - doufám, žes mu alespoň poslal avi, když to do něj tak pereš... to, co napsal není zrovna z kritik konstruktivního rázu:-), ...možná ani z kritik, ale ať se k básni tadyhle slečny:) vyjádřil sebehůř, .....měl pravdu, že obsah i forma za moc nestojí, i když se do toho asi moc zapojil.... no nic, pardon...

_kxk
18. 11. 2003
Dát tip
Morbid pimple: Dík za kritiku, cením si toho..;o)))

Morbide, máš pravdu, že jsem se do toho navezlo trochu zprudka. Na výtkách k formě básně trvám a o obsahu se potom už ani bavit nemusíme, netrvám na tom, ani mi to za to nestojí. (Ale... jaksi mi to sugeruje, že autor/ka je prostě obětí předsudku, že 1. drogy jsou šmahem špatné a špinavé, áno 2. marihuana je nutným přestupem k "tvrdší" dróze... názor to je, ale zřejmě nepodložený ani empirickou ani zprostředkovanou zkušeností;) Rýmaři... Morbid Pimple má asi pravdu. Mohl ses mi ozvat, to i my fetující děláme, považujeme to za slušné ;))

_kxk
17. 11. 2003
Dát tip
nesk6r: Já nejradši píšu úvahu, ale musím mít nějaký téma.:o)))

_kxk
16. 11. 2003
Dát tip
aleya: ráda vymejšlím takový obraty..:o)

_kxk
16. 11. 2003
Dát tip
inž_Prase_Antonín : supr nick..:o)))

Aleya
15. 11. 2003
Dát tip
rýmy se mi moc nelíbí, ale někeré obraty sou super - hlavně to vysmátý prase:))))

_kxk
14. 11. 2003
Dát tip
Rýmař: nerada s ehádám, ale člověk si musí za svým názorem stát:o)

Rýmař
13. 11. 2003
Dát tip
Kxk, koukám, že u téhle básničky sis místo kritiky užila menší hádku s nějakým tipem, co si hraje na Einsteina a přitom chodí zkouřenej jako prase po lesíkách :-) Je to jednoduchý, ale výstižný. To jsi popisovala nějakého známého, ne? Ti jsou k tomu většinou dobrou inspirací... Vidím to na svém okolí a mém vlastním psaní! Čauky a bacha na hádky :-)

No jo, je.

_kxk
03. 11. 2003
Dát tip
Mno je to vidět..to teda jo....:o)

Hele, dívenko, já opojen marihuanovou paličkou chodím nejradši po lese. A nemusím bejt ani groggy. Cestu zpátky jsem zatím vždycky fcelku bez problémů našel. Po tvrdších drogách nijak netoužím, jsem spokojenej. Ale za "lehké by bylo zmáčknout poušť" máš u mě pusu. Škoda, že jediná rozumná věc v celym textu je překlep. Jinak je to dost idiotský. A to nemám na mysli jen obsah, nýbrž (a především) formu. Jdi si bodnout! A jsem kurva inteligent.

_kxk
26. 10. 2003
Dát tip
Kdyžtak jsem holka, ju?:) Jestli chodíš zkouřenej jen lesem tak buď bydlíš na okrai města nebo lítáš.... Ale bodnou tse nejdu...život je krásnej..bez drog i bez alkoholu...jen ho musí člověk umět žít..... A ty mi nepřipadáš jako zrovna nějakej moc velkej inteligent...

Hele, mládenče, já opojen marihuanovou paličkou chodím nejradši po lese. nemusím bejt ani groggy. A cestu zpátky jsem zatím vždycky fcelku bez problémů našel. Po tvrdších drogách nijak netoužím, jsem spokojenej. Ale za "lehké by bylo zmáčknout poušť" máš u mě pusu. Škoda, že jediná rozumná věc v celym textu je překlep. Jinak je to dost idiotský. A to nemám na mysli jen obsah, nýbrž (a především) formu. Jdi si bodnout!

_kxk
06. 10. 2003
Dát tip
Díkys ;o)

Dero
05. 10. 2003
Dát tip
Já tedy nevím, mně se to líbí ... zvlášť, když velmi dobře vím, jak něco takového může samotnému autorovi (pardon, autorce :)) pomoci. Já si tipnu ... ***

Torolfita
04. 10. 2003
Dát tip
Je to často užívaný téma, a proto je docela těžký obstát mezi dlouhou frontou dalších děl, ale i přes jednoduchost, je to výstižné . . .

_kxk
04. 10. 2003
Dát tip
Jo jo téma je to hodně ohraný, nicméně mě napsání tyhle básničky pomohlo....:)

KPWD
03. 10. 2003
Dát tip
no, nak mi to nesedi :( je to dost jednoduse psany. no jestli je to uryvek tvyho zivota, tak nezavidim, ale pis dal , zlepsi to naladu a bude lip :)

_kxk
03. 10. 2003
Dát tip
Psaný jednoduše to je. Nemám ráda složitý básničky....:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru